Viza në internet në Zelandën e Re

Përditësuar më Feb 25, 2023 | Viza në internet në Zelandën e Re

Nga: eTA Viza e Zelandës së Re

Zelanda e Re ka një kërkesë të re hyrje të njohur si Viza Online e Zelandës së Re ose eTA Viza e Zelandës së Re për vizita të shkurtra, pushime ose aktivitete profesionale të vizitorëve. Për të hyrë në Zelandën e Re, të gjithë joshtetasit duhet të kenë një vizë të vlefshme ose autorizim elektronik udhëtimi (eTA).

Vizitorët që plotësojnë kërkesat e Zelandës së Re për heqjen e vizave mund të hyjnë në vend pa vizë nëse kanë leje elektronike udhëtimi.

Për të aplikuar për një heqje vizash NZeTA për të vizituar Zelandën e Re, njerëzit ndërkombëtarë duhet:

 • Të ketë të gjithë dokumentacionin e nevojshëm.
 • Plotësoni kërkesat e pranimit në NZeTA.
 • Të jeni shtetas i një vendi të përjashtuar nga viza.

Kjo faqe hyn në thellësi shtesë për secilën nga këto nevoja.

Viza e Zelandës së Re (NZeTA)

Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re tani lejon vizitorët nga të gjitha kombësitë të marrin Zelanda e Re eTA (NZETA) me email pa vizituar Ambasadën e Zelandës së Re. Procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online. Imigracioni i Zelandës së Re tani zyrtarisht rekomandon Viza në internet të Zelandës së Re ose ETA të Zelandës së Re në internet në vend që të dërgojë dokumente në letër. Ju mund të merrni eTA të Zelandës së Re duke plotësuar një formular në këtë faqe interneti dhe duke bërë pagesën duke përdorur një kartë debiti ose krediti. Ju gjithashtu do të kërkoni një ID të vlefshme emaili pasi informacioni eTA e Zelandës së Re do të dërgohet në ID-në tuaj të emailit. Ju nuk keni nevojë të vizitoni një ambasadë ose konsullatë ose të dërgoni pasaportën tuaj për vulosjen e vizave. Nëse po mbërrini në Zelandën e Re me itinerarin e anijes së lundrimit, duhet të kontrolloni kushtet e pranueshmërisë së ETA-s së Zelandës së Re për Mbërritja e anijes së lundrimit në Zelandën e Re.

Çfarë është Viza Online e Zelandës së Re ose eTA e Zelandës së Re?

Agjencia e Imigracionit të Zelandës së Re dhe qeveria e Zelandës së Re krijuan Vizën e Zelandës së Re eTA (NZeTA), ose Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re, në korrik 2019.

Deri në tetor 2019, të gjithë pasagjerët e lundrimit dhe qytetarët e 60 vende pa viza duhet të marrë një vizë eTA të Zelandës së Re (NZeTA).

Përpara se të udhëtoni për në Zelandën e Re, të gjithë punonjësit e aviacionit dhe anijeve turistike duhet të kenë një vizë ekuipazhi eTA të Zelandës së Re (NZeTA) (NZ).

Udhëtime të shumta dhe një periudhë vlefshmërie 2-vjeçare lejohen me Vizën e Zelandës së Re eTA (NZeTA). Kandidatët mund të aplikoni për vizë në Zelandën e Re përmes një pajisjeje celulare, iPad, PC ose laptop dhe merrni një përgjigje me email.

Duhet vetëm një disa minuta për të përfunduar procedurën e shpejtë për paraqitjen e një Aplikimi për Vizë të Zelandës së Re në internet. E gjithë procedura kryhet online. NZeTA mund të blihet me një kartë debiti/kredi.

Një eTA ETA e Zelandës së Re (NZeTA) do të ofrohet brenda 48 - 72 orëve të formularit të regjistrimit online dhe kostos së aplikimit që po plotësohet dhe paguhet.

Cilat janë disa gjëra që duhet të dini për vizën në internet të Zelandës së Re?

 • Njerëzit nga 60 vende mund të aplikojnë për një vizë në Zelandën e Re në internet nëse mbërrijnë me aeroplan.
 • Çdo qytetar mund të aplikojë për një vizë eTA të Zelandës së Re me anije lundrimi.
 • Qasja në Visa Online e Zelandës së Re jepet për 90 ditë (180 ditë për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar).
 • ETA e Zelandës së Re Viza është e vlefshme për dy vjet dhe lejon hyrje të përsëritura.
 • Ju duhet të jeni në gjendje të mirë shëndetësore dhe të mos kërkoni këshilla ose trajtim mjekësor për t'u kualifikuar për një Autorizim Elektronik Udhëtimi në Zelandën e Re (NZeTA).
 • Ju duhet të aplikoni për një vizë eTA të Zelandës së Re 72 orë përpara nisjes.
 • Një formular duhet të plotësohet, dorëzohet dhe paguhet në formularin e aplikimit për vizë eTA Zelanda e Re.
 • Qytetarëve australianë nuk u kërkohet të aplikojnë për një vizë eTA NZ. Pavarësisht nëse ata kanë një pasaportë nga një komb kualifikues, banorët ligjorë australianë të vendeve të tjera duhet të aplikojnë për një eTA, por janë të përjashtuar nga pagesa e taksës turistike shoqëruese.
 • Heqja e vizave eTA e Zelandës së Re nuk zbatohet për situatat e mëposhtme:
 • Pasagjerët dhe ekuipazhi i një anijeje jo-lundrimi.
 • Punonjësit në një anije mallrash të huaj.
 • Vizitorët në Zelandën e Re që po vizitojnë sipas Traktatit të Antarktidës.
 • Personeli nga një forcë vizituese dhe anëtarët e ekuipazhit

3 hapat e thjeshtë për të marrë vizën tuaj në internet në Zelandën e Re

1. Plotësoni dhe dorëzoni aplikacionin tuaj eTA.

2. Merrni eTA përmes emailit

3. Merrni një fluturim për në Zelandën e Re!

LEXO MË SHUMË:
Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën e Zelandës së Re eTA. Merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me kërkesat, informacionet e rëndësishme dhe dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Zelanda e Re eTA (NZeTA) Pyetjet e bëra më shpesh.

Cilat vende janë të pranueshme për eTA me Zelandën e Re?

Vendet që nuk kërkojnë vizë turistike.

Qytetarët e vendeve të mëposhtme mund të aplikojnë për NZeTA për qëllime turizmi dhe tranziti.

– Të gjithë qytetarët e Bashkimit Evropian:

Austri

Belgjikë

Bullgari

Kroacia

Qipro

Republika Çeke

Danimarkë

Estoni

Finlandë

Francë

Gjermani

Greqi

Hungari

Irlandë

Itali

Letoni

Lituani

Luksemburg

Maltë

Holandë

Poloni

Portugali

Rumani

Slovakia

Slovenia

Spanjë

Suedi

- Shtete te tjera:

Andorra

Argjentinë

Bahrain

Brazil

Brunei

Kanadë

Kili

Hong Kong

Islandë

Izrael

Japoni

Kuwait

Lihtenshtajni

Macau

Malaysia

Lojra

Meksikë

Monaco

Norvegji

Oman

Qatar

San Marino

Arabia Saudite

Seychelles

Singapore

Republika e Koresë së Jugut

Zvicër

Taiwan

Emiratet e Bashkuara Arabe

Mbretëria e Bashkuar

SHBA

Uruguay

Qyteti i Vatikanit

Vendet e heqjes dorë nga viza tranzite

Mbajtësit e pasaportave nga vendet e mëposhtme me një qëndrim në Aeroportin Ndërkombëtar të Auckland gjatë rrugës për në një destinacion të vendit të tretë duhet të aplikojnë për një NZeTA transit (vetëm tranzit, jo turizëm).

Këto janë vendet për heqjen e vizave tranzite për Zelandën e Re:

Afganistan

Shqipëri

Algjeri

Angolë

Antigua dhe Barbuda

Armeni

Azerbaixhan

Bahamas

Bangladesh

Barbados

Bjellorusi

Belize

benin

Butani

Bolivi

Bosnja dhe Hercegovina

Botsvanë

Burkina Faso

Burundi

Kamboxhi

Kamerun

Cape Verde

Republika Qendrore e Afrikës

Çad

Kinë

Kolumbi

Komora

Kongo

Kostarikë

Cote D'Ivoire

Kubë

Djibouti

Dominica

Republika Domenikane

Ekuador

Egjipt

El Salvador

Guinea Ekuivitare

Eritrea

Etiopi

Fiji

Gabon

Gambia

Gjeorgji

Gana

grenada

Guatemala

Guine

Guinea-Bissau

Guajana

Haiti

Honduras

Indi

Indonezi

Iran, Islamic Republic of

Irak

Xhamaika

Jordan

Kazahstan

Kenya

Qiribati

Korea, Republika Popullore Demokratike e

Kirgistan

Republika Demokratike Popullore e Laos

Liberi

Libi

Maqedoni

Madagaskar

Malawi

Maldivet

mali

Ishujt Marshall

Mavritani

Mikronezi, Shtetet e federuar

Moldavia, Republika e

Mongoli

Mali i Zi

Marok

Mozambik

Myanmar

Namibia

Naurua

Nepal

Nikaragua

Niger

Nigeri

Pakistan

Palau

Palestinian Territory

Panama

Papua Guinea e Re

Paraguaj

Peru

Filipinet

Federata Ruse

Rwanda

Saint Kitts dhe Nevis

Saint Lucia

Shën Vincenti dhe Grenadinet

Samoa

Sao Tome dhe Principe

Senegal

Serbia

Sierra Leone

Ishujt Solomon

Somalia

Afrika e Jugut

Sudani i Jugut

Sri Lanka

Sudan

Suriname

Swaziland

Siriane Arabe Republika

Taxhikistan

Tanzania, Republika e Bashkuar e

Tajlandë

Timor-Leste

Togo

karrocë me dy rrota

Trinidad dhe Tobago

Tunizi

Turqi

Tuvalu

Ukrainë

Uzbekistan

Vanuatu

Venezuela

Vietnam

Jemen

Zambia

Zimbabve

LEXO MË SHUMË:
Nga tetori 2019 kërkesat për vizë të Zelandës së Re kanë ndryshuar. Personat të cilët nuk kanë nevojë për vizë të Zelandës së Re, dmth shtetasit e mëparshëm pa viza, duhet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Vendet e pranueshme për viza në Zelandën e Re në internet.

Kufizimet speciale NZeTA zbatohen për aplikantët nga vendet e mëposhtme:

Mbajtësit e pasaportave nga vendet e mëposhtme duhet të plotësojnë kërkesat specifike të vendit për të aplikuar për një eTA:

 • Estoni - Vetëm për qytetarët
 • Hong Kong - Vetëm mbajtësit e pasaportave të HKSAR ose britanike kombëtare-jashtë shtetit
 • Letoni - Vetëm për qytetarët
 • Lituani - Vetëm për qytetarët
 • Macau - Vetëm mbajtësit e pasaportave të Rajonit Special Administrativ të Macau
 • Portugali - Duhet të ketë të drejtën e qëndrimit të përhershëm në Portugali
 • Tajvan - Duhet të ketë të drejtën e qëndrimit të përhershëm në Tajvan
 • Mbretëria e Bashkuar - Duhet të ketë të drejtën e qëndrimit të përhershëm në MB
 • Shtetet e Bashkuara - Përfshirë shtetasit amerikanë
 • Banorët e përhershëm australianë me pasaporta të vendeve të treta kërkojnë një NZeTA, por janë të përjashtuar nga taksa e turizmit. Qytetarëve australianë nuk u kërkohet të aplikojnë për heqjen e vizave eTA.

LEXO MË SHUMË:
Jeni duke kërkuar për vizë Online të Zelandës së Re nga Mbretëria e Bashkuar? Zbuloni kërkesat e eTA të Zelandës së Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar dhe aplikimin për vizë eTA NZ nga Mbretëria e Bashkuar. Mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar.

Cilat dokumente kërkohen për të aplikuar për një vizë në internet të Zelandës së Re ose vizë eTA të Zelandës së Re?

Udhëtarët që duan të aplikojnë për një vizë të Zelandës së Re në internet (NZeTA) duhet të plotësojnë kërkesat e mëposhtme:

Një pasaportë e gatshme për udhëtim

Pasaporta e aplikantit duhet të jetë e vlefshme për të paktën tre (3) muaj pas nisjes nga Zelanda e Re. Kërkohet gjithashtu një faqe e zbrazët në pasaportë në mënyrë që agjenti doganor ta vulosë atë.

Një adresë e vlefshme emaili

Kërkohet një ID e vlefshme e Email-it për të marrë Vizën e Zelandës së Re eTA (NZeTA), pasi ajo do t'i dërgohet me email aplikantit. Vizitorët që dëshirojnë të vizitojnë Zelandën e Re mund të plotësojnë formularin e aplikimit për vizë eTA Zelanda e Re, i disponueshëm në faqen tonë të internetit.

Një shkak legjitim

Kur plotësojnë aplikacionin e tyre NZeTA ose kalojnë kufirin, aplikantit mund t'i kërkohet të shpjegojë arsyen e vizitës së tyre. Ata duhet të aplikojnë për llojin e duhur të vizës; kërkohet një vizë e veçantë për një vizitë biznesi ose mjekësore.

Planet e duhura të akomodimit në Zelandën e Re

Aplikanti duhet të përmend se ku ndodhen në Zelandën e Re. (Për shembull, një adresë hoteli ose adresa e një të afërmi ose miku)

Opsionet e pagesës për vizën në internet të Zelandës së Re

Për shkak se nuk ka asnjë version në letër të formularit të aplikimit eTA, duhet të përdorni një kartë krediti/debiti të konfirmuar për të plotësuar formularin online të aplikimit për vizën e Zelandës së Re.

Dokumentet shtesë që mund të kërkohen për aplikimin online për vizë në Zelandën e Re në kufirin me Zelandën e Re:

Mjete të mjaftueshme jetese

Aplikantit mund t'i kërkohet të demonstrojë aftësinë e tij për të mbajtur veten financiarisht dhe ndryshe gjatë gjithë qëndrimit të tyre në Zelandën e Re. Një deklaratë bankare ose një kartë krediti mund të kërkohet kur aplikoni për një vizë eTA Zelanda e Re.

Një biletë për një fluturim të ardhshëm ose të kthimit, ose një lundrim

Aplikantit mund t'i kërkohet të paraqesë prova që ata synojnë të largohen nga Zelanda e Re pasi të ketë përfunduar udhëtimi për të cilin ata kanë marrë një vizë eTA NZ. Kërkohet një vizë e përshtatshme e Zelandës së Re për një qëndrim më të gjatë në Zelandën e Re.

Nëse aplikanti nuk ka aktualisht një biletë, ai mund të ofrojë dëshmi të parave të gatshme dhe mundësinë për të blerë një të tillë në të ardhmen.

LEXO MË SHUMË:
Merrni vizën në internet të Zelandës së Re për qytetarët amerikanë, me new-zealand-visa.org. Për të mësuar kërkesat e eTA të Zelandës së Re për Amerikanët (Qytetarët e SHBA) dhe aplikimin për vizë eTA NZ mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët amerikanë.

Viza tranzite e Zelandës së Re: Çfarë është një vizë tranzite e Zelandës së Re?

 • Një vizë tranziti e Zelandës së Re lejon një person të udhëtojë për në ose nga Zelanda e Re me tokë, ajër ose det (aeroplan ose anije lundrimi), me një ndalesë ose ndalesë në Zelandën e Re. Në këtë rast, është e nevojshme një vizë eTA e Zelandës së Re dhe jo një vizë e Zelandës së Re.
 • Kur ndaloni në Aeroportin Ndërkombëtar të Auckland në udhëtimin tuaj në një vend tjetër përveç Zelandës së Re, ju duhet të aplikoni për një eTA Zelanda e Re për Transit.
 • Të gjithë shtetasit e vendeve me programe për heqjen e vizave të Zelandës së Re (Viza eTA e Zelandës së Re) kanë të drejtë të aplikojnë për Vizat Transit të Zelandës së Re, një nënkategori eTA (Autoriteti Elektronik i Udhëtimit) i Zelandës së Re që nuk përfshin Taksën Ndërkombëtare të Vizitorëve. 
 • Duhet mbajtur mend se nëse aplikoni për eTa Zelanda e Re për Transit, nuk do të mund të dilni nga Aeroporti Ndërkombëtar i Auckland.

Cili është ndryshimi midis vizës ETA të Zelandës së Re dhe Vizës së Zelandës së Re?

 • Për shtetasit e vendeve që nuk kërkojnë vizë për në Zelandën e Re, Viza e Zelandës së Re eTA e dhënë në këtë faqe është autoriteti më praktik i hyrjes i disponueshëm në shumicën e rasteve brenda një dite pune.
 • Nëse kombi juaj nuk është në listën e vendeve eTA të Zelandës së Re, ju duhet të kaloni një proces të gjatë për të marrë një vizë për Zelandën e Re.
 • Periudha maksimale e qëndrimit për eTA e Zelandës së Re është 6 muaj (New Zealand Electronic Travel Authority ose NZeTA). Nëse keni ndërmend të qëndroni në Zelandën e Re për një periudhë të gjatë, eTA Zelanda e Re nuk është për ju.
 • Për më tepër, ndryshe nga marrja e një vize në Zelandën e Re, marrja e një eTA të Zelandës së Re (Autoriteti elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re, ose NZeTA) nuk kërkon një udhëtim në Ambasadën e Zelandës së Re ose Komisionin e Lartë të Zelandës së Re.
 • Për më tepër, eTA e Zelandës së Re (e njohur edhe si NZeTA ose Autoriteti elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re) dorëzohet në mënyrë elektronike me email, ndërsa Viza e Zelandës së Re mund të kërkojë një vulë pasaporte. Përfitimi i shtuar i pranimit të përsëritur për eTA të Zelandës së Re është i dobishëm.
 • Formulari i aplikimit për vizë eTA Zelanda e Re mund të plotësohet në rreth dy minuta dhe përfshin pyetje në lidhje me shëndetin e përgjithshëm, karakterin dhe të dhënat biologjike. Aplikacioni Online Visa në Zelandën e Re, i njohur zakonisht si NZeTA, është gjithashtu i thjeshtë dhe i shpejtë në përdorim. ndërsa procedura e aplikimit për vizën e Zelandës së Re mund të zgjasë disa orë deri në ditë.
 • Megjithëse vizat e Zelandës së Re mund të duhen disa javë për t'u dhënë, shumica e vizave eTA të Zelandës së Re (të njohura edhe si NZeTA ose Viza e Zelandës së Re Online) pranohen në të njëjtën ose ditën tjetër të punës.
 • Fakti që të gjithë banorët e Bashkimit Evropian dhe SHBA-së kanë të drejtë për eTA të Zelandës së Re (e njohur edhe si NZeTA) tregon se Zelanda e Re i konsideron këta persona si me rrezik të ulët.
 • Viza e Zelandës së Re eTA (e njohur gjithashtu si NZeTA ose Visa Online e Zelandës së Re) duhet të konsiderohet si lloji i ri i vizës turistike të Zelandës së Re për 60 vendet që nuk kërkojnë vizë për të hyrë në Zelandën e Re.

Çfarë lloj vize kërkohet për mbërritjen në Zelandën e Re me anije lundrimi?

Nëse planifikoni të vizitoni Zelandën e Re me anije lundrimi, mund të aplikoni për një vizë eTA Zelanda e Re (New Zealand Visa Online ose NZeTA). Në varësi të kombësisë suaj, ju mund të përdorni NZeTA për të qëndruar në Zelandën e Re për periudha të shkurtra (deri në 90 ose 180 ditë).

Nëse udhëton me linjë lundrimi, çdo qytetar mund të aplikojë për një eTA të Zelandës së Re.

Supozoni se jeni një banor i përhershëm i Australisë. Ju nuk keni nevojë të paguani koston e komponentit Ndërkombëtar të Vizitorit (IVL) për të përdorur eTA-në e Zelandës së Re (Autoriteti Elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re, ose NZeTA).

Cilat kërkesa duhet të plotësohen për të marrë një vizë Eta në Zelandën e Re?

Kërkesat thelbësore për marrjen e një vize eTA të Zelandës së Re janë si më poshtë:

 • Një pasaportë ose leje tjetër udhëtimi e vlefshme për tre muaj nga hyrja në Zelandën e Re.
 • Një adresë emaili e besueshme dhe funksionale.
 • Përdorimi i një karte debiti, krediti ose PayPal.
 • Vizitat mjekësore nuk lejohen; shih Zelandën e Re. Klasifikimi i vizave.
 • Një Zelanda e Re që fluturon në një vend ku nuk kërkohen viza.
 • Qëndrimi maksimal për vizitë duhet të jetë 90 ditë (180 ditë për shtetasit britanikë).
 • Nuk ka të dhëna kriminale aktive.
 • Nuk duhet të ketë histori dëbimi ose dëbimi nga një vend tjetër.

Banorët e përhershëm të Mbretërisë së Bashkuar, Tajvanit dhe Portugalisë gjithashtu kanë të drejtë të aplikojnë, megjithëse individët nga vende të tjera duhet të kenë gjithashtu pasaporta nga vendi përkatës.

Cilat janë kërkesat për pasaportë për një vizë ETA të Zelandës së Re (Viza në internet e Zelandës së Re)?

Për të marrë një vizë eTA Zelanda e Re kërkohen pasaportat e mëposhtme: (ose NZeTA).

 • Pasaporta është e vlefshme vetëm për tre (3) muaj pas datës së hyrjes në Zelandën e Re.
 • Nëse mbërrini me avion, pasaporta duhet të jetë nga një vend që lejon hyrjen pa viza në Zelandën e Re.
 • Një pasaportë nga çdo vend lejohet nëse vjen me anije lundrimi.
 • Emri i aplikimit për vizë eTA në Zelandën e Re duhet të përputhet plotësisht me emrin e pasaportës.

Cili është përfitimi i përdorimit të NZeTA?

 • Shërbimet online janë ndër ofertat tona. 
 • Në dispozicion çdo ditë të vitit.
 • Modifikimi i aplikacionit është i disponueshëm.
 • Përpara se të dorëzoni aplikacionin tuaj, mund ta shqyrtoni atë nga një profesionist i vizave.
 • Metoda e aplikimit është thjeshtuar.
 • Shtimi i të dhënave që mungojnë ose të pasakta.
 • Mbrojtja e privatësisë dhe një format i sigurt.
 • Vleresimi dhe verifikimi i informacionit te metejshem.
 • Ndihma dhe mbështetja janë të disponueshme me email 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë.
 • Në rast humbjeje, dërgoni një email te Recovery of your eVisa.
 • Karta China Union Pay, si dhe 130 monedha PayPal

Cilat janë dokumentet e nevojshme për NZeTA?

Shtetasit e huaj duhet të plotësojnë formularin online të aplikimit NZeTA.

Kërkohen materialet e mëposhtme:

 • Kërkohet një pasaportë e përshtatshme.
 • Një fotografi e aplikantit.
 • Kartë krediti ose debiti.

Kërkesat për pasaportë për NZeTA:

Aplikantët duhet të kenë një pasaportë nga një nga vendet pa viza të listuara më poshtë.

Pas nisjes nga Zelanda e Re, pasaporta duhet të jetë e vlefshme për të paktën tre (3) muaj.

Ju duhet të përdorni të njëjtën pasaportë për të aplikuar për NZeTA dhe për të udhëtuar në Zelandën e Re. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për aplikantët që kanë shtetësi të dyfishtë.

NZeTA është e lidhur me pasaportën e mbajtësit në mënyrë elektronike. Gjithashtu i dërgohet me email aplikantit në format PDF, i cili mund të printohet.

Informacioni i mëposhtëm përfshihet në NZeTA të miratuar:

 • Detaje rreth udhëtarit.
 • Lloji i NZeTA që dëshironi.
 • Data e skadencës.

Vizitorët duhet të kenë një autorizim të vlefshëm udhëtimi ose vizë për vizitën e tyre në Zelandën e Re. Përfshihet pasaporta me të cilën lidhet leja e udhëtimit.

Individët që qëndrojnë në Zelandën e Re pas skadimit të vizës do të konsiderohen të paligjshëm dhe mund të deportohen.

Kërkesat e fotografisë NZeTA:

Aplikantët duhet të dorëzojnë një fotografi dixhitale që plotëson kërkesat e fotografisë NZeTA.

Fotografia duhet të jetë:

 • Më pak se dhjetë (10) megabajt.
 • Në orientim portret.
 • Pa asnjë modifikim apo filtër.
 • Fotografuar në një sfond të lehtë dhe të thjeshtë.
 • Pa praninë e të tjerëve.
 • Subjekti duhet të shikojë drejt kamerës, sytë hapur dhe buzët e mbyllura, me një shprehje neutrale të fytyrës.

Pagesa e tarifave NZeTA me një kartë debiti ose krediti: 

Tarifat e NZeTA paguhen në mënyrë të sigurt në internet me një kartë debiti ose krediti. Është hapi i fundit përpara se të dorëzoni aplikacionin tuaj.

Një taksë ndërkombëtare për ruajtjen dhe turizmin e vizitorëve (IVL) vendoset gjithashtu për të ndihmuar turizmin e qëndrueshëm.

Udhëtimi me një NZeTA kërkon informacionin e mëposhtëm:

Udhëtarët duhet të japin informacionin e mëposhtëm për t'u kualifikuar për eTA:

 • Emri i plotë.
 • Gjinore.
 • Data e lindjes.
 • Shteti i shtetësisë.
 • Numri në pasaportë.
 • Data e lëshimit dhe data e skadencës së pasaportës.

Aplikantët gjithashtu pyeten për personalitetin e tyre. Kualifikimet për karakter të mirë në Zelandën e Re kërkojnë që vizitori:

 • Nuk ka dënime të rënda penale.
 • Nuk është deportuar, larguar ose ndaluar të hyjë në një vend tjetër.
 • Edhe të huajt duhet të kenë shëndet të mirë.

Kushtet për të udhëtuar me një NZeTA: 

Autoriteti Elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) është i destinuar për vizitorët e huaj që vizitojnë vendin për pushime ose për të marrë pjesë në takime biznesi ose aktivitete të tjera.

Qytetarët e vendeve pa viza mund të vizitojnë Zelandën e Re vetëm për qëllimet e mëposhtme:

 • Turizëm, biznes apo transport.
 • Jo më shumë se tre muaj (6 muaj për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar).
 • Mbajtësit e NZeTA lejohen të hyjnë në vend me ajër ose anije lundrimi.
 • Në të dyja rrethanat, kërkohet heqja e vizës.
 • Kërkohet vizë për të hyrë në Zelandën e Re për arsye të tjera, si puna ose studimi, ose për të qëndruar për më shumë se 90 ditë.

Kërkesat e NZeTA për fëmijët: 

Për të udhëtuar në Zelandën e Re nga një vend pa viza, fëmijët duhet të kenë një NZeTA.

Të miturit, ashtu si të rriturit, duhet të plotësojnë standardet e NZeTA për të udhëtuar në Zelandën e Re pa vizë.

Edhe pse prindërit dhe kujdestarët mund të aplikojnë në emër të fëmijës së tyre, çdo anëtar i familjes ose grup duhet të marrë autorizimin e udhëtimit.

Transitimi përmes Zelandës së Re me një eTA kërkon kërkesat e mëposhtme:

Shtetasit e huaj mund të kalojnë përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland (AKL) në udhëtimin e tyre në një vend të tretë. Pasagjerët nga vendet pa viza mund të kalojnë tranzit me një NZeTA.

Pasagjerët që kalojnë përmes Aeroportit të Auckland duhet të qëndrojnë:

 • Në aeroplan.
 • Në një zonë tranziti.
 • Për një maksimum prej 24 orësh.

Kërkesat për të mbërritur me anije turistike në Zelandën e Re.

Pasagjerët në anijet turistike mund të vizitojnë Zelandën e Re pa vizë nëse aplikojnë për një NZeTA. Heqja e vizave do të vërtetohet kur të regjistroheni për lundrimin.

Kushdo që vjen në Zelandën e Re për t'u bashkuar me një lundrim duhet të ketë autorizimin e nevojshëm të udhëtimit ajror. Qytetarët e vendeve pa viza mund të hyjnë me një NZeTA; të gjitha kombësitë e tjera kërkojnë vizë.

Kërkesat e hyrjes për Zelandën e Re:

Për të hyrë në Zelandën e Re, shtetasit e huaj duhet të paraqesin dy (2) dokumente:

 • Pasaporta duhet të jetë e vlefshme.
 • NZeTA ose viza e Zelandës së Re.

Mbajtësve të NZeTA-s mund t'u kërkohet gjithashtu të paraqesin një biletë ajrore nga Zelanda e Re në fund të qëndrimit të tyre ose dëshmi të ndihmës financiare.

Mbajtja e një vize të vlefshme ose heqja e vizave nuk siguron hyrje; oficerët e imigracionit vendosin nëse do të lejojnë një individ të hyjë në Zelandën e Re.

Çfarë duhet të deklaroj kur të arrij në Zelandën e Re?

Disa produkte duhet të deklarohen pas mbërritjes për të shmangur dëmtuesit dhe sëmundjet e rrezikshme që të hyjnë në Zelandën e Re.

Mallrat e mëposhtme të rrezikut duhet të deklarohen në kartën e mbërritjes së pasagjerëve:

 • Ushqim.
 • Produkte që rrjedhin nga kafshët.
 • Bimët dhe mallrat me prejardhje bimore.
 • Tendat dhe pajisjet sportive janë shembuj të produkteve të aktivitetit në natyrë.
 • Pajisjet e peshkimit dhe zhytjes janë shembuj të produkteve të lidhura me ujin.

Karta e mbërritjes së pasagjerit përmban një listë të plotë të artikujve që duhet të zbulohen.

Disa sende të rrezikshme mund të pranohen nëse një oficer karantine në kufi verifikon se ato nuk paraqesin rrezik. Artikujt mund të kenë nevojë të trajtohen.

Artikujt e konsideruar të rrezikshëm që nuk konsiderohen të sigurta mund të konfiskohen ose shkatërrohen.

Kërkesat për deklarimin e parave të gatshme në Zelandën e Re: 

Nuk ka asnjë kufizim në sasinë e parave që mund të sillni në Zelandën e Re. Pasagjerët që mbajnë më shumë se 10,000 dollarë NZ ose valutë të huaj ekuivalente, duhet ta zbulojnë atë pas mbërritjes.

Udhëtarët që janë të përjashtuar nga kërkesa NZeTA:

Personat e mëposhtëm janë të përjashtuar nga kërkesa për eTA ose vizë për të hyrë në Zelandën e Re:

 • Ata që mbërrijnë në një anije jo-lundrimi.
 • Ekuipazhi në një anije mallrash nga një vend tjetër.
 • Zyrtarë nga qeveria e Zelandës së Re janë të pranishëm.
 • Vizitorët po mbërrijnë sipas kushteve të Traktatit të Antarktidës.
 • Oficerët dhe personeli i një force vizituese.

Kushtet për marrjen e një vize standarde të Zelandës së Re

Shtetasit e huaj që nuk kualifikohen për një NZeTA duhet të marrin një vizë mysafiri në Zelandën e Re. Për të siguruar vizën kërkohen disa dokumente mbështetëse, duke përfshirë dëshminë e:

 • Shëndet i shkëlqyer.
 • Personalitet i mirë.
 • Vazhdoni udhëtimin tuaj.
 • Burimet financiare.

Procesi i aplikimit për vizë kërkon më shumë kohë dhe më i ndërlikuar sesa sistemi online NZeTA. Vizitorët që kanë nevojë për vizë duhet të aplikojnë shumë përpara datës së dëshiruar të udhëtimit.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për vizën tuaj në internet të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re, pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajror / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, qytetarët evropianë, Qytetarët kanadezë, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarë francezë, Qytetarët spanjollë Qytetarë italianë mund të aplikojnë në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re 72 orë përpara fluturimit tuaj.