Vendet e pranueshme për viza në Zelandën e Re në internet

Nga tetori 2019 Kërkesat për vizë të Zelandës së Re kanë ndryshuar. Personat që nuk kërkojnë Visa të Zelandës së Re, dmth. Shtetas të mëparshëm pa Visa, u kërkohet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re.

Ky Autorizim Elektronik i Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) do të jetë e vlefshme për një periudhë 2 vjeçare.

Qytetarët e Australisë nuk kërkojnë Autorizim Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA). Australianët nuk kanë nevojë për Visa ose NZ eTA për të udhëtuar në Zelandën e Re.

Sipas kërkesave për viza të Zelandës së Re, qytetarët e 60 vendeve në vijim kanë nevojë për një eTA për Zelandën e Re

Çdo kombësi mund të aplikojë për NZeTA nëse vjen nga Anija e Lundrimit

Sipas kërkesave të Vizës së Zelandës së Re, qytetari i çdo kombësie mund të aplikojë për një NZeTA nëse mbërrin në Zelandën e Re me një anije udhëtimi. Sidoqoftë, nëse udhëtari po mbërrin me avion, atëherë udhëtari duhet të jetë nga një Visa Waiver ose Visa Free country, atëherë vetëm NZeTA (Zelanda e Re eTA) do të jetë e vlefshme për pasagjerin që mbërrin në vend.

Të gjithë ekuipazhin e linjës ajrore dhe ekuipazhin e linjës së lundrimit, pa marrë parasysh kombësinë e tyre, do të duhet të aplikojnë për një CTA eTA përpara se të udhëtojnë në Zelandën e Re, e cila do të jetë e vlefshme deri në 5 vjet.

Qytetarët Australianë do të përjashtohen nga aplikimi për eTA NZ. Banorë të përhershëm australiane do të duhet të aplikojnë për një eTA por nuk kërkohet të paguajnë taksën e lidhur turistike.

Përjashtime të tjera nga NZeTA përfshijnë:

  • Ekuipazhi dhe pasagjerët e një anijeje jo-lundrimi
  • Ekuipazhi në një anije të huaj që mbante ngarkesa
  • Mysafirë të Qeverisë së Zelandës së Re
  • Qytetarë të huaj që udhëtojnë nën Traktatin e Antarktikut
  • Anëtarët e një force vizituese dhe anëtarët e lidhur të ekuipazhit.