Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët amerikanë

Viza Online e Zelandës së Re nga Shtetet e Bashkuara

Viza e Zelandës së Re nga Shtetet e Bashkuara

ETA e Zelandës së Re për qytetarët amerikanë

Pranueshmëria në internet për vizë në Zelandën e Re

 • Qytetarët amerikanë munden aplikoni për një eTA të Zelandës së Re
 • Shtetet e Bashkuara ishin një anëtare fillestare e programit eTA të Zelandës së Re
 • Qytetarët amerikanë kënaqen me hyrjen e shpejtë duke përdorur programin eTA të Zelandës së Re

Kërkesa të tjera eTA të Zelandës së Re

 • Qytetarët amerikanë mund të aplikojnë për vizë Online të Zelandës së Re
 • Viza në internet e Zelandës së Re është e vlefshme për mbërritjen me ajër dhe anije lundrimi
 • Viza e Zelandës së Re në internet është për vizita të shkurtra turistike, biznesi, tranzite
 • Ju duhet të jeni mbi 18 vjeç për të aplikuar për një vizë në Zelandën e Re në internet, përndryshe ju duhet një prind/kujdestar

Çfarë është eTA e Zelandës së Re për qytetarët amerikanë?

Autoriteti elektronik i Udhëtimit ose ETA e Zelandës së Re or Viza në internet në Zelandën e Re është një sistem për heqjen e vizave për ato vende që kanë të drejtën e veçantë për të qenë pa viza, me fjalë të tjera nuk kanë nevojë të vizitojnë ambasadën e Zelandës së Re. Ata kanë luksin, komoditetin dhe të drejtën për heqjen e vizave elektronike, e cila është një kërkesë hyrëse për vendet e përjashtuara nga viza. Ju lutemi të dini se si Qytetar Amerikan, ju kualifikoheni për NZeTA.

Qytetarët amerikanë mund të udhëtojnë në Zelandën e Re pa kërkuar vizë dhe të qëndrojnë në Zelandën e Re për 90 ditë ose 3 muaj. Ky trajtim i veçantë i aplikimit për një udhëtim të përshpejtuar në Zelandën e Re njihet si autorizim ose eTA ose Autorizim Elektronik Udhëtimi. Kjo eTA u prezantua në vitin 2019 për komoditetin e qytetarëve amerikanë.

Për të marrë NZeTA, qytetarët amerikanë duhet aplikoni për një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) para dhe rekomandohet të aplikoni 4-7 ditë përpara fluturimit ose udhëtimit të tyre të lundrimit në Zelandën e Re. Kjo vizë në internet e Zelandës së Re ose eTA e Zelandës së Re është e vlefshme si për udhëtime me avion ashtu edhe në oqean, dmth. me avion ose me anije lundrimi.

Kur keni marrë NZ eTA ose Viza Online e Zelandës së Re, ajo lidhet në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj. Stafi i imigracionit në aeroport është në dijeni të kësaj vize NZ eTA. Ky autorizim udhëtimi është një sistem elektronik regjistrimi, dhe turistët në Zelandën e Re mund të marrin konfirmim elektronik pa telashet ose shqetësimin për të vizituar Ambasadën ose Konsullatën e Zelandës së Re. Pasi qytetarët amerikanë të kenë marrë, NZeTA mbetet e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën e vizitorëve, duke hequr vulën fizike ose kërkesat e korrierit. Ju mund të vizitoni aeroportin ose portin detar me një kopje elektronike të NZETA (ose Viza Online e Zelandës së Re) për çdo pasaportë pas mbërritjes.


A kanë nevojë qytetarët amerikanë për vizë për të vizituar Zelandën e Re?

Mbajtësit e pasaportave të Shteteve të Bashkuara mund të vizitojnë Zelandën e Re pa vizë, me fjalë të tjera ata janë një vend me heqje vizash dhe kanë të drejtë për një NZETA dhe qëndrojnë deri në 90 ditë vazhdimisht në një vizitë të vetme.

Sidoqoftë, qytetarët amerikanë duhet të aplikojnë për një vizë Online të Zelandës së Re përpara nisjes për në Zelandën e Re.

Që nga viti 2019, një eTA e Zelandës së Re nga Shtetet e Bashkuara ka qenë një kërkesë e detyrueshme për të gjithë udhëtarët amerikanë që shkojnë në Zelandën e Re për një periudhë prej tre muajsh ose më pak.

Për të jetuar më shumë se 90 ditë, ose për të punuar, për të qëndruar, qytetarët amerikanë kërkojnë lloje të ndryshme vize.


Viza në internet e Zelandës së Re e vlefshme për Qytetarët Amerikanë është e vlefshme për Turizëm, Biznes ose Transit

NZeTA është në dispozicion për qytetarët e 60 vende të heqjes së vizave, të cilat përfshijnë Shtetet e Bashkuara.

Autoriteti elektronik i udhëtimit ose ETA mund të përdoret për të vizituar Zelandën e Re për funksione turistike ose sipërmarrje tregtare, përveç tranzitit.

A kam nevojë për eTA të Zelandës së Re për të udhëtuar nga Shtetet e Bashkuara në Zelandën e Re me një anije lundrimi?

Mbajtësit e pasaportave amerikane që mbërrijnë në Zelandën e Re me një transport lundrimi mund të marrin një NZeTA për Zelandën e Re.

Procesi është i ngjashëm nëse vizitori duhet të mbërrijë me rrugë detare të udhëtimit. Vizitorët duhet të aplikojnë eTA të Zelandës së Re tre ditë përpara udhëtimit të tyre me anije lundrimi.


A mund të kaloj tranzit në Zelandën e Re me një NZeTA nga Shtetet e Bashkuara?

Qytetarët amerikanë mund të udhëtojnë përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland (AKL) me një transit NZeTA.

Si pasagjer në tranzit, nevojitet një mbajtës i pasaportës së Shteteve të Bashkuara për të qëndruar ose në aeroplanin me të cilin mbërritën ose brenda rajonit të tranzitit të aeroportit.

Nëse keni nevojë të dilni nga zona e tranzitit, atëherë duhet të aplikoni për eTA të rregullt të Zelandës së Re dhe të paguani IVL (Taksa Ndërkombëtare e Vizitorëve).

Koha më e madhe që mund të shpenzohet në Zelandën e Re në tranzit është 24 orë.

Cilat janë kërkesat për vizë Onlne të Zelandës së Re ose kërkesat NZETA për Qytetarët Amerikanë?

Vetëm disa kërkesa kryesore janë të nevojshme për të përmbushur për një eTA të Zelandës së Re nga Shtetet e Bashkuara:

 • Pasaporta e Shteteve të Bashkuara e vlefshme për të paktën tre muaj pas datës së mbërritjes në Zelandën e Re
 • Kartë krediti ose debiti për të paguar heqjen e vizave dhe tarifën e udhëtarëve
 • Një imazh i fotografisë së fytyrës që duhet të ngarkohet në mënyrë dixhitale. Udhëtarët nuk kanë nevojë të bëjnë fotografi nga profesionistë, ju mund të fotografoni me celular.

Sa kohë duhet për të marrë një NZeTA për Qytetarët Amerikanë?

Shumica e miratimeve për vizën e Zelandës së Re ose NZeTA për qytetarët amerikanë miratohen brenda 3 ditëve të punës.

Megjithatë, vizitorëve u rekomandohet të aplikojnë të paktën 4-7 ditë pune përpara datës së nisjes së tyre për të shmangur nxitimin e minutës së fundit. vonesa dhe zhgënjimi.

Sa kohë mund të qëndrojë një qytetar amerikan në Zelandën e Re me një eTA?

Vlefshmëria e eTA e Zelandës së Re për qytetarët amerikanë është si më poshtë:

 • Udhëtime të shumta në Zelandën e Re
 • E vlefshme për udhëtime deri në 2 vjet ose deri në skadimin e pasaportës
 • Qëndrim deri në 90 ditë

Pika të tjera kyçe të rëndësishme në lidhje me Aplikimin për NZ ETA për në Zelandën e Re për Qytetarët Amerikanë

Udhëtarët që duan të përdorin për Autorizimin Elektronik të Udhëtimit Zelandën e Re duhet të kenë:

Pasaporta e vlefshme

Pasaporta e aplikantit duhet të jetë e vlefshme për të paktën 6 muaj pas datës kur do të largoheni nga Zelanda e Re. Përveç kësaj, duhet të ketë të paktën një faqe interneti të zbrazët.

Email për të marrë komunikim

Aplikanti duhet të sigurojë një marrëveshje të përshtatshme me email pasi eta NZ mund t'ju dorëzohet me email.

Arsyeja e udhëtimit

Aplikantit mund t'i kërkohet të ofrojë prova për qëllimin tuaj të udhëtimit ose itinerarin e udhëtimit në Zelandën e Re.

Adresa e Banorit

Aplikantit mund t'i kërkohet të japë adresën e tij lokale të qëndrimit në Zelandën e Re. (për shembull, adresa e hotelit, adresa relative, ...)

Mjetet e pagesës

Një kartë krediti/debiti legjitime për të paguar çmimin për Visa në internet të Zelandës së Re ose NZETA

Qytetarëve amerikanë mund t'u kërkohet gjithashtu sa vijon pas mbërritjes në emigracionin e Zelandës së Re:

Mjetet e ushqimit

Aplikantit mund t'i kërkohet të sigurojë prova që ata mund të mbajnë financiarisht veten në Zelandën e Re.

Bileta e fluturimit të kthimit

Aplikanti mund t'i duhet të tregojë biletën e kthimit pas mbërritjes ose nëse nuk e ka një të tillë, atëherë do t'i duhet të sigurojë prova që kanë mjetet financiare për ta blerë një të tillë.

LEXO MË SHUMË:
Zelanda e Re eTA Pyetjet e bëra më shpesh.

Cilat janë kërkesat kryesore për vizat në internet të Zelandës së Re ose NZeTA për qytetarët amerikanë?

Informacioni i Aplikimit eTA në Zelandën e Re

Autoriteti Elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) është një heqje dixhitale e vizave e prezantuar në vitin 2019. Ai lejon vizitorët e kualifikuar të lejojnë në Zelandën e Re për qëllime turizmi, sipërmarrjeje tregtare ose tranziti, ndërkohë që nuk duhet të kalojnë telashet e dorëzimit të dokumenteve të vizave në një ambasadë.

Tani është një kërkesë e detyrueshme për nacionalitetet e heqjes së vizave, si dhe për dërgimin e pasagjerëve me lundrim të të gjitha kombësive, duke përfshirë qytetarët e përhershëm të Australisë dhe pasagjerët transit, që të kenë eTA NZ për të udhëtuar në Zelandën e Re.

Pasi të ndiqni procesin, duhen 3-7 ditë për të marrë NzeTA.

ETA e Zelandës së Re lejon vizitorët në vend për hyrje të shumta për 90 ditë ose më pak, vetë NZETA është e vlefshme për 2 vjet.

ETA Zelanda e Re për linjat ajrore dhe ekuipazhin e lundrimit është e vlefshme për 5 vjet nga data e miratimit.

Qytetarët Amerikanë munden aplikoni nëpërmjet eTA të thjeshtë të Zelandës së Re këtu në internet.

Aplikantëve u kërkohet të plotësojnë pyetjen e aplikimit eTA të Zelandës së Re dhe çdo histori kriminale të kaluar ose nëse qëllimi i tyre ka të bëjë me trajtimin mjekësor në Zelandën e Re.

Është gjithashtu thelbësore të paguash një tarifë përpunimi të quajtur Taksa Ndërkombëtare e Ruajtjes dhe Turizmit të Vizitorëve (IVL) në mënyrë që të mund të marrësh një eTA të miratuar për Zelandën e Re përmes emailit dhe të lejosh lejen për të hyrë, në krahasim vetëm me Transit.

Qytetarët amerikanë që dëshirojnë të udhëtojnë në Zelandën e Re për qëndrime më të gjata përtej periudhës 90 ditore, ose për të punuar, do të kërkojnë një vizë pune ose qëndrimi dhe duhet të kontaktojnë ambasadën ose konsullatën e tyre më të afërt të Zelandës së Re për informacion shtesë.

Si mund të marrin qytetarët amerikanë të miratuar eTA për Zelandën e Re?

Pasi të keni përfunduar NZeTA në internet, pohimi i autorizimit të udhëtimit do t'ju dërgohet me email me email. Një konfirmim do të dërgohet në të njëjtën ditë të plotësimit të aplikimit.

Nëse kërkohet ndonjë fotografi shtesë, Qytetarët Amerikanë do të kontaktohen me email.

NZeTA do të lidhet me pasaportën që është regjistruar në formularin on-line. Kur pasaporta skanohet në menaxhimin e kufirit, autorizimi i udhëtimit do të kontrollohet nga oficeri kufitar. Është gjithashtu e dobishme të printoni një kopje të e-mailit të NZETA-s.

A kanë nevojë qytetarët amerikanë për një NzeTA?

Qytetarët e vendeve ndërkombëtare për heqjen e vizave mund të praktikojnë një NZeTA në linjë, e cila është e detyrueshme tani për të hyrë në Zelandën e Re.

Më poshtë janë llojet e Vizitorëve të cilëve u kërkohet të kenë një NzeTA:

 1. Po vijnë nga një vend i heqjes së vizave si Shtetet e Bashkuara
 2. Po kalojnë tranzit përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland në çdo aeroport tjetër dhe vijnë nga Shtetet e Bashkuara
 3. Vizitë për vizitë në takime me të afërmit dhe mbërritja nga Shtetet e Bashkuara
 4. Po kaloni tranzit përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland si pasagjer tranzit për në ose nga Australia keni një vizë qëndrimi të përhershëm për Australi që ju lejon të ktheheni në Australi nga çdo vend tjetër
 5. Jeni pasagjerë në një anije lundrimi.

Kush përjashtohet nga aplikimi për eTA e Zelandës së Re ose Viza Online e Zelandës së Re nga Shtetet e Bashkuara?

Personat e mëposhtëm nga Shtetet e Bashkuara nuk kërkojnë vizë Online të Zelandës së Re

 • Banorët australianë ose të Zelandës së Re
 • Banorët e përhershëm të Zelandës së Re
 • Mbajtësit e vizave konsullore
 • Anëtar i, ose dikush i lidhur me, një aplikacion shkencor ose udhëtim ditor nga Pala Kontraktuese në Traktatin e Antarktidës
 • Një pjesëtar i një udhëtimi ushtarak në pjesën e rregullt të punës ose detyrës suaj.

Pyetje të tjera që bën shpesh

Sa kohë është e vlefshme eTA e Zelandës së Re për qytetarët amerikanë?

ETA Zelanda e Re lejon që amerikanët të qëndrojnë për 3 muaj. Amerikani mund të hyjë disa herë në një periudhë 2 vjeçare.

A është eTA për Zelandën e Re e vlefshme për hyrje të shumta për qytetarët amerikanë?

Po, eTA Zelanda e Re është e vlefshme për hyrje të shumta gjatë gjithë vlefshmërisë së saj, jo si disa autorizime të tjera udhëtimi që janë të vlefshme vetëm për një hyrje të vetme.

A mund të përdorin qytetarët amerikanë Viza NZeTA për Turizëm?

Po, NZeTA e sapo prezantuar është e vlefshme për udhëtarët nga a shteti i heqjes së vizave si Shtetet e Bashkuara. Dëshira për të vizituar Zelandën e Re për turizëm (shikim, vizitë familjare dhe/ose miq, pjesëmarrje në ngjarje dhe ekskursione), ose nëse janë në tranzit përmes Zelandës së Re.

Si paguajnë qytetarët amerikanë për vizën në internet të Zelandës së Re ose NZeTA?

Meqenëse gjithçka është e përfunduar online, ju mund të përfundoni transaksionin me një çmim dixhital. Kjo mund të jetë karta juaj e kreditit së bashku me MasterCard, American Express ose Visa.

Si mund ta marr NzeTA si qytetar amerikan?

Pasi aplikimi të dorëzohet dhe përpunohet, do të merrni një e-mail konfirmimi. Pas emailit të konfirmimit, do të merrni një e-mail miratimi me detaje NZeTA. Detajet e vizës do të vazhdojnë të jenë të lidhura në pasaportën tuaj. Është një proces shumë i thjeshtë dhe i lehtë.

Sa kohë mund të jetoj në Zelandën e Re si turist nga Shtetet e Bashkuara me Vizën Online të Zelandës së Re?

Autoriteti Elektronik i Udhëtimit NZ (NZeTA) ju lejon të jetoni më së shumti 90 ditë sipas hyrjes, por lejon disa hyrje dhe është i vlefshëm për dy vjet për qëllime tranziti ose turistike.

11 Gjërat për të bërë dhe vendet me interes për qytetarët amerikanë

 • Shkoni me kajak nën tokë në Waitomo
 • Rreshtim i shquar me zinxhir në Remarkables, Queenstown
 • Ecni në Rrugën e Bregut në Parkun Kombëtar Abel Tasman
 • Shkoni në një fluturim Skenik të Helikopterit mbi Milford Sound
 • Enden në pyllin e lashtë Waipoua Kauri
 • Adhuroni bregdetin nga far i Castlepoint
 • Mësoni rreth kulturës Maori në Rotorua
 • Merrni Pumpintën tuaj të Dëgjuar me AJ Hackett, Queenstown
 • Njoftohuni me lumin Whanganui
 • Shijoni një pije tip në Gjirin e Hawke
 • Udhëtoni për në Liqenin Moke, Queenstown

Ambasada e Shtetit të Bashkuara të Amerikës në Uellington

Adresa

29 Fitzherbert Terrace PO Box 1190 Wellington Zelanda e Re

Numri telefonit

+ 64-4-462-6000

faks

+ 64-4-499-0490

Ju lutemi aplikoni për një Zelandë të Re eTA 72 orë përpara fluturimit tuaj.