Informacione për Vizitorët e Zelandës së Re

Përditësuar më Feb 25, 2023 | Viza në internet në Zelandën e Re

Nëse dëshironi të vizitoni vendet e bukura të Zelandës së Re, atëherë ka shumë mënyra pa probleme për të planifikuar udhëtimin tuaj në vend. Ju mund të eksploroni vendet tuaja të ëndrrave si Auckland, Queenstown, Wellington dhe shumë qytete dhe vende të tjera të mrekullueshme brenda Zelandës së Re.

Me një autorizim elektronik udhëtimi ose eTA për Zelandën e Re udhëtarët tani mund të vizitojnë Zelandën e Re për një periudhë prej 90 ditësh për qëllime udhëtimi ose biznesi. 

ETA e Zelandës së Re ose Viza Online e Zelandës së Re është një mënyrë pa probleme ose në një farë mënyre një mënyrë pa viza për të vizituar Zelandën e Re. 

Aplikimi NZeTA është një proces tërësisht online i cili lejon që kërkesa për vizë elektronike të përpunohet brenda 1 deri në 2 ditë pune. 

Një autorizim udhëtimi në Zelandën e Re do t'ju ndihmojë të vizitoni çdo qytet të vendit. Viza e Zelandës së Re (NZeTA)

Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re tani lejon vizitorët nga të gjitha kombësitë të marrin Zelanda e Re eTA (NZETA) me email pa vizituar Ambasadën e Zelandës së Re. Procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online. Imigracioni i Zelandës së Re tani zyrtarisht rekomandon Viza në internet të Zelandës së Re ose ETA të Zelandës së Re në internet në vend që të dërgojë dokumente në letër. Ju mund të merrni eTA të Zelandës së Re duke plotësuar një formular në këtë faqe interneti dhe duke bërë pagesën duke përdorur një kartë debiti ose krediti. Ju gjithashtu do të kërkoni një ID të vlefshme emaili pasi informacioni eTA e Zelandës së Re do të dërgohet në ID-në tuaj të emailit. Ju nuk keni nevojë të vizitoni një ambasadë ose konsullatë ose të dërgoni pasaportën tuaj për vulosjen e vizave.

Cilat qytete të Zelandës së Re mund të vizitoni me eTA të Zelandës së Re?

NZeTA juaj do t'ju lejojë të vizitoni Zelandën e Re për të 16 qytetet/zonat urbane të saj të përhapura në ishullin verior dhe jugor të vendit. 

Më poshtë janë zonat që mund të vizitoni me një eTA për Zelandën e Re: 

 • Whangarei
 • Auckland
 • Tauranga
 • Hamilton
 • Rotorua
 • Gisborne
 • New Plymouth
 • Napier
 • Whanganui
 • Palmerston Veriut
 • Wellington
 • kapje me duart pas zverkut të kundërshtarit
 • Christchurch
 • Queenstown
 • Dunedin
 • Invercargill

LEXO MË SHUMË:
Merrni vizën në internet të Zelandës së Re për qytetarët amerikanë, me new-zealand-visa.org. Për të mësuar kërkesat e eTA të Zelandës së Re për Amerikanët (Qytetarët e SHBA) dhe aplikimin për vizë eTA NZ mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët amerikanë.

Më e mira e Zelandës së Re: Udhëzuesi juaj për të eksploruar qytetet kryesore të Zelandës së Re

Si një udhëtar, ju duhet të keni dëgjuar për shumë përralla magjepsëse rreth eksplorimit të Zelandës së Re, dhe tani është koha për të filluar udhëtimin tuaj të paharrueshëm në këtë vend të talentuar të mrekullueshëm në planet. 

Një nga veçoritë më unike të Zelandës së Re është përzierja e përsosur e jetës së gjallë të qytetit në sfondin e peizazheve natyrore freskuese. 

Filloni udhëtimin tuaj për në Aotearoa ose tokën e një reje të gjatë të bardhë; siç quhej tradicionalisht vendi, dhe do të keni shumë destinacione të tjera unike, pamje spektakolare për t'i shtuar listës tuaj të kujtimeve të udhëtimit. 

Wellington 

Eksploroni kombinimin më të mirë në botë të jetës urbane mes peizazheve të mrekullueshme natyrore në Wellington ndërsa udhëtoni nëpër kafenetë e shumta, restorantet kryesore dhe pamjet e fshatit; të gjitha gjenden në një qytet të madh urban.

Hannahs Laneway njihet si rruga më e mirë e ushqimit në botë dhe pa dyshim që kjo rrugë është atraksioni kryesor i Wellington-it. 

E njohur edhe si Leeds Street, jini gati të gjeni ushqim këtu në mënyrën më kreative dhe të sofistikuar, duke krijuar një përvojë të shkëlqyer kulinarie. 

I vendosur pranë ngushticës Kuk, ky qytet ka gjithashtu shumë përvoja spektakolare në natyrë për të ofruar përveç mjedisit të gjallë urban. 

Vendbanimet e kafshëve të egra, shëtitjet me teleferik, vendkalimet ujore dhe zonat e mbrojtura natyrore janë të gjitha pjesë e përvojave të shkëlqyera të Wellington-it në natyrë. 

Auckland 

I njohur si qyteti më i jetueshëm në botë, Auckland është zakonisht ndër prioritetet kryesore të Zelandës së Re për të marrë qëndrim të përhershëm në qytet. 

Pjesa më e mirë e Auckland-it është afërsia e tij me mjedisin e shkëlqyer natyror, plazhet me rërë, ishujt e gjirit Auckland është gjithashtu qyteti më i larmishëm i Zelandës së Re duke pasur parasysh se njerëz nga pjesë të ndryshme të botës kanë ardhur për t'u vendosur në këtë qytet të mrekullueshëm. 

Queenstown 

Për një udhëtim emocionues në Zelandën e Re, qyteti turistik i Queenstown është një vend që duhet vizituar. 

Këtu do të gjeni sportet dhe aktivitetet më të mira aventureske në botë, ku një sërë aventurash në natyrë do të shtojnë më shumë kujtime në udhëtimin tuaj në Zelandën e Re. 

Përveç kësaj, Alpet Jugore, vreshtat dhe qytetet minerare shtojnë më shumë në listën e mënyrave të mahnitshme për të eksploruar Queenstown. 

Rotorua 

Nëse vendndodhja e setit të filmit Hobbiton është diçka që së pari tërhoqi vëmendjen tuaj në Zelandën e Re, atëherë Rotorua është qyteti që së pari do të dëshironit të vizitoni në udhëtimin tuaj në vend. 

Shumë vende të njohura në Zelandën e Re, si shpellat magjike Waitomo Glowworm dhe shumë të tjera janë vetëm një distancë e shkurtër nga Rotorua, duke e bërë këtë qytet një nga vendet që duhet të vizitohen për udhëtarët e huaj. 

Kultura Maori e qytetit, peizazhet unike vullkanike dhe pishinat gjeotermale e bëjnë Rotorua një nga vendet e paparë më parë në botë. 

Christchurch 

Qyteti më i madh në Ishullin Jugor të Zelandës së Re, Christchurch quhet gjithashtu qyteti më anglez i Zelandës së Re duke pasur parasysh mjedisin e tij arkitekturor. 

Duke vepruar si bazë për të eksploruar ishullin jugor të vendit, qyteti ka gjithçka për të ofruar, që nga Alpet spektakolare të Jugut, vendstrehimet emocionuese dhe pamjet e paharrueshme të rrafshinave Canterbury, të cilat e bëjnë këtë qytet një nga destinacionet më unike të botë.  

LEXO MË SHUMË:
Jeni duke kërkuar për vizë Online të Zelandës së Re nga Mbretëria e Bashkuar? Zbuloni kërkesat e eTA të Zelandës së Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar dhe aplikimin për vizë eTA NZ nga Mbretëria e Bashkuar. Mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar.

Kërkesat për Formularin e Aplikimit për Vizë në Zelandën e Re në internet 

Aplikimi për vizë në Zelandën e Re në internet është një proces i lehtë aplikimi. Gjithçka që ju nevojitet është disa minuta për të plotësuar formularin e aplikimit eTA. 

Zelanda e Re formulari i aplikimit eTA është një proces i shpejtë aplikimi, por duhet të dini listën e saktë të dokumenteve që nevojiten për të plotësuar aplikacionin NZeTA. 

Ju duhet të keni dokumentet e mëposhtme për të plotësuar formularin e aplikimit eTA në Zelandën e Re: 

 • Një pasaportë e vlefshme me skadencë që zgjat deri në 3 muaj nga data e nisjes nga Zelanda e Re. 
 • Nëse jeni mbajtës i pasaportës me nënshtetësi australiane, atëherë mund të udhëtoni me pasaportën tuaj australiane pa pasur nevojë të aplikoni për NZeTA. Qytetarëve australianë u jepet automatikisht statusi i qëndrimit pas mbërritjes në Zelandën e Re. 
 • Një adresë e vlefshme emaili ku të gjitha informacionet tuaja në lidhje me përpunimin e aplikimit eTA dhe detaje të tjera do të përcillen nga autoriteti lëshues i vizave elektronike. 
 • Ju duhet të vazhdoni të kontrolloni emailin tuaj në mënyrë që në rast se nevojitet ndonjë korrigjim në formularin tuaj të aplikimit, të mund të kontaktoheni përmes zyrtarëve. 
 • Aplikantët do të duhet të paguajnë përmes një karte debiti ose krediti. Në seksionet e pagesave, aplikanti për NZeTA ngarkohet me tarifën bazë të aplikimit si dhe pagesën IVL. 

NZeTA për të eksploruar qytetet e Zelandës së Re  

NZeTA ose Zelanda e Re eTA lejon pasagjerët të hyjnë në Zelandën e Re deri në 90 ditë për qëllime turizmi ose udhëtimesh pune. 

Megjithatë, pasi të hyjnë në vend, vizitorëve të huaj nuk do t'u kërkohet të tregojnë NZeTA ndërsa udhëtojnë në vende brenda Zelandës së Re. 

NZeTA vepron si një autorizim për të vizituar Zelandën e Re për shtetasit e huaj dhe mund të përdoret për të vizituar çdo qytet të Zelandës së Re për turizëm ose qëllime të tjera specifike. 

Nëse po udhëtoni nga një qytet në tjetrin brenda Zelandës së Re, atëherë nuk keni nevojë të paraqisni një eTA ndërsa udhëtoni brenda vendit brenda Zelandës së Re.

LEXO MË SHUMË:
Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën e Zelandës së Re eTA. Merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me kërkesat, informacionet e rëndësishme dhe dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Zelanda e Re eTA (NZeTA) Pyetjet e bëra më shpesh.

Çfarë duhet të mbani për udhëtime të brendshme në Zelandën e Re? 

Ndërsa udhëtojnë brenda vendit brenda Zelandës së Re, pasagjerët nuk kanë nevojë të paraqesin një eTA ose NZeTA në qytetet e Zelandës së Re. 

ETA vepron si një autorizim ndërkombëtar udhëtimi dhe ata që kanë hyrë një herë në Zelandën e Re me një eTA nuk kanë nevojë të paraqesin asnjë provë autorizimi pasi të hyjnë në Zelandën e Re. 

Gjatë udhëtimit nga zona e Ishullit të Veriut të Zelandës së Re në Ishullin Jugor, pasagjerët e huaj nuk kanë nevojë të paraqesin një eTA. 

Ky është një kusht i përgjithshëm; megjithatë ju duhet të mbani NZeTA-n tuaj të miratuar së bashku me ju gjatë udhëtimit brenda Zelandës së Re. 

Përveç kësaj, pasagjerët e huaj mund të kenë nevojë për dokumente të tjera për të udhëtuar brenda vendit në Zelandën e Re. Ju duhet të kontrolloni me kompaninë tuaj ajrore për dokumente të tjera të nevojshme për pasagjerët ndërkombëtarë për të udhëtuar brenda Zelandës së Re. 

Mënyrat për të arritur në Zelandën e Re

Qytetet kryesore në Zelandën e Re janë të lidhura mirë me porte dhe aeroporte me shumë vende të botës. 

Nëse po udhëtoni nga ndonjë qytet i madh metropolitan i botës, atëherë është e lehtë të gjesh fluturime direkte në qytete të rëndësishme të Zelandës së Re si Auckland, Christchurch, Wellington, etj. 

Ju mund të arrini në Zelandën e Re ose nëpërmjet: 

 • Ajri, ose 
 • Ship Cruise 

Në varësi të kohës dhe kohëzgjatjes së planifikuar për udhëtimin tuaj, ju keni mundësinë të zgjidhni mjetin më të përshtatshëm të udhëtimit. 

Aeroportet kryesore në Zelandën e Re

Qytetet kryesore në Zelandën e Re janë të lidhura me aeroportet kryesore të Zelandës së Re. Nëse jeni një pasagjer ndërkombëtar që arrin në Zelandën e Re, mund të mbërrini përmes aeroporteve të mëposhtme: 

 • Aeroporti Ndërkombëtar i Auckland/AKL
 • Aeroporti Christchurch /CHC
 • Aeroporti Dunedin/DUD
 • Aeroporti i Queenstown/ZQN
 • Aeroporti Rotorua/ROT 
 • Aeroporti Wellington/WLG 

Aeroporti Ndërkombëtar i Auckland është aeroporti ndërkombëtar më i ngarkuar i Zelandës së Re i lidhur me fluturime direkte në shumë qytete të mëdha ndërkombëtare në mbarë botën. 

Në momentin e mbërritjes tuaj në Zelandën e Re ju duhet të keni me vete të gjitha dokumentet e nevojshme duke përfshirë një NZeTA të miratuar për t'u paraqitur tek zyrtarët e sigurisë. 

Portet kryesore të lundrimit në Zelandën e Re

Ju mund të udhëtoni në Zelandën e Re me anije lundrimi nga shumë vende në vende të tjera. 

Shumë qytete të Zelandës së Re lidhen nëpërmjet porteve të lundrimit: 

 • Auckland 
 • Christchurch
 • Dunedin 
 • Napier 
 • Tauranga 
 • Wellington 
 • Gjiri i Ishujve 
 • Fiordland 

Të gjithë pasagjerët e lundrimit duhet të paraqesin NZeTA të miratuar në pikën e mbërritjes së bashku me dokumentet e tjera të nevojshme. 

LEXO MË SHUMË:
Nga tetori 2019 kërkesat për vizë të Zelandës së Re kanë ndryshuar. Personat të cilët nuk kanë nevojë për vizë të Zelandës së Re, dmth shtetasit e mëparshëm pa viza, duhet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Vendet e pranueshme për viza në Zelandën e Re në internet.

Përfitimet e udhëtimit me NZeTA

NZeTA lejon vizitorët të udhëtojnë brenda Zelandës së Re pa viza, ku do të kursehej shumë nga koha juaj nga vizita në çdo zyrë apo ambasadë. 

Një eTA për Zelandën e Re mund të përdoret për qëllime të ndryshme nga turizmi deri te vizitat specifike si kurse të shkurtra ose udhëtime pune. 

Ju mund ta përdorni NZeTA për qëllimet e mëposhtme

turizëm

Të gjithë vizitorët me eTA të Zelandës së Re mund të udhëtojnë brenda Zelandës së Re për një periudhë prej 90 ditësh. Një autorizim udhëtimi si eTA gjithashtu i lejon vizitorët të udhëtojnë për qëllime të tjera specifike, si kurs studimi afatshkurtër, takime miqsh/familjare, shëtitje të bukurive, duke qenë se të gjitha këto janë nën të drejtën për NZeTA. 

Udhëtime Biznesi

 Përveç turizmit, eTA e Zelandës së Re mund të përdoret edhe për udhëtime pune, takime ose konferenca duke i lejuar vizitorët të qëndrojnë brenda vendit deri në 3 muaj. 

Kalim 

 Ju mund ta përdorni autorizimin tuaj të udhëtimit edhe si një vizë elektronike tranziti gjatë kalimit tranzit nëpër çdo qytet të madh të Zelandës së Re në një vend të tretë. Megjithatë, si pasagjer tranzit ju duhet të qëndroni brenda zonës transitore ndërkombëtare të aeroportit përkatës. 

Vizitorët ndërkombëtarë në Zelandën e Re mund të përdorin NZeTA-n e tyre për qëllime biznesi, udhëtimi ose tranziti. 

Një mbajtës i vizës elektronike nuk ka nevojë të aplikojë për një NZeTA të ndryshme për ta përdorur atë për ndonjë nga tre qëllimet e mësipërme si një e vetme e miratuar eTA për Zelandën e Re vepron si një autorizim për të vizituar vendin për qëllimet e listuara më sipër. 

Sa kohë do të mbetet e vlefshme NZeTA juaj? 

NZeTA si një autorizim udhëtimi lejon vizitorët e huaj të qëndrojnë brenda Zelandës së Re deri në 90 ditë ose 3 muaj. 

Në varësi të kombësisë së vizitorit, NZeTA mund të mbetet e vlefshme deri në 6 muaj në rast se shtetasit e Mbretërisë së Bashkuar udhëtojnë në Zelandën e Re. 

ETA e Zelandës së Re në përgjithësi mbetet e vlefshme deri në 90 ditë ose deri në datën e skadimit të pasaportës; cilado qoftë më herët. 

Një eTA vepron vetëm si një autorizim udhëtimi për të vizituar Zelandën e Re dhe jo një garanci për të hyrë në një vend. 

Çdo sjellje e dyshimtë e pasagjerit ose moszbulimi i ndonjë aktiviteti kriminal të kaluar mund të rezultojë në shmangien e pasagjerit për të hyrë në vend në pikën e mbërritjes.  


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për vizën tuaj në internet të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re, pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajror / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, qytetarët evropianë, Qytetarët kanadezë, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarë francezë, Qytetarët spanjollë Qytetarë italianë mund të aplikojnë në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re 72 orë përpara fluturimit tuaj.