Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët francezë

Viza Online e Zelandës së Re nga Franca

Viza e Zelandës së Re nga Franca

ETA e Zelandës së Re për qytetarët francezë

Pranueshmëria në internet për vizë në Zelandën e Re

 • Qytetarët francezë munden aplikoni për një eTA të Zelandës së Re
 • Franca ishte një anëtare fillestare e programit eTA të Zelandës së Re
 • Qytetarët francezë gëzojnë hyrjen e shpejtë duke përdorur programin eTA të Zelandës së Re

Kërkesa të tjera eTA të Zelandës së Re

 • Qytetarët francezë mund të aplikojnë për vizë Online të Zelandës së Re
 • Viza në internet e Zelandës së Re është e vlefshme për mbërritjen me ajër dhe anije lundrimi
 • Viza e Zelandës së Re në internet është për vizita të shkurtra turistike, biznesi, tranzite
 • Ju duhet të jeni mbi 18 vjeç për të aplikuar për një vizë në Zelandën e Re në internet, përndryshe ju duhet një prind/kujdestar

Çfarë është eTA e Zelandës së Re për qytetarët francezë?

Autoriteti elektronik i Udhëtimit ose ETA e Zelandës së Re or Viza në internet në Zelandën e Re është një sistem për heqjen e vizave për ato vende që kanë të drejtën e veçantë për të qenë pa viza, me fjalë të tjera nuk kanë nevojë të vizitojnë ambasadën e Zelandës së Re. Ata kanë luksin, komoditetin dhe të drejtën për heqjen e vizave elektronike, e cila është një kërkesë hyrëse për vendet e përjashtuara nga viza. Ju lutemi të dini se si qytetar francez, ju kualifikoheni për NZeTA.

Qytetarët francezë mund të udhëtojnë në Zelandën e Re pa kërkuar vizë dhe të qëndrojnë në Zelandën e Re për 90 ditë ose 3 muaj. Ky trajtim i veçantë i aplikimit për një udhëtim të përshpejtuar në Zelandën e Re njihet si autorizim ose eTA ose Autorizim Elektronik Udhëtimi. Kjo eTA u prezantua në vitin 2019 për komoditetin e qytetarëve francezë.

Për të marrë NZeTA, qytetarët francezë duhet aplikoni për një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) para dhe rekomandohet të aplikoni 4-7 ditë përpara fluturimit ose udhëtimit të tyre të lundrimit në Zelandën e Re. Kjo vizë në internet e Zelandës së Re ose eTA e Zelandës së Re është e vlefshme si për udhëtime me avion ashtu edhe në oqean, dmth. me avion ose me anije lundrimi.

Kur keni marrë NZ eTA ose Viza Online e Zelandës së Re, ajo lidhet në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj. Stafi i imigracionit në aeroport është në dijeni të kësaj vize NZ eTA. Ky autorizim udhëtimi është një sistem elektronik regjistrimi, dhe turistët në Zelandën e Re mund të marrin konfirmim elektronik pa telashet ose shqetësimin për të vizituar Ambasadën ose Konsullatën e Zelandës së Re. Pasi qytetarët francezë të kenë marrë, NZeTA mbetet e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën e vizitorëve, duke hequr vulën fizike ose kërkesat e korrierit. Ju mund të vizitoni aeroportin ose portin detar me kopje elektronike të NZETA (ose Viza Online e Zelandës së Re) për çdo pasaportë pas mbërritjes.


A kanë nevojë qytetarët francezë për vizë për të vizituar Zelandën e Re?

Mbajtësit e pasaportave të Francës mund të vizitojnë Zelandën e Re pa vizë, me fjalë të tjera ata janë një vend me heqje vizash dhe kanë të drejtë për një NZETA dhe qëndrojnë deri në 90 ditë vazhdimisht në një vizitë të vetme.

Megjithatë, qytetarët francezë duhet të aplikojnë për një vizë në internet të Zelandës së Re përpara nisjes për në Zelandën e Re.

Që nga viti 2019, një eTA e Zelandës së Re nga Franca ka qenë një kërkesë e detyrueshme për të gjithë udhëtarët francezë që shkojnë në Zelandën e Re për një periudhë prej tre muajsh ose më pak.

Për të jetuar më shumë se 90 ditë, ose për të punuar, qëndruar, shtetasit francezë kërkojnë lloje të ndryshme vize.


Viza në internet e Zelandës së Re e vlefshme për shtetasit francezë është e vlefshme për turizëm, biznes ose tranzit

NZeTA është në dispozicion për qytetarët e 60 vende të heqjes së vizave, të cilat përfshijnë Francën.

Autoriteti elektronik i udhëtimit ose ETA mund të përdoret për të vizituar Zelandën e Re për funksione turistike ose sipërmarrje tregtare, përveç tranzitit.

A më duhet eTA e Zelandës së Re për të udhëtuar nga Franca në Zelandën e Re me një anije lundrimi?

Mbajtësit e pasaportave franceze që mbërrijnë në Zelandën e Re me një dërgesë lundrimi mund të marrin një NZeTA për Zelandën e Re.

Procesi është i ngjashëm nëse vizitori duhet të mbërrijë me rrugë detare të udhëtimit. Vizitorët duhet të aplikojnë eTA të Zelandës së Re tre ditë përpara udhëtimit të tyre me anije lundrimi.


A mund të kaloj tranzit në Zelandën e Re me një NZeTA nga Franca?

Qytetarët francezë mund të udhëtojnë përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland (AKL) me një transit NZeTA.

Si pasagjer në tranzit, një mbajtës i pasaportës franceze nevojitet për të qëndruar ose në aeroplanin me të cilin mbërritën ose brenda rajonit të tranzitit të aeroportit.

Nëse keni nevojë të dilni nga zona e tranzitit, atëherë duhet të aplikoni për eTA të rregullt të Zelandës së Re dhe të paguani IVL (Taksa Ndërkombëtare e Vizitorëve).

Koha më e madhe që mund të shpenzohet në Zelandën e Re në tranzit është 24 orë.

Cilat janë kërkesat për vizë Onlne të Zelandës së Re ose kërkesat NZETA për shtetasit francezë?

Vetëm disa kërkesa kryesore janë të nevojshme për të përmbushur për një eTA të Zelandës së Re nga Franca:

 • Pasaporta franceze e vlefshme për të paktën tre muaj pas datës së mbërritjes në Zelandën e Re
 • Kartë krediti ose debiti për të paguar heqjen e vizave dhe tarifën e udhëtarëve
 • Një imazh i fotografisë së fytyrës që duhet të ngarkohet në mënyrë dixhitale. Udhëtarët nuk kanë nevojë të bëjnë fotografi nga profesionistë, ju mund të fotografoni me celular.

Sa kohë duhet për të marrë një NZeTA për qytetarët francezë?

Shumica e miratimeve për vizën e Zelandës së Re ose NZeTA për shtetasit francezë miratohen brenda 3 ditëve të punës.

Megjithatë, vizitorëve u rekomandohet të aplikojnë të paktën 4-7 ditë pune përpara datës së nisjes së tyre për të shmangur nxitimin e minutës së fundit. vonesa dhe zhgënjimi.

Sa kohë mund të qëndrojë një shtetas francez në Zelandën e Re me një eTA?

Vlefshmëria e eTA e Zelandës së Re për qytetarët francezë është si më poshtë:

 • Udhëtime të shumta në Zelandën e Re
 • E vlefshme për udhëtime deri në 2 vjet ose deri në skadimin e pasaportës
 • Qëndrim deri në 90 ditë

Pika të tjera kyçe të rëndësishme në lidhje me Aplikimin për NZ ETA për në Zelandën e Re për Qytetarët Francezë

Udhëtarët që duan të përdorin për Autorizimin Elektronik të Udhëtimit Zelandën e Re duhet të kenë:

Pasaporta e vlefshme

Pasaporta e aplikantit duhet të jetë e vlefshme për të paktën 6 muaj pas datës kur do të largoheni nga Zelanda e Re. Përveç kësaj, duhet të ketë të paktën një faqe interneti të zbrazët.

Email për të marrë komunikim

Aplikanti duhet të sigurojë një marrëveshje të përshtatshme me email pasi eta NZ mund t'ju dorëzohet me email.

Arsyeja e udhëtimit

Aplikantit mund t'i kërkohet të ofrojë prova për qëllimin tuaj të udhëtimit ose itinerarin e udhëtimit në Zelandën e Re.

Adresa e Banorit

Aplikantit mund t'i kërkohet të japë adresën e tij lokale të qëndrimit në Zelandën e Re. (për shembull, adresa e hotelit, adresa relative, ...)

Mjetet e pagesës

Një kartë krediti/debiti legjitime për të paguar çmimin për Visa në internet të Zelandës së Re ose NZETA

Qytetarëve francezë mund t'u kërkohet gjithashtu sa vijon pas mbërritjes në emigracionin e Zelandës së Re:

Mjetet e ushqimit

Aplikantit mund t'i kërkohet të sigurojë prova që ata mund të mbajnë financiarisht veten në Zelandën e Re.

Bileta e fluturimit të kthimit

Aplikanti mund t'i duhet të tregojë biletën e kthimit pas mbërritjes ose nëse nuk e ka një të tillë, atëherë do t'i duhet të sigurojë prova që kanë mjetet financiare për ta blerë një të tillë.

LEXO MË SHUMË:
Zelanda e Re eTA Pyetjet e bëra më shpesh.

Cilat janë kërkesat kryesore për vizat në internet të Zelandës së Re ose NZeTA për qytetarët francezë?

Informacioni i Aplikimit eTA në Zelandën e Re

Autoriteti Elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) është një heqje dixhitale e vizave e prezantuar në vitin 2019. Ai lejon vizitorët e kualifikuar të lejojnë në Zelandën e Re për qëllime turizmi, sipërmarrjeje tregtare ose tranziti, ndërkohë që nuk duhet të kalojnë telashet e dorëzimit të dokumenteve të vizave në një ambasadë.

Tani është një kërkesë e detyrueshme për nacionalitetet e heqjes së vizave, si dhe për dërgimin e pasagjerëve me lundrim të të gjitha kombësive, duke përfshirë qytetarët e përhershëm të Australisë dhe pasagjerët transit, që të kenë eTA NZ për të udhëtuar në Zelandën e Re.

Pasi të ndiqni procesin, duhen 3-7 ditë për të marrë NzeTA.

ETA e Zelandës së Re lejon vizitorët në vend për hyrje të shumta për 90 ditë ose më pak, vetë NZETA është e vlefshme për 2 vjet.

ETA Zelanda e Re për linjat ajrore dhe ekuipazhin e lundrimit është e vlefshme për 5 vjet nga data e miratimit.

Qytetarët Francezë munden aplikoni nëpërmjet eTA të thjeshtë të Zelandës së Re këtu në internet.

Aplikantëve u kërkohet të plotësojnë pyetjen e aplikimit eTA të Zelandës së Re dhe çdo histori kriminale të kaluar ose nëse qëllimi i tyre ka të bëjë me trajtimin mjekësor në Zelandën e Re.

Është gjithashtu thelbësore të paguash një tarifë përpunimi të quajtur Taksa Ndërkombëtare e Ruajtjes dhe Turizmit të Vizitorëve (IVL) në mënyrë që të mund të marrësh një eTA të miratuar për Zelandën e Re përmes emailit dhe të lejosh lejen për të hyrë, në krahasim vetëm me Transit.

Qytetarët francezë që dëshirojnë të udhëtojnë në Zelandën e Re për qëndrime më të gjata përtej periudhës 90 ditore, ose për të punuar, do të kërkojnë një vizë pune ose qëndrimi dhe duhet të kontaktojnë ambasadën ose konsullatën e tyre më të afërt të Zelandës së Re për informacion shtesë.

Si mund të marrin qytetarët francezë të miratuar eTA për Zelandën e Re?

Pasi të keni përfunduar NZeTA në internet, pohimi i autorizimit të udhëtimit do t'ju dërgohet me email me email. Një konfirmim do të dërgohet në të njëjtën ditë të plotësimit të aplikimit.

Nëse kërkohet ndonjë fotografi shtesë, qytetarët francezë do të kontaktohen me email.

NZeTA do të lidhet me pasaportën që është regjistruar në formularin on-line. Kur pasaporta skanohet në menaxhimin e kufirit, autorizimi i udhëtimit do të kontrollohet nga oficeri kufitar. Është gjithashtu e dobishme të printoni një kopje të e-mailit të NZETA-s.

A kanë nevojë qytetarët francezë për një NzeTA?

Qytetarët e vendeve ndërkombëtare për heqjen e vizave mund të praktikojnë një NZeTA në linjë, e cila është e detyrueshme tani për të hyrë në Zelandën e Re.

Më poshtë janë llojet e Vizitorëve të cilëve u kërkohet të kenë një NzeTA:

 1. Po vijnë nga një vend i heqjes së vizave si Franca
 2. Po kalojnë tranzit përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland në çdo aeroport tjetër dhe vijnë nga Franca
 3. Vizitë për vizitë në takime me të afërmit dhe mbërritja nga Franca
 4. Po kaloni tranzit përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland si pasagjer tranzit për në ose nga Australia keni një vizë qëndrimi të përhershëm për Australi që ju lejon të ktheheni në Australi nga çdo vend tjetër
 5. Jeni pasagjerë në një anije lundrimi.

Kush përjashtohet nga aplikimi për eTA e Zelandës së Re ose Viza Online e Zelandës së Re nga Franca?

Personat e mëposhtëm nga Franca nuk kërkojnë vizë Online të Zelandës së Re

 • Banorët australianë ose të Zelandës së Re
 • Banorët e përhershëm të Zelandës së Re
 • Mbajtësit e vizave konsullore
 • Anëtar i, ose dikush i lidhur me, një aplikacion shkencor ose udhëtim ditor nga Pala Kontraktuese në Traktatin e Antarktidës
 • Një pjesëtar i një udhëtimi ushtarak në pjesën e rregullt të punës ose detyrës suaj.

Pyetje të tjera që bën shpesh

Sa kohë është e vlefshme eTA e Zelandës së Re për qytetarët francezë?

ETA Zelanda e Re lejon francezët të qëndrojnë për 3 muaj. Frengjishtja mund të hyjë disa herë në një periudhë 2-vjeçare.

A është e vlefshme eTA për Zelandën e Re për hyrje të shumta për shtetasit francezë?

Po, eTA Zelanda e Re është e vlefshme për hyrje të shumta gjatë gjithë vlefshmërisë së saj, jo si disa autorizime të tjera udhëtimi që janë të vlefshme vetëm për një hyrje të vetme.

A mund të përdorin qytetarët francezë Viza NZeTA për Turizëm?

Po, NZeTA e sapo prezantuar është e vlefshme për udhëtarët nga a shteti i heqjes së vizave si Franca. Kjo dëshirë për të vizituar Zelandën e Re për turizëm (shikim, vizitë familjare dhe/ose miq, pjesëmarrje në ngjarje dhe ekskursione), ose nëse janë në tranzit përmes Zelandës së Re.

Si paguajnë qytetarët francezë për vizën në internet të Zelandës së Re ose NZeTA?

Meqenëse gjithçka është e përfunduar online, ju mund të përfundoni transaksionin me një çmim dixhital. Kjo mund të jetë karta juaj e kreditit së bashku me MasterCard, American Express ose Visa.

Si mund ta marr NzeTA si qytetar francez?

Pasi aplikimi të dorëzohet dhe përpunohet, do të merrni një e-mail konfirmimi. Pas emailit të konfirmimit, do të merrni një e-mail miratimi me detaje NZeTA. Detajet e vizës do të vazhdojnë të jenë të lidhura në pasaportën tuaj. Është një proces shumë i thjeshtë dhe i lehtë.

Sa kohë mund të jetoj në Zelandën e Re si turist nga Franca me Vizën Online të Zelandës së Re?

Autoriteti Elektronik i Udhëtimit NZ (NZeTA) ju lejon të jetoni më së shumti 90 ditë sipas hyrjes, por lejon disa hyrje dhe është i vlefshëm për dy vjet për qëllime tranziti ose turistike.

11 gjërat për të bërë dhe vendet me interes për qytetarët francezë

 • Udhëtim me varkë me lumë Shotover River, Queenstown
 • Ngjiteni në akullnajën Franz Josef
 • Rollerblade përgjatë bregdetit të Wellington
 • Udhëtoni me Luge Up Në Skyline, Queenstown
 • Hani një akullore në Scorching Bay, Miramar
 • Hani Në Fergburger, Queenstown
 • Ngjiteni Sky Tower për pamje mahnitëse të Auckland
 • Shkoni në snorkelling rreth ishullit të dhive
 • Muzikë live në Neck of the Woods
 • Ngjiten në kodrën Queenstown për Agimin ose Perëndimin e Diellit
 • Shihni ujëvarat në Earnslaw Burn

Ambasada e Francës në Uellington

Adresa

34-42 Manners Street PO Box 11-343 Wellington Zelanda e Re

Numri telefonit

+ 64-4-384-2555

faks

+ 64-4-384-2577

Ju lutemi aplikoni për një Zelandë të Re eTA 72 orë përpara fluturimit tuaj.