Viza Turistike e Zelandës së Re

Përditësuar më Feb 18, 2023 | Viza në internet në Zelandën e Re

Nga: eTA Viza e Zelandës së Re

Vizitorët nga vendet pa viza, të njohura gjithashtu si vendet e heqjes së vizave, duhet të aplikojnë për një autorizim elektronik të udhëtimit në internet në formën e një eTA të Zelandës së Re nga viti 2019.

Kur aplikoni për një vizë turistike të Zelandës së Re në internet, ju mund të paguani Taksën Ndërkombëtare të Vizitorëve dhe Autoritetin Elektronik të Udhëtimit në një shkëmbim të vetëm. Për të hyrë në Zelandën e Re në NZ eTA, duhet të keni një pasaportë të vlefshme nga një prej vendeve të heqjes së vizave (Autorizim elektronik i udhëtimit në Zelandën e Re).

Viza e Zelandës së Re (NZeTA)

Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re tani lejon vizitorët nga të gjitha kombësitë të marrin Zelanda e Re eTA (NZETA) me email pa vizituar Ambasadën e Zelandës së Re. Imigracioni i Zelandës së Re tani zyrtarisht rekomandon Viza në internet të Zelandës së Re ose ETA të Zelandës së Re në internet në vend që të dërgojë dokumente në letër. Procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online. Ju mund të merrni eTA të Zelandës së Re duke plotësuar një formular në këtë faqe interneti dhe duke bërë pagesën duke përdorur një kartë debiti ose krediti. Ju gjithashtu do të kërkoni një ID të vlefshme emaili pasi informacioni eTA e Zelandës së Re do të dërgohet në ID-në tuaj të emailit. Ju nuk keni nevojë të vizitoni një ambasadë ose konsullatë ose të dërgoni pasaportën tuaj për vulosjen e vizave. Nëse po mbërrini në Zelandën e Re me itinerarin e anijes së lundrimit, duhet të kontrolloni kushtet e pranueshmërisë së ETA-s së Zelandës së Re për Mbërritja e anijes së lundrimit në Zelandën e Re.

Udhëzuesi i fundit për marrjen e një vize turistike të Zelandës së Re

Ky vend ishull ofron shumë më tepër se një vizë turistike për në Zelandën e Re. Kush nuk do ta shijonte Zelandën e Re me malet e saj të larta, shpellat e thella dhe plazhet relaksuese dhe paqësore? Çdo turist me vizë turistike të Zelandës së Re udhëton në kontinentin australian për të parë shumë më tepër sesa thjesht këtë bukuri të lë pa frymë.

Çfarë është saktësisht një vizë turistike në Zelandën e Re?

Një vizë turistike i jepet kujtdo që dëshiron të vijë në Zelandën e Re për turizëm. Kjo leje ju lejon të udhëtoni në vend për të vizituar, për të ndjekur koncerte dhe për aktivitete të tjera rekreative. 

Kjo vizë lëshohet zakonisht për një qëndrim tre (3) muajsh dhe mund të jetë me një hyrje ose me shumë hyrje.

Periudha e vlefshmërisë është zakonisht 12 muaj, por kjo mund të ndryshojë në varësi të llojit të vizës suaj. 

Sidoqoftë, duhet mbajtur mend se viza nuk siguron hyrje në vend. Nëse kontrolli kufitar zbulon një problem me lejen tuaj, ata mund t'ju ndalojnë të hyni.

Si mund të aplikoj për një vizë turistike në Zelandën e Re?

Ka dy mënyra për të aplikuar për një vizë turistike në Zelandën e Re: online dhe offline. 

Megjithatë, përpara se të vazhdoni me procedurën, duhet të rishikoni kriteret e pranueshmërisë së aplikacionit. Këto janë kriteret që do të përcaktojnë nëse mund ta merrni apo jo lejen. 

Procedura e aplikimit për vizë në Zelandën e Re është si më poshtë:

Procesi në internet:

 • Vizitoni faqen e internetit eTA të Zelandës së Re.
 • Plotësoni formularin e aplikimit.
 • Fotografitë duhet të ngarkohen.
 • Paguani tarifat e vizave turistike për Zelandën e Re.
 • Atëherë mund të prisni për pastrimin.

Procesi offline:

 • Filloni duke shkarkuar formularin e aplikimit.
 • Zgjidhni llojin e vizës që ju nevojitet.
 • Plotësoni formularin e aplikimit për vizë dhe dokumentet e tjera të nevojshme.
 • Pastaj mund të mbledhni dokumentet e nevojshme.
 • Dërgoni dokumentet në Departamentin e Emigracionit të Zelandës së Re.
 • Atëherë mund të paguani tarifën e kërkuar.
 • Prisni derisa dokumentet tuaja të miratohen.

Duhet të theksohet se viza turistike e Zelandës së Re për më pak se tre (3) muaj mund të merret me secilën nga procedurat e lartpërmendura; megjithatë, nëse planifikoni një pushim për më shumë se tre (3) muaj, duhet të aplikoni offline. Viza turistike në internet e Zelandës së Re është e vlefshme vetëm për udhëtime afatshkurtra më pak se tre (3) muaj.

Për më tepër, duhet të jepni informacion të saktë kur plotësoni formularët e aplikimit. Aplikimi juaj për vizë mund të refuzohet nëse informacioni përcaktohet se është mashtrues ose i paverifikueshëm. Refuzimi i vizës suaj mund të ndikojë në aplikimet tuaja të mëvonshme për çdo lloj tjetër leje ose në çdo vend tjetër.

Si rezultat, ju këshillojmë fuqimisht të konsultoheni me një specialist ose të përdorni një shërbim viza nëse është e nevojshme.

LEXO MË SHUMË:
Jeni duke kërkuar për vizë Online të Zelandës së Re nga Mbretëria e Bashkuar? Zbuloni kërkesat e eTA të Zelandës së Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar dhe aplikimin për vizë eTA NZ nga Mbretëria e Bashkuar. Mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar.

Pranueshmëria

Kriteret e pranueshmërisë së lejes duhet të plotësohen përpara se të aplikoni për vizë. Nëse nuk e bëni këtë, aplikimi juaj mund të refuzohet. Disa nga parametrat kritikë janë si më poshtë:

Ju duhet të keni dëshmi të një vizite të konfirmuar:

 • Rezervimet vajtje-ardhje duhet të bëhen paraprakisht.
 • Ju duhet të vizitoni vetëm për qëllime turistike dhe të mos kërkoni apo pranoni punësim.

Ju duhet të plotësoni kërkesat e mëposhtme shëndetësore:

 • Ju duhet të jeni në gjendje të mirë shëndetësore për të udhëtuar në Zelandën e Re.
 • Përpara se të hyni në vend, duhet t'i nënshtroheni një kontrolli mjekësor dhe të paraqisni dokumentacionin e kërkuar.
 • Duhet të jeni të paktën 18 vjeç për të aplikuar për leje pune.

Duhet të jeni me karakter të mirë. Mund t'ju refuzohet viza nëse:

Ju keni një histori dënimesh penale.

 • Ju u deportuan ose ju ndaluan të hyni në një vend tjetër.
 • Jeni të vendosur të jeni një kërcënim ose rrezik për vendin.

Ju duhet të keni para të mjaftueshme: 

 • Ju duhet të keni para të mjaftueshme ose të keni para të mjaftueshme për të financuar qëndrimin tuaj dhe kostot e tjera në Zelandën e Re.
 • Duhet të dorëzohet një deklaratë bankare ose dokument ekuivalent, si dhe dëshmi për të njëjtën.

Kërkesat për vizë turistike për Zelandën e Re

Për lëshimin e kësaj leje nevojiten dokumente të llojeve të ndryshme.

Ato mund të ndryshojnë në bazë të llojit të vizës. 

Më poshtë janë kërkesat më tipike për vizë turistike të Zelandës së Re:

 • Një pasaportë origjinale e vlefshme për të paktën gjashtë (6) muaj para datës së udhëtimit.
 • Fotografitë që janë ngjyrosur sipas kritereve të fotografisë.
 • Një letër motivuese që përfshin të gjithë informacionin e nevojshëm.
 • Biletat e fluturimit janë konfirmuar.
 • Dëshmia e Deklaratës së Tatimit mbi të Ardhurat.
 • Certifikata e Fitnesit Mjekësor.
 • Vërtetim akomodimi - rezervim hoteli etj.
 • Dëshmia e qëllimit të vizitës - letër ftese, ekspozitë, leje konferencash, etj.
 • Pasqyra bankare ose dokumente të tjera ekuivalente si dëshmi e fondeve të mjaftueshme.

Kërkesat e fotografisë për një vizë turistike në Zelandën e Re:

 • Kërkohen dy kopje.
 • 35mm x 45mm është madhësia e fotografisë.
 • Kërkohet një kopje me ngjyrë.
 • Fytyra duhet të mbulojë 70-80% të kornizës.
 • Koka duhet të jetë në qendër.
 • Fotografia nuk duhet të jetë më e vjetër se 6 muaj.
 • Sfondi duhet të jetë i bardhë ose me ngjyrë të hapur.
 • Syzet nuk janë të autorizuara për fraza neutrale.
 • Përveç për arsye fetare, veshja e kokës nuk lejohet.
 • Veshja nuk duhet të përputhet me mjedisin.

Koha e përpunimit për një vizë turistike në Zelandën e Re

Periudha e përpunimit për një vizë turistike në Zelandën e Re është rreth 20 ditë për vizën offline dhe afërsisht 72 orë për vizën online. 

Periudha do të vazhdojë të ndryshojë në bazë të rrethanave të tilla si ngarkesa në zyrën diplomatike, disponueshmëria e stafit nëse dokumentet janë të plota ose dokumentet e mbetura duhet të sigurohen, etj. Këto karakteristika ndikojnë në kohën që rritet dhe zvogëlohet.

Pas dorëzimit

Ju duhet të dini disa gjëra pasi të keni dorëzuar dokumentet dhe formularin e aplikimit. Disa nga sugjerimet janë si më poshtë:

Procesi Online

 •  Për vizën turistike online në Zelandën e Re merret një vizë elektronike.
 • Nëse kontrolli kufitar ka autoritetin t'ju ndalojë nëse ka ndonjë vështirësi me vizën ose veten, një vizë elektronike nuk ju siguron hyrjen në vend.
 • Aplikimi duhet të dorëzohet online, dhe leja mund të merret nga shtëpia.

Procesi jashtë linje

 • Në rastin e një aplikacioni offline, përpunimi do të fillojë sapo të paguani çmimin e duhur.
 • Dokumentet duhet të dorëzohen personalisht në Konsullatë.
 • Nëse aplikoni nëpërmjet një agjenti, duhet të dërgoni një letër autoriteti në mënyrë që agjencia të mund të plotësojë aplikimin tuaj në emrin tuaj.

LEXO MË SHUMË:
Merrni vizën në internet të Zelandës së Re për qytetarët amerikanë, me new-zealand-visa.org. Për të mësuar kërkesat e eTA të Zelandës së Re për Amerikanët (Qytetarët e SHBA) dhe aplikimin për vizë eTA NZ mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët amerikanë.

Si mund ta kontrolloni statusin tuaj të vizës?

Për të kontrolluar statusin e vizës tuaj turistike në Zelandën e Re në internet, shkoni në faqen zyrtare të internetit eTA të Zelandës së Re. Ju mund ta përdorni këtë metodë për të verifikuar statusin e vizës tuaj elektronike. Ekziston një metodë alternative për vizën tuaj offline. Ju mund të kontaktoni Komisionin e Lartë për të pyetur për statusin e vizës tuaj, ose mund të kontaktoni agjentin tuaj për të pyetur për statusin e vizës tuaj.

Kur do të merrni vizën tuaj?

Kur të merrni më në fund vizën, ka disa gjëra që duhet të keni parasysh. Disa nga më të rëndësishmet janë si më poshtë:

Para se të udhëtoni -

 • Duhet të shënoni datën e skadimit të vizës dhe numrin e hyrjeve të lejuara.
 • Do të ishte më mirë nëse do të largoheshit nga kombi brenda këtij afati kohor.
 • Të vizitosh Zelandën e Re ndërsa viza juaj është ende e mirë do të ishte më e mira.
 • Ndërsa jeni në vend, mbani me vete një kopje të pasaportës dhe dokumenteve të tjera të udhëtimit.
 • Për mbrojtje, siguroni sigurimin shëndetësor dhe sigurimin e udhëtimit nga një kompani e certifikuar.

Patrulla Kufitare

 • Kontrolli Kufitar do të inspektojë dokumentet tuaja dhe do të verifikojë pasaportën tuaj.
 • Konsultohuni me zyrtarët e aeroportit nëse keni nevojë për ndihmë.
 • Kontrolloni dokumentin tuaj të vizës për udhëzime dhe kërkesa të mëtejshme që duhen ndjekur.

Kur të mbërrini në Zelandën e Re

 • Ju duhet të shmangni angazhimin në çdo formë punësimi. Megjithatë, ju mund të merrni pjesë në punë vullnetare.
 • Vendet e kufizuara nga turistët duhet të shmangen.
 • Sigurohuni që të mos e kaloni vizën dhe kërkoni një zgjatje në kohë.
 • Nëse planet tuaja ndryshojnë dhe ju duhet të qëndroni më gjatë, mund të aplikoni për një zgjatje ose një lloj tjetër vize të paktën një (1) muaj përpara skadimit të vizës.

Informacion i rëndësishëm për vizën tuaj të vizitorëve në Zelandën e Re:

 • Ju lutemi sigurohuni që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre muaj kur të hyni në Zelandën e Re.
 • Për të marrë autorizimin elektronik, duhet të keni një adresë të vlefshme emaili.
 • Ju duhet të jeni në gjendje të bëni pagesa në internet duke përdorur opsione të tilla si kartat e kreditit/debitit ose Paypal.
 • Vizita juaj duhet të ketë një qëllim të lidhur me turizmin.
 • Vizitat mjekësore në Zelandën e Re kërkojnë një vizë të veçantë, të cilën Viza Turistike e Zelandës së Re (NZ eTA) nuk e mbulon; shikoni Llojet e vizave të Zelandës së Re për më shumë informacion.
 • Nëse jeni banor i përhershëm i Zelandës së Re ose mbajtës i pasaportës australiane, nuk keni nevojë për vizë vizitorësh (qytetar) të Zelandës së Re. Nga ana tjetër, banorët e përhershëm të Australisë duhet të aplikojnë për një vizë turistike të Zelandës së Re (NZ eTA).
 • Një vizitë e vetme në Zelandën e Re nuk mund të zgjasë më shumë se 90 ditë.
 • Nuk duhet të ketë dënime penale.
 • Nuk duhet të ishte dëbuar nga një vend tjetër në të kaluarën.
 • Nëse qeveria e Zelandës së Re ka arsye të arsyeshme për të dyshuar se ju keni kryer shkelje të lejes së lejes, Viza juaj Turistike e Zelandës së Re (NZ eTA) mund të refuzohet.

Dokumentet e nevojshme për një vizë turistike në Zelandën e Re:

Ju duhet të keni gati artikujt e mëposhtëm për aplikimin tuaj në Zelandën e Re për ndonjë gjë interesante dhe turizëm:

 • Një pasaportë nga një vend i përjashtuar nga viza.
 • Vlefshmëria e pasaportës është 90 ditë nga data e hyrjes.
 • Dy (2) faqe të zbrazëta për doganierin e aeroportit për t'i vulosur.
 • Ju lutemi mbani mend se ne nuk kemi nevojë të shikojmë pasaportën tuaj, të bëjmë një skanim ose të na dërgohet me korrier. Na duhen vetëm numri i pasaportës dhe data e skadencës.
 • Nëse emri, emri i mesëm, mbiemri dhe data e lindjes nuk përputhen saktësisht me atë të shënuar në pasaportën tuaj, mund t'ju refuzohet hipja në aeroport ose port.
 • Informacioni i kartës së kreditit ose llogarisë PayPal.

Si të merrni një vizë turistike në Zelandën e Re?

Për të marrë Autorizimin elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re, mund të aplikoni në internet nëpërmjet një procesi të thjeshtë dy minutash në Formularin e Aplikimit eTA të Zelandës së Re (NZ eTA).

Konstatoni nëse keni të drejtë për eTA tuaj të Zelandës së Re.

Nëse jeni shtetas i një vendi të heqjes dorë nga viza, mund të aplikoni për një eTA pavarësisht nga mënyra juaj e transportit (ajror/lundrim). Qytetarët e Shteteve të Bashkuara, Kanadasë, Gjermanisë dhe Mbretërisë së Bashkuar mund të aplikojnë për eTA të Zelandës së Re në internet. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në eTA të Zelandës së Re për 6 muaj, ndërsa të tjerët mund të qëndrojnë për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një eTA të Zelandës së Re të paktën 72 orë përpara udhëtimit tuaj.

LEXO MË SHUMË:
Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën e Zelandës së Re eTA. Merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me kërkesat, informacionet e rëndësishme dhe dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Zelanda e Re eTA (NZeTA) Pyetjet e bëra më shpesh.

Lista e vendeve dhe territoreve për heqjen e vizave

Më poshtë janë vendet dhe territoret e heqjes së vizave:

Andorra

Argjentinë

Austri

Bahrain

Belgjikë

Brazil

Brunei

Bullgari

Kanadë

Kili

Kroacia

Qipro

Republika Çeke

Danimarkë

Estonia (vetëm për qytetarët)

Finlandë

Francë

Gjermani

Greqi

Hong Kong (vetëm banorët me HKSAR ose pasaporta kombëtare britanike-jashtë shtetit)

Hungari

Islandë

Irlandë

Izrael

Itali

Japoni

Korea, South

Kuwait

Letonia (vetëm për qytetarët)

Lihtenshtajni

Lituani (vetëm për qytetarët)

Luksemburg

Macau (vetëm nëse keni një pasaportë të Rajonit Special Administrativ të Macau)

Malaysia

Maltë

Lojra

Meksikë

Monaco

Holandë

Norvegji

Oman

Poloni

Portugali (nëse keni të drejtë të jetoni përgjithmonë në Portugali)

Qatar

Rumani

San Marino

Arabia Saudite

Seychelles

Singapore

Republika Sllovake

Slovenia

Spanjë

Suedi

Zvicër

Tajvan (nëse jeni banor i përhershëm)

Emiratet e Bashkuara Arabe

Mbretëria e Bashkuar (MB) (nëse po udhëtoni me një pasaportë britanike ose britanike që tregon se keni të drejtë të banoni përgjithmonë në MB)

Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) (përfshirë shtetasit e SHBA)

Uruguay

Qyteti i Vatikanit

Pyetjet e bëra më shpesh
A është e mundur të zgjatet vlefshmëria e vizës turistike të Zelandës së Re?

Për të zgjatur lejen tuaj, duhet të keni një arsye të shkëlqyer për ta bërë këtë. Një vizë turistike për Zelandën e Re mund të rinovohet duke paraqitur një aplikim në internet pranë Emigracionit në Zelandën e Re. Pasi të paguani çmimin e kërkuar, kërkesa juaj do të përpunohet dhe do t'i jepet një zgjatje. Sidoqoftë, do të ishte më mirë nëse plotësoni kushte specifike për të qenë në gjendje të kërkoni një zgjatje.

Sa kohë mund të qëndroni pas skadimit të vizës tuaj turistike në Zelandën e Re?

Nuk ju lejohet të qëndroni në vend pasi viza juaj të ketë skaduar. Nëse keni nevojë të qëndroni në Zelandën e Re për arsye humanitare, qeveria mund t'ju japë një zgjatje. Megjithatë, nëse nuk mund të largoheni nga vendi pas skadimit të vizës, mund të përballeni me akuza dhe, në disa situata, të dëboheni ose të ndaloheni nga rihyrja. Nëse keni nevojë të qëndroni, mund ta zgjatni vizën me arsye të vlefshme brenda afatit kohor.

Pse duhet të bëni testin mjekësor për të marrë vizën turistike të Zelandës së Re?

Një test mjekësor është një ekzaminim shëndetësor i kryer nga një mjek i licencuar për të siguruar që kandidati është pa sëmundje infektive. Kjo përfshin jo vetëm HIV/AIDS, por edhe sëmundje të tjera të rrezikshme që mund të përhapen. Megjithatë, ky ekzaminim mjekësor nuk është i detyrueshëm për të gjitha llojet e vizave. Këto kërkohen për viza afatgjata, por mund të mos kërkohen për viza afatshkurtra.

A mund ta konvertoni vizën tuaj turistike në Zelandën e Re?

Ju nuk mund të ndryshoni një formë vize në një tjetër, kështu që nuk mund ta konvertoni vizën tuaj turistike në një leje pune. Si turist, ju mund të kryeni çdo lloj pune vullnetare në vend, por duhet të merrni një leje pune veçmas për një punë me pagesë.

Sa para duhet të keni në llogarinë tuaj bankare për të marrë një vizë turistike në Zelandën e Re?

Komisioni i Lartë i Zelandës së Re nuk e specifikon shumën e kërkuar në llogarinë tuaj të bankës së kursimeve. Ju duhet të siguroni konfirmimin se keni të paktën 1000 dollarë NZ për qëndrimin tuaj mujor. 

Sa muaj para udhëtimit tuaj ju duhet të aplikoni për vizën turistike të Zelandës së Re?

Ju duhet të aplikoni për një vizë turistike në Zelandën e Re të paktën një muaj para udhëtimit tuaj. Përveç kohës së përpunimit, kërkohet një numër i caktuar ditësh për miratimin dhe verifikimin e dokumentit. Është më e sigurt nëse jepni kohë të mjaftueshme për përpunim.

LEXO MË SHUMË:
Nga tetori 2019 kërkesat për vizë të Zelandës së Re kanë ndryshuar. Personat të cilët nuk kanë nevojë për vizë të Zelandës së Re, dmth shtetasit e mëparshëm pa viza, duhet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Vendet e pranueshme për viza në Zelandën e Re në internet.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për vizën tuaj në internet të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re, pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajror / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, qytetarët evropianë, Qytetarët kanadezë, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarë francezë, Qytetarët spanjollë Qytetarë italianë mund të aplikojnë në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re 72 orë përpara fluturimit tuaj.