Viza urgjente e Zelandës së Re

Përditësuar më Mar 04, 2023 | Viza në internet në Zelandën e Re

ETA e Zelandës së Re është një opsion ekspres për udhëtarët me kohë. Autoriteti Elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re tani ka një opsion Urgjent (NZeTA). Urgjent NZeTA lejon aplikantët të marrin dokumentet e miratuara të udhëtimit urgjentisht për udhëtime urgjente.

Si të merrni një NZeTA urgjente në minutën e fundit?

Koha e shpejtë e përpunimit të aplikacionit NZeTA i lejon aplikantët e minutës së fundit të marrin dokumentet e nevojshme përpara se të mbërrijnë në Zelandën e Re.

Aplikoni menjëherë për një NZeTA Urgjente dhe do të merrni një përgjigje brenda 60 minutave.

Viza e Zelandës së Re (NZeTA)

Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re tani lejon vizitorët nga të gjitha kombësitë të marrin Zelanda e Re eTA (NZETA) me email pa vizituar Ambasadën e Zelandës së Re. Procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online. Imigracioni i Zelandës së Re tani zyrtarisht rekomandon Viza në internet të Zelandës së Re ose ETA të Zelandës së Re në internet në vend që të dërgojë dokumente në letër. Ju mund të merrni eTA të Zelandës së Re duke plotësuar një formular në këtë faqe interneti dhe duke bërë pagesën duke përdorur një kartë debiti ose krediti. Ju gjithashtu do të kërkoni një ID të vlefshme emaili pasi informacioni eTA e Zelandës së Re do të dërgohet në ID-në tuaj të emailit. Ju nuk keni nevojë të vizitoni një ambasadë ose konsullatë ose të dërgoni pasaportën tuaj për vulosjen e vizave. Nëse po mbërrini në Zelandën e Re me itinerarin e anijes së lundrimit, duhet të kontrolloni kushtet e pranueshmërisë së ETA-s së Zelandës së Re për Mbërritja e anijes së lundrimit në Zelandën e Re.

Çfarë duhet të bëj nëse dështoj të aplikoj për NZeTA?

Disa udhëtarë nuk i verifikojnë kërkesat paraprakisht dhe nuk janë në dijeni se eTA e Zelandës së Re kërkohet për vizitorët nga vendet e përjashtuara nga viza.

Të tjerët thjesht nuk arrijnë të dërgojnë aplikacionet e tyre para kohe.

Qytetarët e 60 kombeve dhe territoreve të ndryshme duhet të marrin një NZeTA për të vizituar Zelandën e Re deri në 90 ditë për turistë ose biznes.

Ata që nuk janë në dijeni shpesh e zbulojnë këtë në aeroport. Nëse një person nuk ka një NZeTA të miratuar, linja ajrore mund të refuzojë t'i lejojë ata të hipin në një fluturim për në Zelandën e Re.

Megjithatë, nëse e kuptoni se keni nevojë për një NZeTA vetëm disa orë përpara fluturimit tuaj, mund të aplikoni përsëri për një NZeTA Urgjente.

Sa kohë duhet për të përfunduar opsionin urgjent NZeTA?

Opsioni për të marrë urgjentisht një eTA Urgjente të Zelandës së Re u krijua për të garantuar që vizitorët që janë aktualisht në udhëtimin e tyre për në Zelandën e Re mund të marrin lejen e hyrjes.

Shumica e aplikantëve shpesh marrin eTA e tyre në Zelandën e Re rreth 24 orë pas aplikimit, dhe pothuajse të gjitha rastet zgjidhen brenda tre (3) ditëve të punës.

Sidoqoftë, me pak fjalë, opsioni Urgjent për të marrë dokumentet urgjentisht mund të shpëtojë ditën, duke e lejuar turistin të hipë në aeroplan dhe të hyjë në Zelandën e Re kur të arrijë.  

LEXO MË SHUMË:
Nga tetori 2019 kërkesat për vizë të Zelandës së Re kanë ndryshuar. Personat të cilët nuk kanë nevojë për vizë të Zelandës së Re, dmth shtetasit e mëparshëm pa viza, duhet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Vendet e pranueshme për viza në Zelandën e Re në internet.

Kur mund të aplikoj për eTA urgjente të Zelandës së Re ose NZeTA?

NZeTA urgjente mund të jetë e dobishme në rastet kur udhëtari:

 • Kërkohet një udhëtim urgjent në Zelandën e Re.
 • Ka pritur deri në momentin e fundit për të paraqitur një aplikim eTA në Zelandën e Re.
 • Që nga marrja e eTA e Zelandës së Re, atyre u është dashur të zëvendësojnë pasaportën e tyre.
 • Pasaporta e regjistruar në aplikacionin online është e lidhur në mënyrë dixhitale me Autoritetin e Udhëtimit. ETA e Zelandës së Re bëhet e pavlefshme nëse një pasaportë humbet, vidhet, shkatërrohet ose skadon. Pasagjeri duhet të riaplikojë me pasaportën e tij të re.
 • Nëse një turist nuk është i vetëdijshëm për këtë derisa të mbërrijë në Zelandën e Re, ai duhet të zgjedhë opsionin Urgjent për të marrë eTA-në e re të Zelandës së Re për të ndjekur shpejt procesin.

Si të merrni një eTA urgjente të Zelandës së Re?

Urgjente eTA e Zelandës së Re është plotësisht e disponueshme në internet.

Thjesht duhen disa minuta për të plotësuar një formular aplikimi të Autoritetit Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re duke ndjekur disa hapa bazë:

 1. Plotësoni formularin e aplikimit me të dhënat thelbësore personale dhe informacionin e pasaportës.
 2. Përgjigjuni disa pyetjeve themelore të sigurisë.
 3. Në vend të "kohës normale të përpunimit", na dërgoni email për "përpunim urgjent"
 4. Për të përfunduar pagesën, futni të dhënat e kartës suaj të kreditit/debitit.
 5. Gabimet e vogla në formularin e aplikimit janë shkaku më tipik i vonesave të përpunimit të eTA në Zelandën e Re. 

Aplikantët duhet të kenë kujdes të jashtëzakonshëm kur plotësojnë formularin dhe të kontrollojnë dy herë për gabime drejtshkrimore (gabim shkrimi).

Gabime të vogla në detaje si numri i pasaportës dhe adresa e emailit janë të zakonshme. Si rezultat, është thelbësore të kontrollohet dy herë dhe të konfirmohet që ky informacion është shkruar saktë në mënyrë që eTA e Zelandës së Re të merret urgjentisht.

LEXO MË SHUMË:
Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën e Zelandës së Re eTA. Merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me kërkesat, informacionet e rëndësishme dhe dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Zelanda e Re eTA (NZeTA) Pyetjet e bëra më shpesh.

Si mund ta marr NZeTA Urgjent?

Sapo NZETA miratohet, NZeTA Urgjente lidhet në mënyrë dixhitale me pasaportën e udhëtarit.

Bartësi i një NZeTA Urgjente të autorizuar më pas mund të hipë në një avion dhe të udhëtojë në Zelandën e Re duke përdorur të njëjtën pasaportë.

Një dublikatë e autoritetit të udhëtimit Urgjent NZ i dërgohet gjithashtu pasagjerit me email. Megjithatë, zakonisht mjafton që personeli i aeroportit/linjës ajrore t'i shfaqë pasaportën e lidhur në mënyrë elektronike.

Cilat janë avantazhet e marrjes së një NZeTA Urgjente?

Përveç të qenit mjeti më i shpejtë për të marrë autorizimin e udhëtimit, Urgent NZeTA ofron disa përfitime shtesë:

 • Udhëtimet e minutës së fundit ose të urgjencës janë të mundshme.
 • E vlefshme për një periudhë dy (2) vjeçare nga data e lëshimit.
 • Mund të përdoret për disa objektiva udhëtimi si turizmi, transporti dhe biznesi.
 • Lejon hyrje të shumta në Zelandën e Re brenda periudhës së vlefshmërisë së saj.
 • Lejon qëndrim deri në 90 ditë me çdo hyrje.

Shënim: Udhëtarët nga vendet e përjashtuara nga viza që synojnë të qëndrojnë në Zelandën e Re për më shumë se 90 ditë ose që dëshirojnë të banojnë ose të punojnë në vend nuk kanë të drejtë për një NZeTA Urgjente.

Nëse përpiqen të aplikojnë për një të tillë, do të kenë vështirësi. Këta njerëz duhet të aplikojnë për vizat dhe/ose lejet e duhura. 

LEXO MË SHUMË:
Jeni duke kërkuar për vizë Online të Zelandës së Re nga Mbretëria e Bashkuar? Zbuloni kërkesat e eTA të Zelandës së Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar dhe aplikimin për vizë eTA NZ nga Mbretëria e Bashkuar. Mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për vizën tuaj në internet të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re, pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajror / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, qytetarët evropianë, Qytetarët kanadezë, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarë francezë, Qytetarët spanjollë Qytetarë italianë mund të aplikojnë në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re 72 orë përpara fluturimit tuaj.