Zelanda e Re eTA (NZeTA) Pyetjet e bëra më shpesh

A kam nevojë për një eTA të Zelandës së Re?

Janë rreth 60 kombësi që lejohen të udhëtojnë në Zelandën e Re, këto quhen pa viza ose të përjashtuara nga viza. Shtetasit nga këto kombësi mund të udhëtojnë/vizitojnë Zelandën e Re pa vizë periudha deri në 90 ditë.

Disa nga këto vende përfshijnë Shtetet e Bashkuara, të gjitha vendet anëtare të Bashkimit Evropian, Kanada, Japoni, disa vende të Amerikës Latine, disa vende të Lindjes së Mesme). Qytetarët nga Mbretëria e Bashkuar lejohen të hyjnë në Zelandën e Re për një periudhë prej gjashtë muajsh, pa kërkuar vizë.

Të gjithë shtetasit nga 60 vendet e mësipërme, tani do të kërkojnë një Autorizim Elektronik Udhëtimi në Zelandën e Re (NZeTA). Me fjalë të tjera, është e detyrueshme për qytetarët e 60 vende të përjashtuara nga vizat për të marrë një NZ eTA në internet përpara se të udhëtoni në Zelandën e Re.

Vetëm Qytetari Australian përjashtohet, madje edhe banorët e përhershëm të Australisë kërkohet të marrin një Autorizim Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA).

Kombësitë e tjera, të cilat nuk mund të hyjnë pa vizë, mund të aplikojnë për një vizë vizitori për Zelandën e Re. Më shumë informacion është në dispozicion në Uebfaqja e Departamentit të Imigracionit.

A është i sigurt informacioni im për NZeTA?

Në këtë uebfaqe, regjistrimet e Autorizimit Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) do të përdorin shtresën e bazave të sigurta me një kriptim minimal të gjatësisë së çelësit 256 bit në të gjithë serverat. Çdo informacion personal i siguruar nga aplikantët është i enkriptuar në të gjitha shtresat e portalit në internet në tranzit dhe në fluturim. Ne i mbrojmë informacionet tuaja dhe i shkatërrojmë ato pasi nuk kërkohen më. Nëse na udhëzoni të fshini të dhënat tuaja para kohës së mbajtjes, ne menjëherë e bëjmë këtë.

Të gjitha të dhënat tuaja personale të identifikueshme i nënshtrohen Politikës së Privatësisë. Ne ju trajtojmë të dhënat si konfidenciale dhe nuk i ndajmë me asnjë agjenci / zyrë / degë tjetër.

Kur skadon eTA e Zelandës së Re?

NZeTA do të jetë e vlefshme për një periudhë 2 vjeçare dhe mund të përdoret për vizita të shumëfishta.

Aplikantëve do t'u kërkohet të paguajnë një tarifë përpunimi dhe taksë turistike, International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL), për të marrë NZ eTA.

Për ekuipazhin e linjave ajrore / anijeve turistike, NZeTA është e vlefshme për 5 vjet.

A është e vlefshme Zelanda e Re Eta për vizita të shumta?

Po, Autorizimi Elektronik i Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) është i vlefshëm për hyrjet e shumta gjatë periudhës së vlefshmërisë së tij.

Cila është kërkesa e pranueshmërisë për NZeTA?

Personat që nuk kërkojnë Visa të Zelandës së Re, dmth. Shtetas të mëparshëm pa Visa, u kërkohet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re.

Shtë e detyrueshme për të gjithë shtetasit / qytetarët e 60 vende pa viza të aplikoni në internet për një aplikim të Autorizimit Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) përpara se të udhëtoni në Zelandën e Re.

Ky Autorizim Elektronik i Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) do të jetë e vlefshme për një periudhë 2 vjeçare.

Qytetarët e Australisë nuk kërkojnë Autorizim Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA). Australianët nuk kanë nevojë për Visa ose NZ eTA për të udhëtuar në Zelandën e Re.

Kush ka nevojë për një NZeTA?

Çdo kombësi mund të aplikojë për NZeTA nëse vjen nga Anija e Lundrimit.

Personat që nuk kërkojnë Visa të Zelandës së Re, dmth. Shtetas të mëparshëm pa Visa, u kërkohet të marrin Autorizimin Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) për të hyrë në Zelandën e Re.

Shtë e detyrueshme për të gjithë shtetasit / qytetarët e 60 vende pa viza të aplikoni në internet për një aplikim të Autorizimit Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) përpara se të udhëtoni në Zelandën e Re.

Ky Autorizim Elektronik i Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA) do të jetë e vlefshme për një periudhë 2 vjeçare.

Qytetarët e Australisë nuk kërkojnë Autorizim Elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZeTA). Australianët nuk kanë nevojë për Visa ose NZ eTA për të udhëtuar në Zelandën e Re.

Kush nuk ka nevojë për një Autoritet të Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA)?

Qytetarët e Zelandës së Re dhe Qytetarët Australianë nuk kanë nevojë për një EZ NZ.

A kërkojnë banorët e përhershëm australianë një NZeTA?

Nga banorët e përhershëm Australian do të kërkohet të aplikojnë për Autorizimin Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA). Banorët e përhershëm australianë nuk kanë nevojë të paguajnë për Levitin Turistik ose Levitrin Ndërkombëtar të Vizitorëve (IVL).

A kam nevojë për një NZeTA për Transit?

Po, ju keni nevojë për një Autorizim Elektronik të Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) për tranzitimin e Zelandës së Re.

Pasagjerët tranzit duhet të qëndrojnë në zonën e tranzitit të Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland. Nëse dëshironi të largoheni nga aeroporti, duhet të aplikoni për një vizë vizitori para se të udhëtoni në Zelandën e Re.

Vendet e mëposhtme janë vendet e pranueshme të heqjes së vizave tranzit:

Cilat janë vendet për Zelandën e Re eTA?

Vendet e mëposhtme janë vende të NZeTA, të njohura edhe si vende të heqjes së vizave:

A kam nevojë për një eTA (NZeTA) të Zelandës së Re nëse arrij me një anije udhëtimi?

Nëse keni ndërmend të udhëtoni me një anije udhëtimi në Zelandën e Re, ose ju duhet një NZ eTA (Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re). Ju mund të jeni me çdo kombësi nëse mbërrini me anije udhëtimi, dhe përsëri aplikoni për një NZ eTA. Sidoqoftë, duhet të jeni një nga 60 vendet e heqjes së vizave nëse vini në Zelandën e Re me një aeroplan.

Cilat janë kriteret dhe provat për marrjen e eTA Visa të Zelandës së Re?

Ju duhet të keni një pasaportë të vlefshme, dhe të jeni në gjendje të mirë shëndetësore.

A është i vlefshëm Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA) për një vizitë mjekësore në Zelandën e Re?

Jo, duhet të jesh mirë me shëndet.

Nëse dëshironi të vini për konsultë mjekësore ose trajtim, do të duhet të aplikoni për një vizë vizitori të trajtimit mjekësor.

A kam nevojë për Autoritetin e Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA) nëse jam udhëtar tranzit përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Auckland?

Po, por duhet të jesh qytetar i cilitdo prej tyre Vendi i Heqjes Visa or Vendi i heqjes dorë nga viza tranzit.

Pasagjerët tranzit duhet të qëndrojnë në zonën e tranzitit në Aeroportin Ndërkombëtar të Auckland.

Sa kohë mund të qëndroj në Autoritetin e Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA)?

Data e nisjes suaj duhet të jetë brenda 3 muajve nga mbërritja juaj, ose nëse jeni nga Mbretëria e Bashkuar, brenda 6 muajve. Për më tepër, ju mund të vizitoni vetëm për 6 muaj në një periudhë 12 mujore në një NZ eTA.

Kërkesa juaj nuk do të dorëzohet për përpunim derisa të merren të gjitha informacionet e pagesës.

A u duhet udhëtarëve të Anijeve të Lundrimit një eTA të Zelandës së Re (NZeTA)?

Të gjithë që vijnë me një anije udhëtimi kanë të drejtë zbatohen për një eTA të Zelandës së Re (NZeTA). Kjo përfshin shtetasit e vendet e heqjes së vizave, pasagjerët e anijeve turistike, ekuipazhi i anijeve turistike. Pavarësisht nga kombësia, çdo pasagjer në një anije turistike ka të drejtë të aplikojë për një eTA të Zelandës së Re (NZeTA).

A u duhet mbajtësve të pasaportave britanike një vizë eTA të Zelandës së Re për NZ?

Para vitit 2019 mbajtësit e pasaportave britanike ose shtetasit britanikë mund të udhëtojnë në Zelandën e Re për një periudhë prej 6 muajsh pa kërkuar ndonjë vizë.

Që nga viti 2019 është futur eTA e Zelandës së Re (NZeTA), e cila kërkon që Natinoals Britanike të aplikojnë për një eTA të Zelandës së Re (NZeTA) për të hyrë në vend. Ka përfitime të shumta për Zelandën e Re, duke përfshirë mbledhjen e tarifës së Taksës Ndërkombëtare të Vizitorëve për të mbështetur barrën në vendet natyrore të vizitorëve dhe mirëmbajtjen. Gjithashtu, shtetasit britanikë do të shmangin rrezikun e kthimit mbrapa në aeroport ose port detar për shkak të ndonjë vepre penale të kaluar ose historisë kriminale.

Aplikimi i Zelandës së Re eTA (NZeTA) procesi do të kontrollojë problemet përpara dhe ose do ta refuzojë aplikantin ose do të konfirmojë. Është një proces online dhe aplikanti do të marrë përgjigjen me email. Duke u thënë kështu, mbajtësi i pasaportës në Mbretërinë e Bashkuar ose çdo shtetas duhet të përballojë një kosto për të aplikuar për një eTA të Zelandës së Re (NZeTA). Të gjithë shtetasit mund të vizitojnë Zelandën e Re për një periudhë prej 3 muajsh në një shtrirje në Zelandën e Re eTA (NZeTA), por qytetarët britanikë kanë privilegjin të hyjnë në Zelandën e Re për një periudhë deri në 6 muaj në një udhëtim të vetëm në një eTA të Zelandës së Re ( NZeTA).

Çfarë sendesh mund të sjell në Zelandën e Re kur vizitoj si turist ose në një eTA të Zelandës së Re (NZeTA)?

Zelanda e Re kufizon atë që mund të sjellësh për të ruajtur florën dhe faunën e saj natyrore. Shumë artikuj janë të kufizuar - për shembull, botime vulgare dhe qafore për gjurmimin e qenve - nuk mund të merrni një miratim për t'i sjellë ato në Zelandën e Re.

Ju duhet të shmangni sjelljen e sendeve bujqësore në Zelandën e Re dhe minimumi t'i deklaroni ato.

Prodhimet bujqësore dhe produktet ushqimore

Zelanda e Re synon të mbrojë sistemin e saj të biosigurisë duke pasur parasysh sfondin e rritjes së vëllimit të tregtisë dhe varësisë ekonomike. Dëmtuesit dhe sëmundjet e reja ndikojnë në shëndetin e njeriut dhe gjithashtu mund të shkaktojnë ndikim financiar në ekonominë e Zelandës së Re duke dëmtuar bujqësinë, kulturën e luleve, prodhimin, produktet pyjore dhe dollarët turistikë, si dhe reputacionin dhe stabilitetin tregtar në tregjet ndërkombëtare.

Ministria për Industritë Primare kërkon që të gjithë vizitorët e Zelandës së Re të deklarojnë artikujt vijues kur të mbërrijnë në breg:

  • Ushqim i çdo lloji
  • Bimët ose përbërësit e bimëve (të gjalla ose të ngordhura)
  • Kafshët (të gjalla ose të ngordhura) ose nga produktet e tyre
  • Pajisjet e përdorura me kafshë
  • Pajisjet përfshirë pajisjet e kampingut, këpucët për shëtitje, klubet e golfit dhe biçikletat e përdorura
  • Mostrat biologjike.

Cili është ndryshimi midis një VISA, E-VISA dhe një ETA?

Ka shumë diskutime midis individëve të identifikuar me viza, e-viza dhe një ETA. Shumë individë janë të hutuar rreth e-vizave dhe mendojnë se ato nuk janë të vërteta ose disa mund të pranojnë se nuk duhet të shqetësoheni me një vizë elektronike për të vizituar vende të caktuara. Aplikimi për vizë udhëtimi në distancë mund të jetë një gabim për një individ kur ai/ajo nuk e di se miratimi i udhëtimit është më i miri për të.

Që një individ të aplikojë për vende si Kanadaja, Australia, MB, Turqia ose Zelanda e Re, ju mund të aplikoni ose nëpërmjet vizës elektronike, ETA ose vizës. Më poshtë shpjegojmë ndryshimin midis këtyre llojeve dhe si mund të aplikoni për këto dhe t'i përdorni ato.

Cili është ndryshimi midis një Vize eTA dhe një E-VISA?

Së pari, le të kuptojmë dallimin midis një vize ETA dhe një vize elektronike. Supozoni se ju duhet të hyni në vendin tonë, Zelandën e Re, mund ta bëni këtë duke përdorur një ETA ose e-Visa. Një ETA nuk është një vizë, por në thelb është një autoritet si viza elektronike e vizitorëve, e cila ju mundëson të shkoni në vend dhe mund të shfrytëzoni sa më shumë qëndrimin tuaj atje për deri në 3 muaj të afatit kohor.

Extremelyshtë jashtëzakonisht e thjeshtë të aplikosh për një Visa ETA duhet thjesht të shkosh në faqen e internetit të kërkuar dhe mund të aplikosh në internet. Në rast të rastit që ju duhet të aplikoni për Zelandën e Re, në atë moment ju mund të merrni vizën tuaj ETA lëshuar brenda 72 orësh dhe për më tepër një avantazh i rëndësishëm i aplikimit përmes një ETA është se më vonë mund të modifikoni aplikimin tuaj në internet para dorëzimit. Ju mund të aplikoni për kombet duke plotësuar formularin e aplikimit në internet.

Kështu është situata me e-Visa që është shkurtim i vizës elektronike. Isshtë njësoj si një vizë, megjithatë mund të aplikoni për këtë në faqen e një vendi të kërkuar. Ata janë shumë të ngjashëm me Vizat e ETA dhe për më tepër kanë terma dhe kushte të ngjashme të cilat ju duhet të ndiqni ndërsa aplikoni për një ETA megjithatë ka disa gjëra që ndryshojnë në ato dy. Visa elektronike lëshohet nga Qeveria e kombit dhe mund të kërkojë disa investime për t'u lëshuar kështu që duhet të prisni për një kohëzgjatje relativisht më të gjatë se 72 orë, gjithashtu nuk mund të modifikoni hollësitë në rast të pamundur që ju duhet të e ardhmja nuk mund të modifikohet pasi të dorëzohet.

Përgjatë këtyre linjave, duhet të keni tepër kujdes kur aplikoni për një e-Visa që të mos paraqisni ndonjë gabim. Ka më shumë kompleksitet në eVisa dhe më shumë ndryshime me eVisa.

Cili është ndryshimi midis ETA dhe VISA?

Ndërsa kemi ekzaminuar vizën e-Visa dhe ETA, le të shohim se cili është kontrasti midis ETA Visa dhe një Visa. Ne kemi ekzaminuar që vizat e-Visa dhe ETA nuk dallohen, megjithatë kjo nuk është situata në lidhje me ETA dhe një Visa.

Një ETA është shumë më e lehtë dhe e thjeshtë për t'u aplikuar kur krahasohet me një vizë. Është një vizë elektronike që nënkupton se nuk duhet të jesh fizikisht i pranishëm në zyrën e qeverisë dhe të përfundoni të gjithë procedurën. Kur viza ETA konfirmohet, rrjedhimisht lidhet me identifikimin tuaj dhe qëndron e vlefshme për disa vjet dhe ju mund të qëndroni në Zelandën e Re deri në 3 muaj. Sido që të jetë, kjo nuk është rrethana me një vizë. Një vizë është një sistem miratimi fizik dhe kërkon një vulë ose një ngjitëse të vendosur në ID-në tuaj Ndërkombëtare / Dokumentin e Udhëtimit në kërkesë për të hyrë në një vend të jashtëm. Për më tepër është jetike për ju që të paraqiteni fizikisht në zyrën e administratës për të gjithë sistemin.

Ju gjithashtu mund të kërkoni një vizë të shpejtë nga oficeri ndërkombëtar ose mund ta merrni edhe atë në kufi. Sidoqoftë, të gjitha kërkojnë punë administrative dhe ju të jeni fizikisht të pranishëm atje dhe për më tepër kërkohet miratimi nga autoritetet e lëvizjes.

Një ETA mund të ketë kufizime të caktuara ndryshe nga një Visa. Për shembull, ju nuk mund të aplikoni për Zelandën e Re eTA (NZeTA) për qëllime mjekësore.