Çfarë është eTA e Zelandës së Re?

Vizitorët dhe pasagjerët e aeroportit që udhëtojnë për në Zelandën e Re mund të hyjnë me një vizë në internet të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re përpara se të udhëtojnë. Qytetarët e rreth 60 shtete Vendet e njohura si heqja e vizave nuk kërkojnë vizë për të hyrë në Zelandën e Re. ETA e Zelandës së Re u prezantua në vitin 2019.

Nëse po planifikoni një udhëtim në Zelandën e Re, atëherë mund të mos ju lejohet të hyni në vend pa eTA të Zelandës së Re ose vizën Online të Zelandës së Re.

ETA e Zelandës së Re (ose Viza Online e Zelandës së Re) është një autorizim elektronik, i cili ju siguron autoritetin për të hyrë në Zelandën e Re, duke ju lejuar të qëndroni në Zelandën e Re deri në 6 muaj brenda një periudhe 12-mujore.

Kërkesat e pranueshmërisë për eTA të Zelandës së Re

Ju duhet të jeni nga një prej Vendet e Heqjes Visa.
Ju nuk duhet të shkoni për një trajtim mjekësor.
Ju nuk duhet të keni dënime penale dhe të jeni me karakter të mirë.
Duhet të keni një kartë krediti/debiti të vlefshme.
Duhet të keni një llogari të vlefshme emaili.

Transitimi i Zelandës së Re

Nëse jeni mbajtës i pasaportës së një prej shteti i heqjes dorë nga viza tranzite, atëherë mund të kaloni tranzit nga Aeroporti Ndërkombëtar i Auckland pa kërkuar vizë për Zelandën e Re.
Është e detyrueshme të aplikoni për eTA të Zelandës së Re (NZeTA) edhe për kalimin tranzit përmes Zelandës së Re.

Vlefshmëria e vizës në internet të Zelandës së Re (ose eTA e Zelandës së Re)

Pasi të lëshohet eTA e Zelandës së Re (NZeTA), ajo është e vlefshme deri në 2 vjet nga data e lëshimit dhe është e vlefshme për hyrje të shumta. Një vizitë për hyrje është e vlefshme për 90 ditë për të gjitha kombësitë. Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar mund të vizitojnë Zelandën e Re në NZeTA deri në 180 ditë.

Zelanda e Re ose shtetasi australian nuk kërkojnë një eTA të Zelandës së Re (NZeTA) ose një vizë vizitori të Zelandës së Re për të vizituar Zelandën e Re.

Formulari i aplikimit për eTA në Zelandën e Re

Ju mund të blini eTA të Zelandës së Re duke plotësuar një formular aplikimi online. Ju do të duhet të plotësoni emrin tuaj, mbiemrin, datën e lindjes dhe të dhëna të tjera personale, të dhënat e pasaportës dhe detajet e udhëtimit. Pasi të plotësohet formulari, do t'ju duhet të bëni një pagesë në internet duke përdorur kartën tuaj të Debitit/Kreditit.

Vizat kërkonin kombësi për Zelandën e Re

Nëse kombësia juaj nuk është në mesin e 60 vendeve të heqjes dorë nga viza, atëherë ju duhet një vizë vizitori e Zelandës së Re në vend të Vizës Online të Zelandës së Re ose eTA e Zelandës së Re.
Gjithashtu, nëse dëshironi të qëndroni në Zelandën e Re për më shumë se 6 muaj, atëherë duhet të aplikoni për një vizë vizitori në vend të një NZeTA.