Udhëzues udhëtimi për në Rotorua, Zelanda e Re

Përditësuar më Mar 04, 2023 | Viza në internet në Zelandën e Re

Si një udhëtar, ju duhet të dëshironi të eksploroni aspekte të ndryshme të një vendi që ende nuk janë zbuluar. Për të dëshmuar kulturën fisnore dhe bukurinë piktoreske të Zelandës së Re, vizita në Rotorua duhet të jetë në listën tuaj të udhëtimeve.

Megjithëse, një udhëtar do ta mbante veten të përditësuar për të gjitha kërkesat e udhëtimit për një vend, por shumë zhvillime të reja në dokumentacion vazhdojnë të vijnë për ta bërë udhëtimin një proces pa probleme. 

Një opsion i tillë i aksesueshëm kohët e fundit është marrja e një eTA të Zelandës së Re për të vizituar Zelandën e Re, e cila do t'ju lejojë të vizitoni vendin deri në vlefshmërinë e tij. 

Ky artikull synon të zgjidhë pyetjet tuaja në lidhje me autorizimin elektronik të udhëtimit eTA/Zelandës së Re në Zelandën e Re, në mënyrë që të mund të merrni mundësinë e udhëtimit në Rotorua në një mënyrë pa viza.

Viza e Zelandës së Re (NZeTA)

Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re tani lejon vizitorët nga të gjitha kombësitë të marrin Zelanda e Re eTA (NZETA) me email pa vizituar Ambasadën e Zelandës së Re. Procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online. Imigracioni i Zelandës së Re tani zyrtarisht rekomandon Viza në internet të Zelandës së Re ose ETA të Zelandës së Re në internet në vend që të dërgojë dokumente në letër. Ju mund të merrni eTA të Zelandës së Re duke plotësuar një formular në këtë faqe interneti dhe duke bërë pagesën duke përdorur një kartë debiti ose krediti. Ju gjithashtu do të kërkoni një ID të vlefshme emaili pasi informacioni eTA e Zelandës së Re do të dërgohet në ID-në tuaj të emailit. Ju nuk keni nevojë të vizitoni një ambasadë ose konsullatë ose të dërgoni pasaportën tuaj për vulosjen e vizave. Nëse po mbërrini në Zelandën e Re me itinerarin e anijes së lundrimit, duhet të kontrolloni kushtet e pranueshmërisë së ETA-s së Zelandës së Re për Mbërritja e anijes së lundrimit në Zelandën e Re.

Çfarë është një eTA e Zelandës së Re?

ETA e Zelandës së Re ose autorizimi elektronik i udhëtimit në Zelandën e Re është një leje elektronike për të vizituar Zelandën e Re. Kushdo që i përket listës së të kualifikuarve për eTA në Zelandën e Re mund të aplikojë për të njëjtën në një format aplikimi online. 

Zelanda e Re eTA është një autorizim udhëtimi, por nuk është një dokument i detyrueshëm për ata që mbajnë një vizë standarde për Zelandën e Re. Mund edhe ti Aplikoni për Zelandën e Re eTA ose një vizë tradicionale për Zelandën e Re në varësi të urgjencës së vizitës suaj. 

ETA juaj e Zelandës së Re do t'ju mundësonte të vizitoni Zelandën e Re deri në 90 ditë qëndrim brenda një periudhe 180 ditore. 

Ju duhet të dini për më shumë përfitime të udhëtimit me eTA të Zelandës së Re: 

 • ETA e Zelandës së Re është një proces aplikimi online dhe nuk do t'ju duhet të vizitoni ndonjë konsullatë ose ambasadë për të përfunduar procesin e aplikimit për vizë.
 • Procesi i aplikimit eTA në Zelandën e Re është shumë i shpejtë dhe i lehtë, duke kërkuar vetëm informacione dhe dokumente bazë për t'u përpunuar. 
 • ETA e Zelandës së Re merret përmes emailit në një format të shkarkueshëm, i cili më pas mund të përdoret si autorizim udhëtimi për të hyrë në Zelandën e Re. 
 • Nëse dëshironi të vizitoni Rotorua, Zelandën e Re për një periudhë afatshkurtër, eTA e Zelandës së Re është mënyra më e mirë dhe më e shpejtë për të marrë një vizë elektronike. 
 • Në rast se qëllimi i vizitës suaj në Roturua përfshin udhëtime të lidhura me biznesin, ju prapë mund të merrni një vizë elektronike për të njëjtën gjë. ETA e Zelandës së Re vjen në lloje dhe varietete të ndryshme në varësi të qëllimit dhe kohëzgjatjes së vizitës suaj. 
 • Nëse po kaloni tranzit nga Zelanda e Re në një vend të tretë, atëherë mund të merrni edhe një vizë elektronike tranziti për të eksploruar zonat afër portit. Nëse planifikoni të qëndroni brenda zonës së transitit ndërkombëtar, atëherë nuk keni nevojë të aplikoni për eTA të Zelandës së Re. 

LEXO MË SHUMË:
Nga tetori 2019 kërkesat për vizë të Zelandës së Re kanë ndryshuar. Personat të cilët nuk kanë nevojë për vizë të Zelandës së Re, dmth shtetasit e mëparshëm pa viza, duhet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Vendet e pranueshme për viza në Zelandën e Re në internet.

Rotorua: Ana tradicionale e Zelandës së Re

Redwoods, Pylli Whakarewarewa

Ju mund të dëshmoni një nga pemët më të larta në Tokë në këtë pyll Redwoods në Zelandën e Re. Edhe pse kryesisht të përqendruara në Kaliforni, këto pemë halore mund të gjenden edhe në këtë pjesë të Zelandës së Re. 

Kryesisht njerëzit vizitojnë Zelandën e Re për të parë mrekullitë e pasura natyrore të vendit dhe ky vend në Rotorua duhet patjetër të jetë në listën tuaj të udhëtimeve. 

Fshati Maori 

Rotorua është një nga vendet e pakta në Zelandën e Re ku mund të dëshmoni kulturën fisnore të vendit. Vendi është i mbushur me pika të nxehta kulturore për udhëtarët që të eksplorojnë stilin e jetës Maori. 

Një vend i tillë është fshati Maori ku mund të kaloni një kohë të mirë mes vallëzimeve tradicionale, festave dhe atraksioneve të tjera brenda fshatit. 

Horizonti i Rotorua

Përjetoni udhëtimin e mahnitshëm me gondolë për pamjen ekstravagante të qytetit Rotorua. Në këtë atraksion në Zelandën e Re do të gjeni pista luge, kafene dhe një përvojë panoramike të ngrënies. 

Waiotapu

Një zonë gjeotermale brenda Qendrës Vullkanike Okataina në Zonën Vullkanike Taupo, pishinat shumëngjyrëshe termale të kësaj zone janë një atraksion që duhet parë në Zelandën e Re. 

I vendosur në 27 kilometra nga Rotorua, ky vend duhet të jetë në itinerarin tuaj të udhëtimit kur vizitoni Zelandën e Re. 

Kush mund të aplikojë për eTA të Zelandës së Re për të vizituar Rotorua? 

Qytetarë nga 60 kombësi mund të vizitojnë Rotorua me eTA të Zelandës së Re. Për të kontrolluar përshtatshmërinë tuaj për eTA të Zelandës së Re, mund të vizitoni këtë faqe. 

Kryesisht, eTA e Zelandës së Re lejon vizitorët të qëndrojnë brenda Zelandës së Re deri në një periudhë prej 90 ditësh brenda një afati kohor 3 mujor. Megjithatë, për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, ky afat kohor arrin deri në 6 muaj. 

ETA e Zelandës së Re është një autorizim me shumë hyrje dhe i lejon vizitorët të udhëtojnë brenda Zelandës së Re deri në skadimin e vizës tuaj elektronike. 

Megjithatë, në raste të caktuara, qytetarët e disa kombësive mund të mos jenë në gjendje të hyjnë disa herë brenda një periudhe dhe viza e tyre elektronike mund t'u japë atyre vetëm autorizim hyrjeje një herë. 

Ju duhet të mblidhni të gjithë informacionin përkatës në lidhje me përshtatshmërinë për eTA të Zelandës së Re përpara se të planifikoni udhëtimin tuaj. Për ndihmë të mëtejshme mund të vizitoni këtë faqe për të kontrolluar vendet e pranueshme për eTA të Zelandës së Re. 

LEXO MË SHUMË:
Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën e Zelandës së Re eTA. Merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me kërkesat, informacionet e rëndësishme dhe dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Zelanda e Re eTA (NZeTA) Pyetjet e bëra më shpesh.

Procesi i aplikimit eTA në Zelandën e Re në 3 hapa 

Procesi i aplikimit për vizë elektronike është krejtësisht i thjeshtë në krahasim me një aplikim tradicional për vizë. 

Gjithçka që ju nevojitet është një lidhje e qëndrueshme në internet që të mund të plotësoni lehtësisht formularin e aplikimit. 

Ndiqni hapat e mëposhtëm për të përfunduar aplikacionin tuaj eTA në Zelandën e Re brenda pak minutash: 

 • vizitoni Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re lidhjen për të filluar procesin e aplikimit tuaj. 
 • Plotësoni të gjitha detajet e kërkuara në formularin tuaj të aplikimit: Në këtë pikë ju duhet të mbani gati disa dokumente të rëndësishme dhe të jepni informacion të saktë në formularin e aplikimit. Sigurohuni që të dhënat në formularin tuaj të aplikimit të jenë të sakta, për të shmangur vonesat në përpunim. 
 • Pas përfundimit të procesit të mësipërm, do të udhëzoheni automatikisht në një seksion pagesash ku mund të paguani duke përdorur një kartë debiti ose kartë krediti të vlefshme.

Sekuenca e hapave të mësipërm është gjithçka që duhet të ndiqni për të marrë një autorizim për të vizituar Zelandën e Re. Nëse po kërkoni një proces të shpejtë të autorizimit të vizave për të vizituar Zelandën e Re, atëherë eTA e Zelandës së Re është alternativa më e mirë. 

Lista e dokumenteve të nevojshme për të aplikuar për eTA të Zelandës së Re 

Nëse po planifikoni udhëtimin tuaj në Roturua me eTA të Zelandës së Re, atëherë duhet t'ju duhet grupi i saktë i dokumenteve për përpunimin e lehtë të aplikimit tuaj. 

Ju mund t'i mbani gati dokumentet e mëposhtme kur aplikoni për eTA në Zelandën e Re në internet: 

 • Një pasaportë e vlefshme me të paktën 180 vlefshmëri para datës së nga Zelanda e Re. 
 • Një kartë debiti ose kartë krediti për të bërë pagesën për aplikacionin eTA të Zelandës së Re. 
 • Një fotografi me madhësi pasaporte e cila duhet të jetë e fundit. 
 • Një adresë e vlefshme emaili duhet të jepet në formularin e aplikimit. Kjo adresë emaili do të përdoret për të kontaktuar aplikantin në lidhje me përditësimet e lidhura me vizat elektronike. 

LEXO MË SHUMË:
Jeni duke kërkuar për vizë Online të Zelandës së Re nga Mbretëria e Bashkuar? Zbuloni kërkesat e eTA të Zelandës së Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar dhe aplikimin për vizë eTA NZ nga Mbretëria e Bashkuar. Mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar.

Si të plotësoni formularin e aplikimit për heqjen e vizave në Zelandën e Re?

Procesi i aplikimit eTA në Zelandën e Re është i thjeshtë dhe plotësisht në internet. Ju duhet të plotësoni informacion të saktë në formularin e aplikimit për të shmangur çdo vonesë në përpunimin e vizës tuaj elektronike. 

Ju duhet të plotësoni informacionin e mëposhtëm të kërkuar në formularin e aplikimit eTA të Zelandës së Re: 

 1. Emri juaj i plotë 
 2. Detajet e pasaportës 
 3. Vendi ose Kombësia 
 4. Data e lindjes 
 5. Informacioni i kontaktit 

Vini re se çdo informacion i dhënë në formularin e aplikimit eTA të Zelandës së Re nuk do të përdoret për asnjë qëllim tjetër përtej kërkesës së tij për përpunimin eTA. 

Informacioni i dhënë përmes lidhjes së aplikacionit eTA të Zelandës së Re nuk është për shitje për asnjë palë të tretë ose ndonjë përdorim komercial. 

Si të arrini Rotorua me eTA të Zelandës së Re? 

Ju mund të merrni fluturime direkte për në Rotorua, Zelanda e Re nga shumë qytete në mbarë botën. Mënyra më e lehtë dhe më e përshtatshme për në Rotorua është me ajër. 

Pas mbërritjes në Rotorua, do t'ju duhet të paraqisni pasaportën tuaj tek zyrtarët, e cila më pas do të skanohet për të miratuar eTA tuaj. 

ETA juaj është e lidhur me pasaportën tuaj dhe pas mbërritjes ju duhet të paraqisni të njëjtën pasaportë tek zyrtarët që është përdorur për të plotësuar formularin e aplikimit në internet eTA të Zelandës së Re. 

eTA e Zelandës së Re për pasagjerët tranzit nga Rotorua

Nëse dëshironi të kaloni tranzit nga Rotorua, mund të aplikoni për një eTA të Zelandës së Re për tranzit që ju lejon të kaloni tranzit nga Zelanda e Re deri në 24 orë. 

Për qytetarët nga vendet e përjashtuara nga viza dhe që duan të udhëtojnë me eTA të Zelandës së Re, ata mund të aplikojnë për një eTA të Zelandës së Re për transit. 

Në rast se nuk i përkisni një vendi të përjashtuar nga viza në Zelandën e Re, do t'ju duhet të udhëtoni me një vizë tradicionale për të kaluar tranzit nga Rotorua. 

LEXO MË SHUMË:
Merrni vizën në internet të Zelandës së Re për qytetarët amerikanë, me new-zealand-visa.org. Për të mësuar kërkesat e eTA të Zelandës së Re për Amerikanët (Qytetarët e SHBA) dhe aplikimin për vizë eTA NZ mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët amerikanë.

Kush nuk kualifikohet për eTA të Zelandës së Re? 

Për vizitorët që i përkasin vendeve pa viza, një vizë tradicionale do të ishte mënyra e vetme për të vizituar Zelandën e Re. 

Jo të gjithë kanë të drejtë për eTA të Zelandës së Re për të vizituar Rotorua, Zelanda e Re. Ju duhet të kontrolloni përshtatshmërinë tuaj përpara se të aplikoni për eTA të Zelandës së Re. 

Nëse bëni pjesë në një ose më shumë nga kategoritë e mëposhtme, nuk do të mund të aplikoni për një eTA për Zelandën e Re: 

 •  I përkasin një vendi pa viza në Zelandën e Re. 
 • Qëndrimi përtej vlefshmërisë së vizës suaj elektronike ose qëndrimi në Zelandën e Re për më shumë se 90 ditë. 
 • Udhëtimi për qëllime të tjera përveç turizmit ose biznesit. 

Në rast të ndonjë prej kushteve të mësipërme, një vizitor do të duhet të aplikojë për një vizë tradicionale për të vizituar Rotorua në Zelandën e Re. 

Aplikimi tradicional për vizë mund të jetë një proces që kërkon kohë dhe si një aplikant që planifikon një udhëtim në Rotorua, ju duhet të planifikoni të njëjtën gjë paraprakisht për të njëjtën gjë. 

Dokumentet e nevojshme për të hyrë në Rotorua

Edhe pse procesi i e-vizave është jashtëzakonisht i thjeshtë në krahasim me një proces tradicional aplikimi për vizë, por për ta bërë udhëtimin tuaj në Rotorua pa probleme, sigurohuni që të mbani të gjitha dokumentet e nevojshme për të kaluar kontrollet e sigurisë kur të hyni në Zelandën e Re. 

Duhet të keni me vete dokumentet e mëposhtme në mbërritjen tuaj në Rotorua: 

 • Dëshmi e udhëtimit në vazhdim 
 • Fonde të mjaftueshme për të mbuluar qëndrimin tuaj në Rotorua 
 • Karta e mbërritjes e plotësuar siç duhet marrë me të mbërritur në Zelandën e Re. 

Si një vizitor i huaj në Zelandën e Re, ju gjithashtu duhet të jeni në gjendje të shfaqni një rekord të mirë të karakterit duke shmangur çdo dosje penale ose ankesë në të kaluarën. 

Në rast të ndonjë aktiviteti të dyshimtë, zyrtarët në port kanë të drejtë të shmangin çdo vizitor që dëshiron të hyjë në Rotorua, Zelanda e Re. Në rast të ndonjë dosje penale të kaluar, duhet të siguroheni që kontrolloni përshtatshmërinë tuaj përpara se të vizitoni Zelandën e Re me Zelandën e Re eTA. 

Procesi i aplikimit eTA në Zelandën e Re i bën planet tuaja të udhëtimit edhe më të thjeshta duke marrë vetëm disa minuta për të përfunduar procesin e aplikimit për vizë. 

Për të ditur më shumë rreth procesit të aplikimit për vizë elektronike për të vizituar Rotorua, Zelanda e Re, mundeni vizitoni këtë faqe

Për ndihmë të mëtejshme në lidhje me procesin e aplikimit për vizë elektronike për Zelandën e Re, mund të eksploroni Seksioni FAQ në Zelandën e Re eTA. 


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për vizën tuaj në internet të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re, pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajror / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, qytetarët evropianë, Qytetarët kanadezë, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarë francezë, Qytetarët spanjollë Qytetarë italianë mund të aplikojnë në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re 72 orë përpara fluturimit tuaj.