Procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re në internet

eTA Viza e Zelandës së Re, ose Autorizimi Elektronik i Udhëtimit në Zelandën e Re, është një dokument i detyrueshëm udhëtimi për qytetarët e vendet e heqjes së vizave. Nëse jeni shtetas i një vendi të kualifikuar për eTA të Zelandës së Re, ose nëse jeni banor i përhershëm i Australisë, do t'ju duhet ETA e Zelandës së Re për ndërprerje or kalim, ose për turizmi dhe ndonjë gjë interesante, ose për biznes qëllime.

Aplikimi për një vizë në Zelandën e Re Online është një proces i thjeshtë dhe i gjithë procesi mund të kryhet online. Sidoqoftë, është një ide e mirë të kuptoni se cilat janë kërkesat thelbësore të eTA të Zelandës së Re përpara se të filloni procesin. Për të aplikuar për vizën tuaj eTA në Zelandën e Re, do t'ju duhet të plotësoni formularin e aplikimit në këtë faqe interneti, të jepni pasaportën, detajet personale dhe të udhëtimit dhe të paguani online.

Kërkesat Thelbësore

Përpara se të plotësoni aplikimin tuaj për eTA të Zelandës së Re, do t'ju duhet të keni tre (3) gjëra: një adresë e vlefshme e-mail, një mënyrë për të paguar në internet (kartë debiti ose kartë krediti) dhe e vlefshme pasaportë.

 1. Një adresë e vlefshme emaili: Do t'ju duhet një adresë e vlefshme emaili për të aplikuar për aplikimin për vizë eTA në Zelandën e Re. Si pjesë e procesit të aplikimit, ju kërkohet të jepni adresën tuaj të emailit dhe i gjithë komunikimi në lidhje me aplikimin tuaj do të bëhet me email. Pasi të keni përfunduar aplikacionin eTA të Zelandës së Re, eTA e Zelandës së Re duhet të arrijë në emailin tuaj brenda 72 orëve.
 2. Forma e pagesës në internet: Pasi të keni dhënë të gjitha detajet në lidhje me udhëtimin tuaj në Zelandën e Re, ju kërkohet të bëni pagesën online. Ne përdorim portën e sigurt të pagesave për të përpunuar të gjitha pagesat. Do t'ju duhet një llogari e vlefshme debiti ose krediti (Visa, Mastercard, Amex) për të bërë pagesën tuaj.
 3. Pasaporta e vlefshme: Duhet të keni një pasaportë të vlefshme që nuk ka skaduar. Nëse nuk keni pasaportë, atëherë duhet të aplikoni për një të tillë menjëherë pasi aplikimi për vizë eTA Zelanda e Re nuk mund të plotësohet pa informacionin e pasaportës. Mos harroni se Visa eTA e Zelandës së Re është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj.

LEXO MË SHUMË:
Mësoni rreth ardhjes në Zelandën e Re si një turist ose vizitor.

Formulari i aplikimit dhe mbështetja e gjuhës

Mbështetje gjuhësore për viza eTA Zelanda e Re

Për të filluar aplikimin tuaj, shkoni te www.new-zealand-visa.org dhe klikoni në Aplikoni në internet. Kjo do t'ju sjellë në Formularin e Aplikimit eTA të Zelandës së Re. Kjo faqe interneti ofron mbështetje për gjuhë të shumta si frëngjisht, spanjisht, italisht, holandisht, norvegjeze, daneze dhe më shumë. Zgjidhni gjuhën tuaj siç tregohet dhe mund ta shihni formularin e aplikimit të përkthyer në gjuhën tuaj amtare.

Nëse keni probleme me plotësimin e formularit të aplikimit, ka burime të shumta në dispozicion për t'ju ndihmuar. Ekziston një Pyetjet e bëra më shpesh faqe. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonë Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.

Koha e nevojshme për të plotësuar aplikimin për vizë eTA Zelanda e Re

Zakonisht duhen 5-10 minuta për të përfunduar aplikimin eTA. Nëse i keni gati të gjitha informacionet, mund të duhen vetëm 5 minuta për të plotësuar formularin dhe për të bërë pagesën tuaj. Meqenëse Viza e Zelandës së Re eTA është një proces 100% në internet, shumica e rezultateve të aplikimit eTA të Zelandës së Re dërgohen me postë brenda 24 orëve në adresën tuaj të emailit. Nëse nuk i keni të gjitha informacionet gati, mund të duhet deri në një orë për të përfunduar aplikimin.

Pyetjet dhe pjesët e formularit të aplikimit

Këtu janë pyetjet dhe seksionet mbi Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re:

Detajet e pasaportës

 • Vendi i Pasaportës
 • Numër pasaporte
 • Data e pasaportës së lëshimit
 • Data e skadimit te pasaportes

Detajet personale dhe të udhëtimit

 • Familja / mbiemri
 • Emrat e parë / të dhënë
 • Data e lindjes
 • Shteti i lindjes
 • Vendi i lindjes
 • Numri i identitetit kombëtar (opsionale)
 • A e keni ndryshuar emrin tuaj më parë?
 • A keni qëndrim të përhershëm australian?
 • A po udhëtoni për në Zelandën e Re me një anije udhëtimi?
 • A po tranzitoni përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland gjatë rrugës për ose nga Australia?

Detajet e adresës

 • Rruga nr, emri dhe adresa
 • Qyteti ose qyteti i vendbanimit
 • Vendi i origjinës ose vendi i vendbanimit
 • Kodi Postar / Postar
 • Shteti ose Provinca ose Rrethi

Detajet e përshtatshmërisë

 • A po vizitoni Zelandën e Re për trajtim mjekësor ose konsultë?
 • A jeni dëbuar, hequr ose përjashtuar hyrja ndonjëherë nga një vend tjetër (jo Zelanda e Re)?
 • A ju ndalohet aktualisht hyrja në Zelandën e Re për shkak të një deportimi të mëparshëm nga Zelanda e Re?
 • A jeni arrestuar, ndjekur penalisht ose dënuar ndonjëherë në ndonjë vend?
  • A jeni dënuar ndonjëherë për një vepër për të cilën jeni dënuar me 5 vjet ose më shumë burgim?
  • Në 10 vitet e fundit a jeni dënuar për një vepër për të cilën jeni dënuar me një burg prej 12 muajsh ose më shumë?
 • Qytet ose qytet
 • Shteti

Ngarko foto

 • A jeni në gjendje të ngarkoni foto tani?
Është e detyrueshme të siguroni një foto me aplikacionin tuaj eTA të Zelandës së Re. Nëse nuk mund të ngarkoni foton tuaj në aplikacion, atëherë do të merrni një email me udhëzime se si të na dërgoni përmes fotos suaj.

LEXO MË SHUMË:
Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën e Zelandës së Re eTA. Merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me kërkesat, informacionet e rëndësishme dhe dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Zelandën e Re. Pyetjet e bëra më të shpeshta në internet për viza në Zelandën e Re.

Futja e informacionit të pasaportës

Essentialshtë thelbësore të futni saktë Numër pasaporte Lëshimi i Vendit të Pasaportës pasi aplikimi juaj Online për vizë në Zelandën e Re është i lidhur drejtpërdrejt me pasaportën tuaj dhe ju duhet të udhëtoni me këtë pasaportë.

Numër pasaporte

 • Shikoni faqen e informacionit të pasaportës tuaj dhe futni numrin e pasaportës në krye të kësaj faqe
 • Numrat e pasaportave janë kryesisht 8 deri në 11 karaktere më të gjatë. Nëse po futni një numër që është shumë i shkurtër ose shumë i gjatë ose jashtë këtij diapazoni, është sikur po futni një numër të gabuar.
 • Numrat e pasaportës janë një kombinim i alfabetit dhe numrit, ndaj kini shumë kujdes me shkronjën O dhe numrin 0, shkronjën I dhe numrin 1.
 • Numrat e pasaportave nuk duhet të përmbajnë kurrë karaktere të veçanta si një vizë ndarëse ose hapësira.

Lëshimi i Vendit të Pasaportës

 • Zgjidhni kodin e vendit të treguar saktësisht në faqen e informacionit të pasaportës.
 • Për të kuptuar vendin kërkoni për "Kodin" ose "Vendin Lëshues" ose "Autoritetin"

Nëse informacioni i pasaportës dmth. Numri i pasaportës ose kodi i shtetit është i pasaktë në aplikacionin eTA të Zelandës së Re, mund të mos jeni në gjendje të hipni në fluturimin tuaj për në Zelandën e Re.

 • Ju mund ta zbuloni në aeroport vetëm nëse keni gabuar.
 • Ju do të duhet të riaplikoni për eTA të Zelandës së Re (ose Viza Online e Zelandës së Re) në aeroport.
 • Mund të mos jetë e mundur të merret eTA e Zelandës së Re (NZeTA) në minutën e fundit dhe mund të duhen deri në 72 orë në skenarë të caktuar.

Çfarë ndodh pas kryerjes së pagesës

Pasi të keni plotësuar faqen e formularit të aplikimit, do t'ju kërkohet të bëni një pagesë. Të gjitha pagesat përpunohen përmes portës së sigurt të pagesave. Pasi të përfundojë pagesa, duhet të merrni vizën tuaj eTA të Zelandës së Re në kutinë tuaj të postës elektronike brenda 72 orëve.


Ju lutemi aplikoni për një Zelandë të Re eTA 72 orë përpara fluturimit tuaj.