Viza biznesi në Zelandën e Re

Përditësuar më Feb 18, 2023 | Viza në internet në Zelandën e Re

Nga: eTA Viza e Zelandës së Re

ETA ose NZeTA e Zelandës së Re është bërë një dokument i nevojshëm hyrjeje i nevojshëm nga shtetasit e huaj me mbërritjen në Zelandën e Re nga viti 2019. Nëse vizita në Zelandën e Re është ndër planet tuaja të udhëtimit ose një udhëtim në vend për ndonjë qëllim tjetër specifik, atëherë prisni për të marrë një autorizim për të vizituar Zelandën e Re mund të jetë thjesht disa minuta.

Kanë ikur ditët kur ju duhej të prisnit për një kohë të gjatë për të marrë vizën tuaj për të vizituar Zelandën e Re. 

Nëse vizita në Zelandën e Re është ndër planet tuaja të udhëtimit ose një udhëtim në vend për ndonjë qëllim tjetër specifik, atëherë pritja juaj për të marrë një autorizim për të vizituar Zelandën e Re mund të jetë çështje pak minutash. 

ETA e Zelandës së Re ose autorizimi elektronik i udhëtimit do t'ju lejojë të vizitoni vendin me ndihmën e një leje elektronike për një periudhë të caktuar. Nëse i përkisni një prej vendeve të heqjes së vizave të Zelandës së Re, do të keni të drejtë të udhëtoni me një eTA të Zelandës së Re. 

Viza e Zelandës së Re (NZeTA)

Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re tani lejon vizitorët nga të gjitha kombësitë të marrin Zelanda e Re eTA (NZETA) me email pa vizituar Ambasadën e Zelandës së Re. Procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online. Imigracioni i Zelandës së Re tani zyrtarisht rekomandon Viza në internet të Zelandës së Re ose ETA të Zelandës së Re në internet në vend që të dërgojë dokumente në letër. Ju mund të merrni eTA të Zelandës së Re duke plotësuar një formular në këtë faqe interneti dhe duke bërë pagesën duke përdorur një kartë debiti ose krediti. Ju gjithashtu do të kërkoni një ID të vlefshme emaili pasi informacioni eTA e Zelandës së Re do të dërgohet në ID-në tuaj të emailit. Ju nuk keni nevojë të vizitoni një ambasadë ose konsullatë ose të dërgoni pasaportën tuaj për vulosjen e vizave. Nëse po mbërrini në Zelandën e Re me itinerarin e anijes së lundrimit, duhet të kontrolloni kushtet e pranueshmërisë së ETA-s së Zelandës së Re për Mbërritja e anijes së lundrimit në Zelandën e Re.

Kush ka nevojë për vizë biznesi në Zelandën e Re ose NZeTA për Zelandën e Re? 

Do të ishte e nevojshme që ju të mbani një eTA të Zelandës së Re me të mbërritur në Zelandën e Re në të gjitha rastet e mëposhtme: 

 • Nëse jeni shtetas i një prej vendeve ku heqja dorë nga viza e Zelandës së Re, atëherë udhëtimi me një autorizim elektronik udhëtimi do të ishte një kusht i detyrueshëm. 
 • Për udhëtarët e lundrimit që duan të vizitojnë Zelandën e Re, një eTA për Zelandën e Re do të ishte e detyrueshme nëse i përkisni ndonjë kombësie. 
 • Për vizitorët që i përkasin 191 vendeve të listuara, çdo udhëtar që viziton Zelandën e Re për qëllime të lidhura me tranzitin do t'i kërkohet gjithashtu të mbajë një eTA për Zelandën e Re. 

Si do ta marr vizën time të biznesit në Zelandën e Re ose NZeTA për Zelandën e Re? 

Ndryshe nga procesi zyrtar i aplikimit për vizë, procedura për të aplikuar dhe marrë eTA-n tuaj për Zelandën e Re është jashtëzakonisht e thjeshtë dhe e shpejtë. 

Një proces online do të kursente shumë nga koha juaj nga shmangia e vizitave në çdo konsullatë apo ambasadë. 

Në rast se keni të drejtë të aplikoni për eTA për Zelandën e Re siç u përmend më lart, atëherë do t'ju duhet vetëm të plotësoni një formular aplikimi në internet për të marrë NZeTA-n tuaj ose autorizimin e udhëtimit në Zelandën e Re përmes emailit. 

Ju mund të aplikoni për autorizim elektronik të udhëtimit në Zelandën e Re këtu. 

Pse duhet të udhëtoj me vizë biznesi të Zelandës së Re ose NZeTA në Zelandën e Re? 

Përveç një procesi të thjeshtë aplikimi në internet, udhëtimi me një eTA në Zelandën e Re mund të jetë alternativa më e mirë për ju duke pasur parasysh arsyet e mëposhtme: 

 • NZeTA juaj do t'ju lejojë ta bëni këtë vizitoni Zelandën e Re për qëllime turistike. Si një udhëtar afatshkurtër në Zelandën e Re, nuk do t'ju duhet të prisni gjatë për të marrë autorizimin tuaj për të vizituar Zelandën e Re. Një eTA do të ishte një mënyrë shumë më e thjeshtë për të udhëtuar sesa aplikimi për një vizë zyrtare. 
 • Nëse dëshironi të zgjeroni vizitat tuaja të biznesit në Zelandën e Re, atëherë eTA për Zelandën e Re mund të jetë një mënyrë tjetër për të udhëtuar në vend. Një eTA për udhëtime pune në Zelandën e Re do të ishte e vlefshme për një periudhë të caktuar duke ju lejuar të vizitoni Zelandën e Re për udhëtime të lidhura me biznesin. 
 • Nëse jeni udhëtar tranzit në një destinacion tjetër nga Zelanda e Re, atëherë duhet të udhëtoni me një autorizim elektronik udhëtimi/ eTA. 

Këtu mund të gjeni lehtësisht nëse vendi juaj është një nga 60 vendet e heqjes së vizave të pranueshme për NZeTA. 

Fëmijëve u kërkohet gjithashtu të aplikojnë për një eTA për të vizituar Zelandën e Re.  

LEXO MË SHUMË:
Nga tetori 2019 kërkesat për vizë të Zelandës së Re kanë ndryshuar. Personat të cilët nuk kanë nevojë për vizë të Zelandës së Re, dmth shtetasit e mëparshëm pa viza, duhet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Vendet e pranueshme për viza në Zelandën e Re në internet.

Pse Viza e Biznesit në Zelandën e Re ose NZeTA është mënyra më e mirë për të vizituar Zelandën e Re? 

Udhëtimi me NZeTA në Zelandën e Re nuk është vetëm mënyra më e lehtë për të udhëtuar, por gjithashtu vjen me shumë përfitime të tjera që do të tërheqin udhëtarët për të vizituar Zelandën e Re duke përdorur eTA. 

 • Nëse dëshironi të vizitoni Zelandën e Re për turizëm ose ndonjë vizitë tjetër afatshkurtër, atëherë një eTA mund të jetë më e mira për ju. Një eTA është e vlefshme për 2 vjet nga data e aktivizimit të saj ose para skadimit të pasaportës suaj të regjistruar, cilado qoftë më e hershme. 
 • Si një mbajtës eTA, do t'ju lejohet të vizitoni Zelandën e Re disa herë brenda 2 viteve. Çdo vizitë do t'ju lejojë të qëndroni dhe të udhëtoni brenda vendit për 30 ditë. 
 • Aplikimi për eTA është një proces i lehtë aplikimi që vjen në një format tërësisht online, duke ju kursyer kohë për vizita të shpeshta në ambasadë. 
 • Ndryshe nga një vizë e zakonshme, eTA për Zelandën e Re do të merrte më pak se 72 orë për të përpunuar aplikimin tuaj. 
 • Për të marrë eTA-n tuaj të miratuar për Zelandën e Re, nuk do t'ju duhet të vizitoni fizikisht asnjë konsullatë ose ambasadë. Një aplikant për eTA Zelanda e Re do të marrë autorizimin e udhëtimit përmes emailit. 

A mund ta vizitoj Zelandën e Re pa një vizë biznesi në Zelandën e Re ose NZeTA? 

Nëse jeni duke vizituar Zelandën e Re pa një eTA, atëherë duhet t'i përkisni një prej kategorive të mëposhtme: 

 • Ju duhet të jeni shtetas i Zelandës së Re me një pasaportë të vlefshme të Zelandës së Re. Ju gjithashtu mund të jeni shtetas i një vendi tjetër me pasaportën tuaj me një miratim nga qeveria e Zelandës së Re. 
 • Një udhëtar në Zelandën e Re me një vizë të vlefshme.
 • Nëse jeni një shtetas australian që dëshironi të shkoni në Zelandën e Re. Më së miri do të ishte të kishit pasaportë australiane në këtë rast. 

Gjërat që duhen mbajtur mend përpara se të aplikoni për vizë biznesi në Zelandën e Re ose NZeTA

Meqenëse procesi i aplikimit eTA është i drejtpërdrejtë, duhet të siguroheni që të mbani dokumentet e duhura në pikën e mbërritjes. 

Është thelbësore të kontrolloni udhëzimet e mëposhtme nëse planifikoni të udhëtoni në Zelandën e Re me një eTA: 

1. Shtetasit e huaj që janë banorë të përhershëm të Australisë: Megjithëse shtetasve australianë nuk u kërkohet të mbajnë një eTA për të vizituar Zelandën e Re, përpara se të udhëtoni, duhet të keni parasysh se nëse jeni një shtetas i huaj me banim të përhershëm në Australi, atëherë do t'ju duhet një eTA për të vizituar Zelandën e Re. Një vizitor me eTA nuk do të ngarkohet me taksën turistike të lidhur në një rast të tillë. 

2. Linja ajrore e pasagjerëve dhe ekuipazhi i anijeve turistike:  Nëse jeni duke vizituar Zelandën e Re si anëtar i ekuipazhit të një linje ajrore pasagjerësh ose anije lundrimi, atëherë si staf i linjës ajrore ose lundrimit, do t'ju duhet të mbani një ekuipazh eTA për Zelandën e Re. Një eTA e ekuipazhit nuk është e njëjtë me NZeTA e përgjithshme dhe duhet t'i paraqitet punëdhënësit në pikën e mbërritjes. 

3. Kategoritë e tjera të përjashtuara nga eTA Zelanda e Re: Ka raste të tjera sipas të cilave mund të mos ju kërkohet të paraqisni një eTA pas mbërritjes në Zelandën e Re. 

Në këtë rast, ju duhet t'i përkisni njërës prej kategorive të mëposhtme: 

 • Ekuipazhi dhe pasagjerët e një anijeje jo-lundrimi
 • Një anije e huaj që transportonte mallra
 • Qytetarët që udhëtojnë sipas Traktatit të Antarktidës 
 • Pjesëmarrësit e një force vizituese ose anëtarët e ekuipazhit të saj të lidhur 

Cilat janë llojet e ndryshme të NZeTA? 

Një proces i thjeshtë i një aplikacioni eTA është një mënyrë për të ecur përpara për të përmbushur planet tuaja të udhëtimit në Zelandën e Re pa probleme.

Di më shumë rreth llojeve të ndryshme të eTA për Zelandën e Re ose NZeTA përpara se të udhëtoni në mënyrë që të dini se cila eTA ju nevojitet për vizitën tuaj në Zelandën e Re. 

NZeTA për Turizmin 

Një NZeTA e përgjithshme do të ishte një autorizim elektronik udhëtimi për të vizituar Zelandën e Re. Si një udhëtar me NZeTA, ju mund të vizitoni vendin pa vizë turistike dhe të qëndroni deri në 3 muaj në Zelandën e Re. 

ETA juaj do t'ju lejojë të vizitoni Zelandën e Re disa herë gjatë një periudhe prej 2 vjetësh, duke lejuar një qëndrim deri në 90 ditë në çdo vizitë. 

Një eTA turistike përdoret më së shumti nga udhëtarët që duan të vizitojnë Zelandën e Re për një periudhë të shkurtër kohore dhe ata që duan të largohen nga procedura e kohës së aplikimit për një vizë të rregullt në Zelandën e Re. 

LEXO MË SHUMË:
Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën e Zelandës së Re eTA. Merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me kërkesat, informacionet e rëndësishme dhe dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Zelandën e Re. Mësoni më shumë në Zelanda e Re eTA (NZeTA) Pyetjet e bëra më shpesh.

Udhëtime biznesi me NZeTA 
Dëshironi të vizitoni Zelandën e Re për qëllime të lidhura me biznesin? 

Një vizë zyrtare e vizitorëve të biznesit është një mënyrë për të udhëtuar dhe një NZeTA e lehtë për t'u aplikuar është një mënyrë tjetër me të cilën mund të vizitoni Zelandën e Re për një udhëtim pune për një periudhë të caktuar kohe. 

A duhet të marr një vizë për vizitor biznesi apo një NZeTA për udhëtimin tim të biznesit? 

Nëse mendoni se NZeTA është opsioni i duhur për vizitën tuaj të lidhur me biznesin në Zelandën e Re, atëherë do t'ju duhet të dini detaje specifike jetike përpara se të udhëtoni për udhëtimin tuaj të biznesit. 

Nëse i përkisni një prej vendeve të heqjes së vizave të Zelandës së Re, marrja e një NZeTA për vizitat e lidhura me biznesin në Zelandën e Re është një kërkesë e detyrueshme nga tetori 2019 e tutje. 

Marrja e NZeTA është procesi më i pakomplikuar i aplikimit në një format online. Prandaj, ju do të kurseni kohë të jashtëzakonshme duke shmangur çdo vizitë në ambasadën ose konsullatën e Zelandës së Re.  

Gjithçka që ju nevojitet është të kontrolloni përshtatshmërinë tuaj përpara se të udhëtoni. Ju duhet të jeni shtetas i një vendi për heqjen e vizave siç është renditur nga qeveria e Zelandës së Re për të përfituar nga përfitimi i udhëtimit me NZeTA. 

Përfitimet e NZeTA për Biznesin

 • NZeTA juaj për biznes mbetet e vlefshme për 2 vjet nga data e lëshimit. 
 • Autorizimi i udhëtimit me shumë hyrje- Sipas një autorizimi udhëtimi me shumë hyrje, një vizitor për një vizitë biznesi në Zelandën e Re do të lejohet të vizitojë Zelandën e Re në pika të shumta brenda një periudhe prej dy vjetësh. Në çdo vizitë brenda kësaj periudhe, vizitorët do të lejohen të qëndrojnë në vend deri në 90 ditë. 
 • Nëse jeni shtetas i Mbretërisë së Bashkuar që dëshironi të vizitoni Zelandën e Re me një biznes NZeTA, atëherë do t'ju lejohet autorizimi i shumëfishtë i hyrjes për një qëndrim deri në 6 muaj në çdo udhëtim brenda 2 viteve. 

A kam të drejtë të udhëtoj me NZeTA për Biznes? 

Me një proces të lehtë në internet, marrja e një NZeTA për të vizituar Zelandën e Re nuk mund të ishte më e thjeshtë.

Si një udhëtar për herë të parë me NZeTA, ju vetëm duhet të siguroheni që keni të drejtë të udhëtoni me një eTA në Zelandën e Re. 

Në rast se nuk kualifikoheni për NZeTA, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë vizitori biznesi për të udhëtuar në Zelandën e Re për një qëllim specifik të lidhur me biznesin. 

Këtu mund të kontrolloni shpejt përshtatshmërinë e vendit tuaj.

Ekuipazhi NZeTA

Ju mund të mos udhëtoni në Zelandën e Re për qëllime turizmi ose biznesi, por si ekuipazh ose staf i një linje ajrore ose lundrimi. 

Nëse jeni anëtar i ekuipazhit të një linje ajrore pasagjerësh ose një anije lundrimi që arrin në Zelandën e Re, atëherë do të ishte e detyrueshme që ju t'i paraqisni një eTA punëdhënësit tuaj në pikën e mbërritjes në Zelandën e Re. 

Një ekuipazh NZeTA është i ndryshëm nga një NZeTA e përgjithshme ose NZeTA për biznes dhe është e vlefshme deri në 5 vjet nga data e lëshimit të saj. 

Si ekuipazh i një linje ajrore pasagjerësh ose një anije lundrimi, do t'ju duhet një Crew NZeTA përpara se të niseni për në Zelandën e Re, e cila duhet të paraqitet nga punëdhënësi pas mbërritjes. 

LEXO MË SHUMË:
Jeni duke kërkuar për vizë Online të Zelandës së Re nga Mbretëria e Bashkuar? Zbuloni kërkesat e eTA të Zelandës së Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar dhe aplikimin për vizë eTA NZ nga Mbretëria e Bashkuar. Mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar.

NZeTA për pasagjerët transit 

Ju mund të jeni një pasagjer që kalon tranzit përmes Zelandës së Re në rrugën tuaj për në një vend të tretë. Në një situatë të tillë, duhet të paraqisni një eTA të Zelandës së Re në aeroport. 

Kur mund të marr NZeTA për Transit nga Zelanda e Re? 

 • Nëse jeni nga një vend për heqjen e vizave tranzit të Zelandës së Re. 
 • Nëse po udhëtoni për në Zelandën e Re nga Australia, edhe nëse e keni nisur udhëtimin nga një vend i tretë. 
 • Një vizitor që udhëton me një vizë australiane për qëndrim të përhershëm. 

Në të gjitha rastet e mësipërme, ju do të keni të drejtë të merrni një eTA për tranzit përmes Zelandës së Re. 

Megjithatë, nëse asnjë nga sa më sipër nuk vlen për ju, ju duhet të aplikoni për një vizë tranziti në Zelandën e Re. 

Një vizë tranziti do t'ju lejojë të qëndroni brenda ambienteve të Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland vetëm për një periudhë jo më të gjatë se 24 orë. 

Si pasagjer tranzit, ju duhet të qëndroni në aeroplan ndërsa kaloni tranzit nëpër Zelandën e Re.

Llojet e vizave për të vizituar Zelandën e Re

Qëllimi juaj për të vizituar Zelandën e Re mund të ndryshojë në varësi të situatave të ndryshme. Ka shumë kategori vizash të cilat mund t'i gjeni më të përshtatshmet për t'i përdorur gjatë udhëtimit në Zelandën e Re. 

 • Vizë turistike 
 • Vizë mjekësore 
 • Vizë biznesi 
 • Vizat e punës 
 • Vizë studentore 
 • Vizë tranziti 
 • Vizë për t'u bashkuar me familjen me qëndrim të përhershëm në Zelandën e Re. 

Gjërat që duhet të dini përpara se të vizitoni Zelandën e Re 

Si një udhëtar për herë të parë në Zelandën e Re, duhet të siguroheni që udhëtimi juaj të mbetet pa probleme.

Prania e kontrollit të sigurisë dhe dokumenteve në mbërritje duhet të jetë një proces i lehtë për ju, pasi kjo është pika e parë e përvojës gjatë hyrjes në një vend. 

Sigurohuni që të përmbushni të gjitha udhëzimet zyrtare të Zelandës së Re të deklaruara për turistët e huaj.

 1. Do të ishte më mirë nëse keni një pasaportë të vlefshme gjatë udhëtimit me një skadencë më shumë se 3 muaj përpara nisjes. 
 2. Nëse kualifikoheni për NZeTA, duhet të mbani eTA-në tuaj të Zelandës së Re përpara se të udhëtoni. Përndryshe, pasagjerët duhet të mbajnë një vizë vizitori në Zelandën e Re pas mbërritjes. 
 3. Dëshmia ose leja për udhëtim të mëtejshëm duhet të paraqitet gjithashtu në mbërritje. 
 4. Pasagjerët duhet të përgatisin një listë të artikujve në bagazhet e tyre ndërsa udhëtojnë në Zelandën e Re për kontrolle të sigurisë doganore dhe të imigracionit. 

Shpresojmë, artikulli i mësipërm zgjidhi të gjitha pyetjet tuaja në lidhje me eTA për të udhëtuar në Zelandën e Re. 

Pasi të keni marrë parasysh përshtatshmërinë tuaj për NZeTA, do ta keni mjaft të lehtë të aplikoni për autorizim elektronik për të vizituar Zelandën e Re në udhëtimin tuaj të ardhshëm.

LEXO MË SHUMË:
Merrni vizën në internet të Zelandës së Re për qytetarët amerikanë, me new-zealand-visa.org. Për të mësuar kërkesat e eTA të Zelandës së Re për Amerikanët (Qytetarët e SHBA) dhe aplikimin për vizë eTA NZ mësoni më shumë në Viza në internet në Zelandën e Re për qytetarët amerikanë.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për vizën tuaj në internet të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re, pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajror / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, qytetarët evropianë, Qytetarët kanadezë, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarë francezë, Qytetarët spanjollë Qytetarë italianë mund të aplikojnë në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një vizë në internet të Zelandës së Re 72 orë përpara fluturimit tuaj.