Visa eTA e Zelandës së Re

Përditësuar më Feb 25, 2023 | Viza në internet në Zelandën e Re

Nga: eTA Viza e Zelandës së Re

Zelanda e Re ka hapur kufijtë e saj për turistët ndërkombëtarë duke ofruar një proces të lehtë aplikimi në internet për kërkesat e hyrjes nëpërmjet eTA, ose Autorizimit Elektronik të Udhëtimit. Qytetarët e 60 vendeve të heqjes së vizave mund të aplikojnë për vizën eTA të Zelandës së Re në internet.

Viza e Zelandës së Re (NZeTA)

Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re tani lejon vizitorët nga të gjitha kombësitë të marrin Zelanda e Re eTA (NZETA) me email pa vizituar Ambasadën e Zelandës së Re. Imigracioni i Zelandës së Re tani zyrtarisht rekomandon Viza Online në Zelandën e Re ose ETA të Zelandës së Re në internet në vend që të dërgojë dokumente në letër. Procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online. Ju mund të merrni eTA të Zelandës së Re duke plotësuar një formular në këtë faqe interneti dhe duke bërë pagesën duke përdorur një kartë debiti ose krediti. Ju gjithashtu do të kërkoni një ID të vlefshme emaili pasi informacioni eTA e Zelandës së Re do të dërgohet në ID-në tuaj të emailit. Ju nuk keni nevojë të vizitoni një ambasadë ose konsullatë ose të dërgoni pasaportën tuaj për vulosjen e vizave. Nëse po mbërrini në Zelandën e Re me itinerarin e anijes së lundrimit, duhet të kontrolloni kushtet e pranueshmërisë së ETA-s së Zelandës së Re për Mbërritja e anijes së lundrimit në Zelandën e Re.

Qeveria e Zelandës së Re e zbatoi këtë regjim në vitin 2019. Qytetarët e 60 vendeve të heqjes së vizave mund të aplikojnë për vizën eTA të Zelandës së Re në internet. Vendet e heqjes së vizave në Zelandën e Re quhen gjithashtu Vendet pa viza.

Kjo vizë eTA kontribuon në Taksa Ndërkombëtare e Konservimit të Vizitorëve dhe Turizmit, i cili i lejon qeverisë të ruajë dhe përmirësojë mjedisin dhe atraksionet turistike që vizitojnë vizitorët në Zelandën e Re.

Të gjithë udhëtarët duke vizituar Zelandën e Re për një periudhë të shkurtër, duke përfshirë ekuipazhin e linjës ajrore dhe të anijeve turistike, duhet të aplikojnë për një vizë në Zelandën e Re në internet.

 Nuk është e nevojshme të:

  • Vizitoni Ambasadën e Zelandës së Re në vendin tuaj.
  • Vizitoni konsullatën ose Komisionin e Lartë të Zelandës së Re.
  • Dërgoni pasaportën tuaj në Zelandën e Re për vulosjen e vizave në letër.
  • Lini një takim për intervistë.
  • Ju mund të paguani me çek, para ose personalisht.

I gjithë procesi mund të kryhet në këtë faqe interneti duke përdorur formularin e drejtpërdrejtë dhe të thjeshtuar të aplikimit eTA të Zelandës së Re. 

Ky formular aplikimi ka disa pyetje të thjeshta që duhet të marrin përgjigje. Shumica e aplikantëve u vlerësuan nga Qeveria e Zelandës së Re përpara nisjes plotësoni këtë formular aplikimi në dy (2) minuta ose më pak.

LEXO MË SHUMË:
Jeni duke kërkuar për vizë Online të Zelandës së Re nga Mbretëria e Bashkuar? Zbuloni kërkesat e eTA të Zelandës së Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar dhe aplikimin për vizë eTA NZ nga Mbretëria e Bashkuar. Mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar.

La Zyrtarët e Emigracionit të Qeverisë së Zelandës së Re vendosin brenda 72 orëve, dhe do të informoheni për vendimin dhe autorizimin me email.

Më pas mund të merrni pjesë në aeroport ose anije turistike duke përdorur një version elektronik të butë të vizës eTA të autorizuar të Zelandës së Re ose ta printoni dhe ta sillni me vete. Është e rëndësishme të mbani mend se kjo e Re Zealand Esta është aktive deri në dy (2) vjet.

Ne nuk kërkojmë pasaportën tuaj kur aplikoni për një vizë eTA të Zelandës së Re, megjithatë, duam t'ju informojmë se pasaporta duhet të ketë dy (2) faqe bosh.

Ky është një parakusht i oficerëve të imigracionit të aeroportit në vendin tuaj të lindjes, në mënyrë që ata të mund të vulosin pasaportën tuaj me një vulë hyrje/dalje për udhëtimin tuaj në Zelandën e Re.

Një nga avantazhet për turistët në Zelandën e Re është se Oficerët e Kufirit të Qeverisë së Zelandës së Re nuk do t'ju kthejnë në shtëpi nga aeroporti sepse aplikimi juaj do të verifikohet përpara mbërritjes tuaj; përveç kësaj, ju nuk do të ktheheni në aeroportin ose anijen turistike të vendit tuaj pasi keni një vizë të vlefshme eTA për Zelandën e Re.

LEXO MË SHUMË:
Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën e Zelandës së Re eTA. Merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me kërkesat, informacionet e rëndësishme dhe dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Zelanda e Re eTA (NZeTA) Pyetjet e bëra më shpesh.

Megjithatë, mbani në mend se nëse do të kishin shkeljet e mëparshme kundër tyre në të dhënat e tyre, udhëtarët mund të kthehen në aeroport.

Nëse keni pyetje të mëtejshme ose keni nevojë për sqarime, ju lutemi mos ngurroni të kontaktoni personelin tonë të Help Desk.

LEXO MË SHUMË:
Nga tetori 2019 kërkesat për vizë të Zelandës së Re kanë ndryshuar. Personat të cilët nuk kanë nevojë për vizë të Zelandës së Re, dmth shtetasit e mëparshëm pa viza, duhet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Vendet e pranueshme për viza në Zelandën e Re në internet.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për vizën tuaj në internet të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re, pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajror / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, qytetarët evropianë, Qytetarët kanadezë, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarë francezë, Qytetarët spanjollë Qytetarë italianë mund të aplikojnë në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re 72 orë përpara fluturimit tuaj.