eTA e Zelandës së Re për udhëtarët e anijeve lundruese

Përditësuar më Feb 18, 2023 | Viza në internet në Zelandën e Re

Nga: eTA Viza e Zelandës së Re

Kur zbarkojnë në Zelandën e Re me një anije lundrimi, pasagjerët e lundrimit të të gjitha kombeve mund të aplikojnë për një NZeTA (ose eTA të Zelandës së Re) në vend të një vize. Turistët që mbërrijnë në Zelandën e Re për të hipur në një lundrim i nënshtrohen ligjeve të ndryshme. Më shumë informacion jepet më poshtë.

A kërkohet një vizë për një lundrim në Zelandën e Re?

Shtetasit e huaj që mbërrijnë në Zelandën e Re me një anije lundrimi nuk kërkojnë vizë. Në vend të kësaj, vizitorët duhet të aplikojnë për një NZeTA. Si rezultat, ata mund të vizitojnë Zelandën e Re në një lundrim pa vizë.

 • Gjatë kontrollit për udhëtim, pasagjerët duhet të paraqesin letrën konfirmuese NZeTA, qoftë në formë fizike apo dixhitale.
 • Kjo politikë lehtëson vizitat e pasagjerëve të lundrimit në Zelandën e Re. Aplikimi për autoritetin elektronik të udhëtimit për Zelandën e Re në internet është i thjeshtë dhe i shpejtë.
 • Qytetarët australianë mund të hyjnë në Zelandën e Re me një anije lundrimi pa vizë ose NZeTA. Banorët e përhershëm të Australisë, nga ana tjetër, kërkojnë një eTA.

Viza e Zelandës së Re (NZeTA)

Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re tani lejon vizitorët nga të gjitha kombësitë të marrin Zelanda e Re eTA (NZETA) me email pa vizituar Ambasadën e Zelandës së Re. Procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online. Imigracioni i Zelandës së Re tani zyrtarisht rekomandon Viza në internet të Zelandës së Re ose ETA të Zelandës së Re në internet në vend që të dërgojë dokumente në letër. Ju mund të merrni eTA të Zelandës së Re duke plotësuar një formular në këtë faqe interneti dhe duke bërë pagesën duke përdorur një kartë debiti ose krediti. Ju gjithashtu do të kërkoni një ID të vlefshme emaili pasi informacioni eTA e Zelandës së Re do të dërgohet në ID-në tuaj të emailit. Ju nuk keni nevojë të vizitoni një ambasadë ose konsullatë ose të dërgoni pasaportën tuaj për vulosjen e vizave.

Cilat janë kërkesat e NZeTA për vizitorët e anijeve turistike?

Për të udhëtuar pa vizë, pasagjerët e lundrimit duhet të plotësojnë kërkesat e NZeTA. Aplikantët duhet të kenë:

 • La pasaportë duhet të jetë e vlefshme për tre (3) muaj përtej datës së parashikuar të udhëtimit.
 • Përdorni një kartë krediti ose debiti për të paguar tarifën NZeTA plus taksën e turizmit IVL.
 • Adresa e postës elektronike (e-mail) ku do të dërgohet konfirmimi NZeTA.
 • Pasagjerët në anijet turistike duhet të takojnë gjithashtu ato të Zelandës së Re standardet e shëndetit dhe sigurisë.

Cilat janë kërkesat për pasaportë për udhëtarët e anijeve turistike në Zelandën e Re?

 • La të njëjtën pasaportë duhet të përdoret për të paraqitur për NZeTA dhe për të shkuar në Zelandën e Re me një anije lundrimi.
 • Leja lidhet me një pasaportë të caktuar dhe nuk mund të transferohet: kur skadon pasaporta, nevojitet një eTA e re.
 • Aplikantët NZeTA me shtetësi të dyfishtë duhet të paraqesin të njëjtën pasaportë për t'u regjistruar për heqjen e vizave dhe në bord të anijes së lundrimit.

Cila është metoda e marrjes së një NZeTA për udhëtarët e anijeve turistike?

Vizitorët mund të aplikojnë për një anije lundrimi eTA Zelanda e Re duke përdorur celularët, laptopin ose pajisje të tjera elektrike. Aplikimi është tërësisht online.

Plotësimi i aplikacionit NZeTA për një lundrim zgjat vetëm disa minuta.

Aplikantët duhet të paraqesin informacionin bazë të mëposhtëm:

 • Emri i parë.
 • Mbiemri
 • Data e lindjes.
 • Numri në pasaportë.
 • Data e lëshimit dhe skadimit të pasaportës.

Pasagjerët në bordin e anijeve turistike duhet gjithashtu të tregojnë qëllimin e vizitës së tyre dhe të zbulojnë çdo dënim të mëparshëm penal.

Aplikantët duhet të sigurojnë atë i gjithë informacioni që ata japin është i saktë. Gabimet mund të shkaktojnë vonesa në përpunim dhe të rrezikojnë planet e udhëtimit nëse lundrimi niset së shpejti.

LEXO MË SHUMË:
Merrni vizën në internet të Zelandës së Re për qytetarët amerikanë, me new-zealand-visa.org. Për të mësuar kërkesat e eTA të Zelandës së Re për Amerikanët (Qytetarët e SHBA) dhe aplikimin për vizë eTA NZ mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët amerikanë.

Cilat janë hapat për marrjen e një NZeTA për udhëtarët e anijeve turistike?

Udhëtarët mund të aplikojnë për një anije lundrimi NZeTA në tre (3) hapa:

 • Plotësoni eTA për formularin e aplikimit në Zelandën e Re me detajet tuaja personale, të kontaktit dhe të udhëtimit.
 • Përpara se të kaloni në hapin tjetër, rishikoni me kujdes të gjitha të dhënat.
 • Paguani tarifën e regjistrimit të NZeTA dhe IVL me një kartë debiti ose krediti.

Aplikantët njoftohen për pastrimin e NZeTA përmes emailit. Kur bëjnë check-in për lundrimin, ata duhet të tregojnë prova të autorizimit të miratuar të udhëtimit.

Një IVL nuk kërkohet për të gjitha aplikacionet NZeTA. Zbatohet automatikisht në koston e aplikimit në hapin 3 kur është e përshtatshme.

Cilat janë kërkesat për udhëtarët që fluturojnë në Zelandën e Re për të nisur një lundrim?

Kërkesa të ndryshme zbatohen për pasagjerët që fluturojnë në Zelandën e Re për t'u bashkuar me një lundrim.

 • Përveç nëse janë nga një vend me heqje vizash, pasagjerët që mbërrijnë me avion duhet të aplikojnë për një vizë vizite përpara se të nisen.
 • Nëse mbajtësi i pasaportës vjen nga një vend i heqjes dorë nga viza, NZeTA lejohet të mbërrijë vetëm me anije lundrimi, jo me aeroplan.
 • Pasagjerët që dëshirojnë të nisen nga anija turistike dhe të fluturojnë në shtëpi ose të qëndrojnë në Zelandën e Re duhet të marrin një vizë dhe leje hyrjeje nëse nuk janë shtetas të një vendi të përjashtuar nga viza.

Kur mund të regjistrohet një udhëtar për një vizë në Zelandën e Re nëse do të shkojë në një lundrim?

Ata që kërkojnë një vizë të Zelandës së Re për të fluturuar në vend duhet të aplikojnë disa muaj përpara kohe. Afatet kohore të përpunimit ndryshojnë në bazë të kërkesës dhe vendndodhjes së aplikacionit.

 • Qytetarët e vendeve pa viza mund të udhëtojnë në Zelandën e Re dhe të shijojnë lundrimin NZeTA.
 • Kërkesat për heqjen e vizave përpunohen brenda 1 deri në 3 ditë pune.
 • Turistët që fluturojnë në Zelandën e Re për të shijuar një lundrim mund të përdorin një eTA nëse janë nga një nga vendet e heqjes së vizave.
 • Shtetasit e huaj me qëndrim të përhershëm në Australi kanë të drejtë të aplikojnë për një NZeTA, pavarësisht nëse kombi i tyre është në listën e vendeve kualifikuese. Megjithatë, atyre nuk u kërkohet të paguajnë IVL.
 • Përpara se të fluturojnë për në Zelandën e Re, qytetarët me pasaporta nga vendet që nuk kualifikohen duhet të aplikojnë për një vizë standarde turistike të Zelandës së Re në një konsullatë ose ambasadë të Zelandës së Re.
 • Përpara nisjes, personeli i linjës së lundrimit duhet të sigurojë që punëdhënësi i tyre të ketë marrë në emër të tyre Ekuipazhin e kërkuar NZeTA.

LEXO MË SHUMË:
Jeni duke kërkuar për vizë Online të Zelandës së Re nga Mbretëria e Bashkuar? Zbuloni kërkesat e eTA të Zelandës së Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar dhe aplikimin për vizë eTA NZ nga Mbretëria e Bashkuar. Mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar.

Kush mund të marrë një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA)?

 • Mbajtësit e pasaportave nga vendet e heqjes dorë nga viza ose rezidentë të përhershëm të Australisë që vijnë për më pak se 3 muaj - ose më pak se 6 muaj nëse jeni shtetas britanik - ose;
 • Pasagjerët e anijeve turistike që vijnë dhe nisen nga Zelanda e Re, ose
 • Individëve që bashkohen ose nisen nga lundrimet në Zelandën e Re, të cilët nuk janë shtetas të një vendi të heqjes dorë nga viza, do t'u kërkohet të marrin një vizë hyrjeje. Për më shumë informacion, shihni seksionin më poshtë nëse është e përshtatshme.
 • Individët që kalojnë tranzit përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland, të cilët janë shtetas të një vendi të heqjes dorë nga viza ose një shteti që lirohet nga viza tranzite, ose
 • Individët që kalojnë tranzit përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland në rrugën e tyre për në ose nga Australia ekskluzivisht.

Vendet që kanë të drejtë për NZeTA për anijet e lundrimit

Andorra

Argjentinë

Austri

Bahrain

Belgjikë

Brazil

Brunei

Bullgari

Kanadë

Kili

Kroacia

Qipro

Republika Çeke

Danimarkë

Estoni

Finlandë

Francë

Gjermani

Greqi

Hong Kong - Vetëm pasaporta HKSAR ose Kombëtare Britanike-jashtë shtetit

Hungari

Islandë

Irlandë

Izrael

Itali

Japoni

Kuwait

Letoni

Lihtenshtajni

Lituani Luksemburg

Macau - Vetëm pasaportat SAR

Malaysia

Maltë

Lojra

Meksikë

Monaco

Holandë

Norvegjia Oman

Poloni

Portugali

Qatar

Rumani

San Marino

Arabia Saudite

Seychelles

Singapore

Republika Sllovake

Slovenia

Korea e jugut

Spanjë

Suedi

Zvicër

Taiwan

Emiratet e Bashkuara Arabe

Mbretëria e Bashkuar

Shtetet e Bashkuara

Uruguay

Qyteti i Vatikanit

Siç u tha më parë, turistët mund të vizitojnë Zelandën e Re në një lundrim pa pasur nevojë për vizë duke marrë një NZeTA.

LEXO MË SHUMË:
Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën e Zelandës së Re eTA. Merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me kërkesat, informacionet e rëndësishme dhe dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Zelanda e Re eTA (NZeTA) Pyetjet e bëra më shpesh.

Cilat janë avantazhet e aplikimit për një NZeTA për udhëtarët e anijeve turistike?

Më poshtë janë avantazhet e aplikimit për një NZeTA për udhëtarët e anijeve turistike -

 • Paguani në mënyrë të sigurt në monedhën tuaj amtare në faqen tonë të internetit.
 • Formulari i thjeshtë i aplikimit dhe mbështetje shumëgjuhëshe.
 • Porosit përditësime të statusit në kohë reale.

Cila është koha më e mirë për NZeTA që mbajtësit e anijeve turistike të vizitojnë Zelandën e Re me anije lundrimi?

Shumica e linjave të lundrimit vizitojnë Zelandën e Re gjatë sezonit të udhëtimit veror, i cili zgjat nga tetori deri në prill. 

Nga prilli deri në korrik, ka edhe një sezon më të shkurtër udhëtimi dimëror. Shumica e organizatave të vërteta të udhëtimit në botë ofrojnë administrata udhëtimi në Zelandën e Re.

Më shumë se 25 varka unike vizitojnë bregun e Zelandës së Re në një vit të zakonshëm. Udhëtimi midis Australisë dhe Zelandës së Re ju lejon të vizitoni çdo pjesë të Ishujve të Veriut dhe Jugut.

Shumica e njerëzve largohen nga Auckland, Zelanda e Re, Sydney, Melbourne ose Brisbane, Australi. Në mënyrë tipike, ata vizitojnë Gjirin e Ishujve, Auckland, Tauranga, Napier, Wellington, Christchurch dhe Dunedin në Zelandën e Re.

Marlborough Sounds dhe Stewart Island janë të dy ndalesa të njohura. Nëse po mbërrini në Zelandën e Re me anije lundrimi, sigurohuni që të keni aplikuar tashmë për një eTA të Zelandës së Re (NZeTA). Ju mund të aplikoni për NZeTA në internet nëse jeni shtetas i ndonjë vendi.

Cilat janë anijet më të mira të lundrimit për vizitorët e Zelandës së Re?

Lundrimet e ekspeditës vizitojnë portet e mëdha të qytetit dhe destinacionet ekzotike spektakolare, si dhe zonat më pak të udhëtuara dhe më shumë rurale që anashkalojnë avionët e mëdhenj të lundrimit.

Gjatë rrugës për në Zelandën e Re, këto kroçera ekspeditash vizitojnë ishullin Stewart ose Kaikoura. Një tjetër rrugë e shpeshtë për në ishujt nën-Antarktik është nëpërmjet Ishullit Jugor.

Nëse po udhëtoni për në Zelandën e Re në një nga linjat e lundrimit të listuara më poshtë, do t'ju duhet një eTA e Zelandës së Re (NZeTA) pavarësisht nga vendi juaj. Nëse nuk jeni nga një vend i heqjes dorë nga viza dhe po udhëtoni me avion, duhet të aplikoni për vizë.

Princesha madhështore

Princesha Majestic nga Princess Cruises është një kthesë e re në serinë 'Love Boat'. Filmat nën yjet dhe një partneritet me Discovery Channel, i cili ofron një sërë aktivitetesh për të rritur dhe fëmijë, përputhen me elementë të rinj emocionues si gjashtë suita private karaoke, një studio televizive e pajisur plotësisht dhe një urë xhami që pezullon udhëtarët mbi oqean. Të gjitha dhomat e jashtme kanë ballkone, duke ju lejuar të shijoni pamjet befasuese të Zelandës së Re.

Itineraret -

 • Sydney është porti i anijes.
 • Wellington, Akaroa, Parku Kombëtar Fiordland (lundrim skenik), Dunedin, Bay of Islands, Auckland dhe Tauranga janë ndër portet e vizituara.

Ekskluzive në Zelandën e Re -

 • Vizitoni një fshat maori që përdor burimet gjeotermale për të gatuar, larë dhe ngrohur banesat e tyre.
 • Mësoni hakën në bord me një mësim falas.
 • Turneu në prapaskenat e Te Papa me një guidë maori.
 • SeaWalk, një vendkalim qelqi mahnitës mbi oqean që është i pari i llojit të tij në det, mahnit anijen.
 • Shfaqja e fantazisë me bojëra uji përmban shatërvanë që kërcejnë. Chic Hollywood Pool Club ofron not gjatë gjithë vitit.

Noordam

Nuk ka mure ngjitjesh shkëmbinjsh apo lojëra të çuditshme në pishina në Holandë. Noordami i rindërtuar i Amerikës, krenohet me ushqimet e tij dhe ofron një eksperiencë të qetë dhe konvencionale lundrimi. Dhoma kryesore e ngrënies falas ofron shërbim të shkëlqyer dhe cilësi ushqimore. Megjithatë, restorantet me pagesë si Pinnacle Grill (i cili tani përfshin një vend pop-up për prodhimet e detit Sel de Mer një herë në javë) janë ideale për një darkë romantike. Anija kujdeset për një audiencë më të rritur, ndërsa familjet dhe grupet me shumë gjenerata janë më të zakonshme në lundrimet në Zelandën e Re, veçanërisht gjatë pushimeve shkollore.

Itineraret -

 • Portet: Sydney Wellington, Akaroa, Parku Kombëtar Fiordland (për lundrim piktoresk), Dunedin, Bay of Islands, Auckland, Tauranga, Picton.

Ekskluzive në Zelandën e Re -

 • Shijoni një mirëseardhje tradicionale Maori.
 • Luaj aktivitete tradicionale Maori që janë përdorur më parë për të përmirësuar koordinimin dorë-sy për luftime dorë më dorë.
 • Ndërsa anija udhëton përmes Milford Sound, ofrohet komenti i ekspertëve.
 • Në BB King's Blues Club, mund të trokitni këmbët ose të kërceni gjatë gjithë natës.
 • Këndoni së bashku në barin e njohur me piano.
 • Për mot të ashpër, pishina kryesore ka një çati të anulueshme.

Jewel norvegjez

Norwegian Jewel ofron 10 restorante falas dhe me pagesë, pothuajse një duzinë bare dhe sallone dhe një sërë opsionesh akomodimi - nga brenda kabinave deri te suitat në The Haven, 'komuniteti i mbyllur' unik i linjës. Nëse ju pëlqen të këndoni, kjo anije me 2,376 pasagjerë ka një zonë karaoke me ndriçim humori dhe tre dhoma private karaoke. Kati i zhurmshëm i vallëzimit të Spinnaker Lounge ofron gjithçka, nga salla e vallëzimit dhe vallëzimi në linjë deri te muzika e klubit me puls.

Itineraret -

 • Porti i shtëpisë: Portet e Sidneit.
 • Porte të tjera: Wellington, Akaroa, Parku Kombëtar Fiordland (lundrim piktoresk), Dunedin, Napier, Gjiri i Ishujve, Auckland, Tauranga dhe Picton Golf duke vozitur duke marrë një mjedis mahnitës.

Ekskluzive në Zelandën e Re -

 • Një udhëtim për provë vere që përfshin gjithashtu një vizitë në shtëpinë e një vendasit.
 • Ju mund të shihni albatrosë gjigantë në natyrë në Qendrën Mbretërore Albatros.
 • Performancë akrobatike që është argëtuese. Familjet gëzojnë Le Cirque Bijou, një punishte e Cirkut Garden Villas me sipërfaqe 4,891 metra katrorë, me tre krevate dhe me tre banja.

Rrezatimi i deteve

Radiance of the Seas ofron më të mirën e Royal Caribbean në një shkallë më modeste, me një zgjedhje të vendeve të ngrënies, programe të mrekullueshme për fëmijë dhe ekskursione që rritin adrenalinën. Kjo anije me 2,112 pasagjerë ka Giovanni's Table, restorantin e njohur italian të linjës, si dhe Izumi për kuzhinën japoneze, një ekran filmi në natyrë, një mur për ngjitje shkëmbinjsh dhe një çerdhe për foshnjat dhe të vegjlit. Pasagjerët përfshijnë çifte të rinj, individë, familje dhe pensionistë aktivë.

Itineraret -

 • Sydney dhe Auckland janë portet e shtëpisë.
 • Portet e tjera: Wellington, Akaroa, Parku Kombëtar Fiordland (lundrim skenik), Dunedin, Bay of Islands, Auckland, Tauranga, Picton

Ekskluzive në Zelandën e Re -

 • Në Akaroa, ju mund të notoni me delfinët e egër.
 • Bëj një udhëtim në hekurudhën alpine Tranz që të lë pa frymë.
 • Vizitoni pishinat e ngrohta termale në plazhin Manupirua.
 • Pishinë në anije për çdo mot, shtëpie, vetëm për të rritur
 • Një mur ngjitje shkëmbi dhe mini-golf janë ndër aktivitetet e disponueshme.
 • Ashensorët e jashtëm prej xhami ofrojnë pamje të shkëlqyera.

 Solstici i të famshmëve

Arkitektura e brendshme e Celebrity Solstice është një nga më të mëdhatë në det. Ndërsa raporti pasagjer-hapësirë ​​i anijes është norma e industrisë, ajo kurrë nuk duket e mbushur me njerëz. Personazhi i famshëm është i njohur për ngrënien dhe baret e tij fantastike, por Lawn Club, me një gjysmë hektarë bar të vërtetë në kuvertën e sipërme, ofron disa nga pamjet më të mira në bord në një mjedis miqësor e të qetë. Kur moti e lejon, hapësira përmban sporte të tilla si bocce dhe mini-golf dhe është ideale për të thithur diellin. Të famshmit zakonisht tërheqin të rinj të sofistikuar dhe çifte të moshës së mesme, ndërsa familjet janë më të zakonshme gjatë pushimeve shkollore.

Itineraret -

 • Sydney dhe Auckland janë portet e shtëpisë.
 • Portet e thirrjes përfshijnë Wellington, Akaroa, Parkun Kombëtar Fiordland (për lundrim piktoreske), Dunedin, Gjirin e Ishujve, Auckland dhe Tauranga.

Ekskluzive në Zelandën e Re -

 • Natyralistët japin komente ekspertësh ndërsa anija lundron përmes Milford Sound dhe lektorët e destinacionit paraqesin bisedimet në auditorin kryesor.
 • Duke hipur në një trap të ujit të bardhë në një ujëvarë të klasës 5
 • Anija bën përshtypje me 'Një Shije Filmi', e cila ndërthur një film me temë ushqimore me gjëra të këndshme gastronomike.
 • Në kuvertën e sipërme, ju mund të shikoni artizanët në punë në Hot Glass Show.
 • Kabanat private në The Alcove janë të shkëlqyera për të parë peizazhin.

Fryma e Karnavalit

Carnival Spirit është një marrëveshje e bukur për familjet me një buxhet, me veçoritë e Carnival's Fun Ship si klubi i fëmijëve Camp Ocean dhe rrëshqitja e ujit Green Thunder. Anija me 2,124 pasagjerë ka disa restorante, aktivitete dhe argëtim falas. Nuk ka çmim shtesë për hamburgerët e famshëm të shefit të famshëm Guy Fieri ose një burrito BlueIguana Cantina. Familjet konkurruese do të shijojnë gjithashtu Hasbro, Game Show, në të cilin grupet konkurrojnë në një seri lojërash për të fituar çmime.

Itineraret -

 • Sidnei dhe Melburni janë portet e shtëpisë.
 • Portet e thirrjes - Wellington, Akaroa, Parku Kombëtar Fiordland (lundrim skenik), Dunedin, Napier, Auckland, Tauranga, Picton.

Ekskluzive në Zelandën e Re -

 • Prova e verës në ishullin Waiheke Ekskursione aktive në breg për vizitorët më të rinj.
 • Një nga anijet e pakta që ofrojnë ekskursione në ishullin Matiu Somes.
 • Vaskat e nxehta Serenity për të rriturit janë ideale për të parë peizazhin.
 • Seuss at Sea është një program për fëmijë me një paradë dhe kohë leximi.
 • Një nga pak anijet e karnavaleve që shërbejnë Bonsai Sushi.

LEXO MË SHUMË:
Nga tetori 2019 kërkesat për vizë të Zelandës së Re kanë ndryshuar. Personat të cilët nuk kanë nevojë për vizë të Zelandës së Re, dmth shtetasit e mëparshëm pa viza, duhet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Vendet e pranueshme për viza në Zelandën e Re në internet.

Cilat janë portet kryesore të anijeve të lundrimit në Zelandën e Re?

Zelanda e Re krenohet me një nga brigjet më të gjata në botë. Si rezultat, vendi ka disa nga portet detare më të ngarkuara në botë. Më poshtë janë disa nga portet kryesore detare të vendit që ofrojnë itinerare lundrimi luksoze.

Porti Tauranga

Tauranga, një nga portet kryesore të vendit, është një rrugë ujore natyrore e rrethuar nga mali Maunganui dhe ishulli Matakana. Ka shtretër mjaft të mëdhenj për të akomoduar anije lundrimi më të mëdha. Drejtuesit kryesorë të të ardhurave të portit janë tregtia dhe turizmi.

Porti i Auckland

Porti i Auckland Limited menaxhon portin e Auckland (POAL). Firma është përgjegjëse për lundrimet dhe anijet tregtare në port. Ka disa porte më të vogla në port.

Porti i Uellingtonit

Wellington, kryeqyteti i Zelandës së Re, është një nga portet më strategjike në vend. Porti ofron gjithashtu shërbime tragetesh ndërishullore.

Porti Napier

Porti Napier është porti i katërt më i madh detar i vendit, ku pret disa anije lundrimi dhe mallrash çdo vit. Porti i Napier Limited e operon atë dhe është emëruar pas qytetit të Napier.

Porti Lyttelton

Ky është porti kryesor detar në jug të vendit dhe është ndërtuar për të ndihmuar udhëtarët që mbërrijnë në Christchurch nga 


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për vizën tuaj në internet të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re, pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajror / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, qytetarët evropianë, Qytetarët kanadezë, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarë francezë, Qytetarët spanjollë Qytetarë italianë mund të aplikojnë në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re 72 orë përpara fluturimit tuaj.